De ce nu mai folosesc sampon de 5 ani: si cum sa iti faci samponul sincer acasa

De ce nu mai folosesc sampon de 5 ani -   si cum sa iti faci samponul sincer acasa

De ce nu mai folosesc sampon de 5 ani - si cum sa iti faci samponul sincer acasa

  • Cunoasteti acele reclame iritante la sampoane cand niste dive locale isi dau parul pe spate, si-l flutura in bataia a vreo  trei ventilatoare uriase si, dupa zeci de repetitii obositoare - pana ajung convingatoare ne spun suav: Samponul blabla imi face parul matasos si nu mai cade ... Bleah... puteti crede asemenea minciuni? Sampoanele, in special cele care au bugete imense pentru reclame pe televizor - sunt pline de chimicale si substante care ne incarca de energie negativa. Iata relatarea unei tinere mamici care nu mai foloseste sampoanele cormeciale de 5 ani....

- despre de ce nu mai folosesc sampon de 5 ani:  si cum sa iti faci samponul sincer acasa, veti citi:
Reclamele de sampon, ventilatoarele si minciunile
Nu mai folosesc sampon de 5 ani!
Reteta de sampon
Imperfectiunea inseamna ca esti uman
Daca ati citit despre ciudata mea experienta cu samponul
Fabricati-va propriul sampon de casa - varianta Supereva.ro
Reteta de sampon pentru toate tipurile de par
alte cosmetice facute in casa
Cosmetice fara parabeni, merita citit si:

Reclamele de sampon, ventilatoarele si minciunile

Cunoasteti acele reclame iritante la sampoane cand niste dive locale isi dau parul pe spate, si-l flutura in bataia a vreo  trei ventilatoare uriase si, dupa zeci de repetitii obositoare - pana ajung convingatoare ne spun suav: Samponul blabla imi face parul matasos si nu mai cade ... Bleah... puteti crede asemenea minciuni? Sampoanele, in special cele care au bugete imense pentru reclame pe televizor - sunt pline de chimicale si substante care ne incarca de energie negativa. Iata relatarea unei tinere mamici care nu mai foloseste sampoanele cormeciale de 5 ani....

Nu folosesc sampon comercial, sunt mai mult de 5 ani de cand am renuntat sa mai folosesc

Nu sunt dezgustata de el, insa pur si simplu am obosit sa cheltui o multime de bani pe brand-urile “naturale” de sampon (este o suma monstruos de mare). Am decis sa stopez total cumpararea acestor produse mincinoase.

Iata povestea sincera scrisa de  Jacquelyn Byers - o mamica din Canada, care a devenit foarte apreciata.

In schimb, puteti sa va faceti propriul sampon, iar rezultatele sunt fantastice

Ingrediente necesare:|- bicarbonat de sodiu si otet de mere-

Cum? Amestecati in 250 ml de apa calduta o lingura de bicarbonat de sodiu. Se amesteca pana la dizolvarea completa (in timpul acestei actiuni, soptirea cuvintelor precum “libertate” si “namaste” este benefica), apoi turnati produsul obtinut pe parul umed. Masati aceasta magica textura pe scalpul capului si spalati bine.

O lingura sau doua de otet de mere sau suc de lamaie diluate in 250 ml de apa calduta reprezinta trucul perfect pentru a-i oferi un aspect mai placut parului. Se toarna solutia obtinuta pe parul samponat, se lasa sa actioneze cateva minute, iar apoi se clateste parul. Rezultatul este un par curat si moale. Singurul avertisment care exista in acest caz se refera la cei care folosesc apa dura: va trebui sa fierbeti apa timp de cateva minute inainte sa o folositi, sau riscati ca mineralele din apa sa va saboteze eforturile (nu ma priviti asa negativ cand auziti asta- si eu fierb apa dura).

Iubesc acest amestec facut in casa, insa timp de cateva luni am alergat dupa ingrediente si timpul necesar pentru a-l prepara, fapt pentru care am mai folosit si sampon cumparat.

 

Imperfectiunea inseamna ca esti uman

Incec sa fiu o mamica cu vederi ecologiste dar asta nu inseamna ca reusesc intotdeauna. Iar uneori, dorinta mea, ii irita pe cei din jurul meu. Acest standard de perfectiune este extrem de iritant, asta fara a mai mentiona imposibilitatea de a-l mentine. Dar, Doamne, de ce ai vrea sa fii perfect? Imperfectiunea inseamna ca esti uman, supus greselii, incercarea de a face totul bine, insa undeva sa existe o eroare.

Nu ma inteleg foarte bine cu limitele absolutului, lucru pe care il intelegi si castigi odata cu trecerea anilor. Zilele acestea, sunt fericita daca  indeplinesc cu succes 80% din ceea ce am de facut, si nu-mi permit mie insumi sa raman paralizata de rusine atunci cand esuez. Cand perfectiunea, sau iluzia acesteia, devine obligatorie? Oare ne argumentam si ne convingem ca daca nu ne dedicam viata 100% unei cauze, nu merita sa ne implicam deloc?
Bineinteles ca nu.

Intr-adevar? Bine, da, daca luam in considerare mediul inconjurator, tuturor ne-ar fi mai bine daca am renunta la masini si la electricitate si ne-am muta in casute din materiale naturale. Pentru ca actiunea noastra sa aiba un impact mai mare asupra mediului, nu am mai folosi avioanele, am intoarce spatele publicitatii si culturii de consum, iar pentru fiecare un copil si jumatate am avea cate un prosop din panza groasa de sac.

Ridicati mainile toti cei care sunteti dispusi sa faceti asta! Nimeni?

Conducerea unei masini, detinerea unui frigider sau a unui telefon mobil, ocazional chiar si folosirea pungilor daunatoare din plastic, niciunul din aceste lucruri nu va descalifica din a fi o persoana ecologica in conditiile in care faceti alegerile sanatoase propice unui stil de viata sanatos.

Daca ati citit despre ciudata mea experienta cu samponul

Daca ati citit despre ciudata mea experienta cu samponul, poate ati dat din cap si v-ati gandit: “nu este nicio metoda prin care aceasta ciudata doamna canadiana ma poate convinge sa-mi spal parul cu astfel de lucruri pe care le folosesc pentru a curata bucataria”, aceasta te face nul din punct de vedere ecologic? Nu.

Nu faci nimic din cauza ca nu poti face totul? Aceasta te face nul din punct de vedere ecologic, si in acelasi timp  un infrans. Nimanui nu-i plac infransii.

Fa tot ceea ce poti si ingroapa vinovatia. Nu trebuie sa-ti speli parul cu bicarbonate de sodium pentru a crea o diferenta in viata ta, desi daca ai facut acest lucru macar o data, straina doamana canadiana se va bucura enorm.

Fabricati-va propriul sampon de casa - varianta Supereva.ro

Samponul nu este altceva decat un produs care are pentru par acelasi rol pe care sapunul il are pentru piele. De aceea este foarte simplu sa va fabricati singure un sampon. In plus, puteti transforma asta intr-o activitate amuzanta si placuta. Ceea ce trebuie sa retineti este ca, desi puteti adauga un milion de ingrediente intr-un sampon, de fapt doar unele dintre ele sunt esentiale.

Baza pentru un sampon de casa

Ca orice produs 100% natural, samponul de casa trebuie sa aiba o baza de la care se pleaca. Un sapun pe baza de ulei vegetal (ulei de masline) constituie baza ideala. Diluati-l cu apa distilata, pana se dizolva complet. Apa pura poate sa contina inca minerale care afecteaza firul de par, de aceea este indicata folosirea apei distilate. In plus, apa distilata mentine un mirosul proaspat al samponului si ii accentueaza efectele.

Adaugati ierburi si uleiuri!

Odata ce ati obtinut baza, va puteti juca putin, combinand alte ingrediente. Veti obtine un sampon perfect pentru tipul de par propriu si pentru culoarea pe care o aveti. Spre exemplu, daca vreti sa folositi musetel, faceti o infuzie cu apa fierbinte, filtrati-o si apoi amestecati-o cu baza.

Aproape tot ceea ce adaugati in sampon trebuie infuzat in apa distilata. De asemenea, trebuie sa indepartati semintele sau bucatile de pulpa.

Aveti grija ce anume adaugati intr-un sampon si nu uitati ca unele combinatii au efecte mai bune decat altele. De exemplu, uleiul de lamaie si sucul de lamaie au un efect uimitor asupra parului blond, dandu-i o nuanta luminoasa, insa nu acelasi lucru se poate spune despre efectul pe care il au asupra parului inchis la culoare. De asemenea, tineti cont de faptul ca unele plante sunt folosite chiar la fabricarea vopselei de par. De aceea, mai ales daca aveti parul deschis la culoare, exista riscul ca plantele folosite la prepararea samponului sa ii dea o anumita nuanta. Daca aveti o experienta neplacuta de acest gen, nu va ingrijorati prea tare totusi, pentru ca nuantele pe care le capata parul din cauza anumitor plante, dispar, de obicei, la prima sau la a doua spalare.

Alegeti plantele potrivite, in functie de tipul de par!

Inainte de a alege alte ingrediente pentru un sampon de casa, tineti cont de faptul ca unele dintre ele sunt potrivite pentru orice tip de par (rozmarinul, salvia, uleiul din arborele de ceai, ghimbirul, lemongrassul) in timp ce altele sunt indicate doar pentru anumite tipuri de par. De obicei se folosesc ierburi uscate, insa aceasta nu este o regula. Puteti folosi cu succes si ierburi proaspete.

Cel mai simplu mod de a obtine un sampon care sa va priasca este sa aruncati o privire peste ingredientele samponului preferat, luat din comert. Daca acesta contine capsuni, atunci adaugati cateva capsuni in amestecul de casa si asa mai departe.

Plante indicate pentru par gras – frunze de menta, frunze de arbore de ceai, suc de castraveti, musetel
Plante indicate pentru par uscat – flori de portocala, lavanda, ulei de jojoba, ulei de cocos sau de avocado

Adaugati parfum!

Nu este obligatoriu, dar daca nu va place mirosul unei anumite plante sau daca pur si simplu va doriti ca spalarea parului cu sampon de casa sa fie o adevarata placere, atunci puteti adauga in compozitie putin din parfumul preferat, uleiuri esentiale sau extracte din anumite ingrediente parfumate. Este indicat ca parfumul sa nu fie totusi foarte puternic si sa nu folositi ingrediente parfumate care contin zahar. Puteti folosi extract de vanilie, de lamaie sau de migdale. Asigurati-va insa ca este vorba de un produs pur si nu de un ingredient folosit in bucatarie.

Nu va asteptati ca un sampon de casa sa faca spuma la fel ca unul din comert. Spuma se obtine datorita unor aditivi pe care le au sampoanele cumparate din magazin, insa ea nu este neaparat un indiciu al calitatii samponului repectiv. De asemenea, nu uitati ca un sampon de casa expira mult mai repede decat unul din comert. Daca este tinut intr-un recipient inchis ermetic, intr-un loc rece si uscat, atunci poate rezista pana la un an. Altfel, nu rezista mai mult de sase luni.

Reteta de sampon pentru toate tipurile de par

1 pahar de apa distilata
3 linguri de rozmarin
1 lingura de lemongrass
2 lingurite de ulei de arbore de ceai
½ lingurita de extract de vanilie
¼ pahar de sapun lichid pe baza de ulei vegetal

Incalziti apa intr-un recipient, pana clocoteste. Puneti rozmarinul si lemongrassul intr-o strecuratoare. Puneti ierburile intr-un termos si varsati apa peste ele, apoi amestecati. Acoperiti vasul, lasand plantele inauntru si lasati acolo amestecul timp de 20 – 30 de minute. Dupa ce scoateti plantele, amestecati lichidul cu ulei de arbore de ceai si cu vanilie. Adaugati apoi sapunul lichid si amestecati pana se dizolva complet. Tineti cont de faptul ca amestecul contine apa, ulei si sapun si, prin urmare, se amesteca destul de greu. La final, depozitati-l intr-un recipient bine inchis.

Alte cosmetice facute in casa

Fabrică propriul șampon de casă - așa eviti substantele chimice din produsele comerciale si poti personaliza samponul pentru membrii familiei

Fabrică propriul șampon de casă - așa eviti substantele chimice din produsele comerciale si poti personaliza samponul pentru membrii familiei

Samponul nu este altceva decat un produs care are pentru par acelasi rol pe care sapunul il are pentru piele. De aceea este foarte simplu sa va fabricati singure un sampon. In plus, puteti…

Tratamente naturiste impotriva caderii parului

Tratamente naturiste impotriva caderii parului

Caderea parului este una dintre problemele cu care se confrunta multe femei in diverse etape ale vietii dar produsele care sustin ca ne ajuta impotriva caderii parului sunt fie scumpe fie…

Tratament pentru un par abuzat

Tratament pentru un par abuzat

Cand parul a fost abuzat de prea multe tratamente chimice, cum ar fi permanentul, vopseluri, styling, tapat sau un climat aspru, se cere un  tratament cu ulei pentru a-l mentine in forma si a…

Cosmetice fara parabeni, merita citit si:

Parabenii din cosmetice si cancerul de san - studii si recomandari

Parabenii din cosmetice si cancerul de san - studii si recomandari

Femeile folosesc multe produse cosmetice iar multe din ele au in componenta parabeni. Iar stirile despre parabeni nu sunt deloc bune - iar cel mai infiorator este acesta: parabenii din produsele…

10 deodorante fără aluminiu și fără parabeni pe care vi le recomandăm

10 deodorante fără aluminiu și fără parabeni pe care vi le recomandăm

Alegerea unui deodorant a devenit în ultima vreme o adevărată provocare pentru orice femeie care se respectă și care ține deopotrivă la igienă, la…

Esti insărcinată? Ai GRIJĂ cu ce produse te ingrijești. Iată ghidul produselor cosmetice și compușilor chimici care trebuie evitați

Esti insărcinată? Ai GRIJĂ cu ce produse te ingrijești. Iată ghidul produselor cosmetice și compușilor chimici care trebuie evitați

Unele ingrediente din produsele cosmetice sunt dăunătoare sarcinii. În timp ce multe ingrediente conținute de produsele de îngrijire a pielii sunt considerate benefice,…



 
/Images/intim.jpgFemina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

autor: Alina Ciobanu  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2015
referinte: Today.com, Supereva.ro

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII