Bebelușul are ochii lipiciosi: ce e de făcut și ce trebuie să știm
Multi bebelusi au ochi lipiciosi, si este destul de normal ca ei sa aiba o substanta galbuie lipicioasa in coltul ochilor, care poate face uneori coaja, mai ales dupa somn. Canalele lacrimale de la colturile ochilor pana la nas sunt, de obicei, mai inguste la nou-nascuti. Ele pot fi usor blocate, provocand acumularea lacrimilor in colturile ochilor, ceea ce ii face sa fie aposi.
→ Iata ce e de facut si ce trebuie sa stim cand bebelusul are ochii lipiciosi.
- veti citi:
Un ghid pentru ochii lipiciosi ai bebelusilor
De ce bebelusul meu are ochisorii lipiciosi?
Cum se curata ochii lipiciosi ai bebelusului?
Cand sa-ti duci bebelusul la medic
Cand ar trebui sa se rezolve aceasta problema?
Un ghid pentru ochii lipiciosi ai bebelusilor
De ce bebelusul meu are intotdeauna ochii aposi sau lipiciosi se intreaba panicata o mamica de la Desprecopii - in sectiunea intrebari de panica.
De ce bebelusul meu are ochisorii lipiciosi?
Multi bebelusi dezvolta ochi lipiciosi, si este destul de normal ca ei sa aiba o substanta galbuie lipicioasa in coltul ochilor, care poate face uneori coaja, mai ales dupa somn.
Canalele lacrimale de la colturile ochilor pana la nas sunt, de obicei, mai inguste la nou-nascuti. Ele pot fi usor blocate, provocand acumularea lacrimilor in colturile ochilor, ceea ce ii face sa fie aposi. Ochii vor fi lipiciosi atunci cand lacrimile se vor usca. Daca nu este excesiva, aceasta stare a copilului poate fi normala. Simpla problema a ochilor lipiciosi nu reprezinta, obligatoriu, o problema. Totusi, parintii s-ar putea ingrijora ca bebelusul lor are o infectie.
Cum se curata ochii lipiciosi ai bebelusului?
Daca bebelusul tau are ochi lipiciosi, aceastia pot fi curatati cu usurinta cu vata si apa sterilizata, apa care a fost fiarta si mai apoi lasata la racit.
In primul rand, trebuie sa iti speli mainile si sa iei niste vata curata si apa fiarta racita. Inmoaie o bucata de vata in apa fiarta rece pentru a curata cu blandete ochiul copilului tau, din coltul ochiului de langa nas spre partea exterioara a ochiului.
Foloseste o bucata noua de vata pentru fiecare curatare, se repeta aceasta miscare pana cand ochii sunt curati.
Asigura-te ca tii copilul cu capul usor aplecat atunci cand ii cureti ochii. Astfel te asiguri ca apa nu se prelinge peste podul nasului in celalalt ochi si previi contaminarea incrucisata in cazul in care exista o infectie.
Daca pielea din jurul ochiului, pleoapa sau chiar ochii sunt rosii sau inflamati, cel mai bine ar fi sa-ti vizitezi medicul pentru examinari suplimentare.
Ad-Extra3:
Cand sa-ti duci bebelusul la medic
Ar trebui sa mergi cu bebelusul la medic in cazul in care:
Secretiile din coltul ochisorilor devin tot mai severe
Secretiile devin galbene sau verzui
Ochiul copilului este rosu sau iritat
Exista o umflatura
Oricare dintre aceste simptome pot arata existenta unei infectii. In cazul prezentei vreunuia dintre aceste simptome, ar trebuie sa mergi cu copilul la medic cat mai curand posibil.
Cand ar trebui sa se rezolve aceasta problema?
Cei mai multi copii vor depasi aceasta conditie pana in jurul varstei de sase luni. Daca starea persista dupa aceasta perioada, ar trebui sa iei in considerare o vizita cu bebelusul tau la un medic oftalmolog.
Citeste si: Conjunctivita la copil
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.
Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.
Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Ultimile 1 comentarii
Mersi mult de sfat, o sa incerc modul de utilizare.
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII