Provocarile alaptarii

Provocarile alaptarii

Provocarile alaptarii

  • Alaptarea este un moment special care creeaza o legatura unica intre mama si copil. Hranirea copilului cu lapte matern incepe in aceeasi zi in care acesta s-a nascut si va continua pana la varsta de 6 luni exclusiv, cand incepe diversificarea.

Alaptarea este un moment special care creeaza o legatura unica intre mama si copil. Hranirea copilului cu lapte matern incepe in aceeasi zi in care acesta s-a nascut si va continua pana la varsta de 6 luni exclusiv, cand incepe diversificarea.

Responsabilitatea hranirii celui mic apartine exclusiv mamei in primele luni si este bine ca acest lucru sa se desfasoare fara mari probleme pentru copil sau mama. Inainte de a naste, este recomandat sa inveti cateva tehnici de alaptare pentru a fi pregatita pentru venirea celui mic. Este adevarat ca alaptarea este un act natural pe care orice mama il stapaneste instinctiv, insa este mai bine sa fii pregatita pentru problemele care pot aparea.

Cel mai des intalnite probleme in timpul alaptarii sunt: angorjarea sanilor, mameloane inflamate si mameloane plate sau ombilicate.

Angorjarea sanilor este o problema freceventa a tinerelor mame, in primele saptamani de alaptare.  Angorjarea apare cand copilul nu poate sa goleasca sanii la o singura masa sau productia de lapte este prea mare. Se manifesta prin sani umflati si inflamati, durerosi la tingere si chiar prin febra usoara. Vestea buna este ca angorjarea nu dureaza mult, deoarece in timp, mama si copilul se vor adapta fiecare la celalalt: mama va produce doar cantitatea de lapte de care cel mic are nevoie, un caz clasic de cerere si oferta.

Pentru a elimina excesul de lapte care duce la angorjarea sanilor, poti folosi o pompa de muls. Din fericire, timpurile in care trebuia sa te mulgi manual au apus si acum ai la dispozitie o gama intreaga de pompe de muls, manuale sau electrice. Philips Avent a inovat acest segment printr-o pompa prevazuta cu o perna de masaj care incalzeste pielea in timpul mulsului, ducand la stimularea curgerii naturale a laptelui.  Simplu si comod. In plus, pompa electrica Philips Avent, iti permite sa extragi laptele mult mai repede, alegand printr-o singura atingere ritmul de curgere al laptelui. Aseaza-te comod, in pozitie sezut, sprijinita de o perna si lasa pompa sa lucreze.

Mameloanele inflamate sunt alta problema cu care se confrunta mamele in primele saptamani si se datoreaza pozitiei incorecte a copilului la san. Incearca sa alegi pozitia corecta, care sa ii permita copilului sa se conecteze bine la mamelon si astfel sa suga fara a-ti cauza durere. Poti alege intre pozitia leagan, pozitia mingei de fotbal sau culcat. Fiecare mama si copil au pozitia lor preferata care face din alaptat un moment de relaxare si apropiere.

Pentru vindecarea mai usoara a mameloanelor poti folosi un gel emolient cu lanolina si aloe vera , care nu necesita clatire inainte de alaptare. In plus, protejeaza mameloanele cu tampoanele absorbante din bumbac, pentru a proteja zona de umiditate si frecare

Mameloane plate si mameloane ombilicate se intalnesc mai rar dar pot constitui o reala problema in timpul alaptarii. Copilul se va conecta greu si nu va putea sa suga eficient. Pentru a trece cu bine peste aceasta problema, poti incerca sa pui copilul la san imediat ce ai nascut, cand sanii sunt inca moi. Mamelonul reprezinta doar o treime din partea care ajunge in gura sugarului iar in timpul suptului trebuie introdusa in gura nou-nascutului toata areola mamara.

In plus, pentru a corecta aceasta problema poti folosi Niplette de la Philips Avent. Dispozitivul trebuie purtat zilnic, pentru cel putin 8 ore pe zi, 7 zile pe saptamana si da rezultate in cateva saptamani. Daca la sfarsitul tratamentului, mamelonul incepe sa se retraga din nou, dispozitivul trebuie purtant inca o perioada de timp. Niplette este usor de folosit si poti sa il porti pe sub haine, fara sa simti nici un discomfort, datorita dimensiunii lui mici.

Orice problema ai intampina in timpul alaptarii, nu renunta cu usurinta! Treptat toate neplacerile trec, iar tu si copilul tau veti putea sa va bucurati din plin de momentul vostru unic de apropiere. In plus, cere ajutorul si sfaturile medicului tau.

Despre alaptare si provocarile sale, merita citit si:

Mastita și blocarea ductelor sânului: simptome, tratament și prevenire

Mastita și blocarea ductelor sânului: simptome, tratament și prevenire

Mastita este o infecție bacteriană a sânului, care apare de obicei la mamele care alăptează. Totuși, aceasta poate apărea și la femeile care nu…

Alăptarea in timpul puseelor de creștere ale bebelușului - mami, stim că e mai greu dar iți oferim aceste sfaturi specifice

Alăptarea in timpul puseelor de creștere ale bebelușului - mami, stim că e mai greu dar iți oferim aceste sfaturi specifice

Un puseu de creștere este o perioadă în care bebelușul crește 'ca din apă'. Dacă te-ai confruntat deja cu situații în care nu reușești să…

Alaptarea si elefantii care se leagana pe o panza de paianjen

Alaptarea si elefantii care se leagana pe o panza de paianjen

Un elefant se legana pe o panza de paianjen si pentru ca nu se rupea, a mai chemat un elefant acesta a fost primul cantecel pe care i l-am cantat bebelusului meu in noptile lungi de nesomn - din…



SECRETUL REUȘITEI alăptatului este felul cum prinde bebe sânul. Iată ce trebuie să știi dragă mami.

SECRETUL REUȘITEI alăptatului este felul cum prinde bebe sânul. Iată ce trebuie să știi dragă mami.

Chiar dacă alăptarea este un proces cât se poate de natural, și chiar dacă orice mămică ce alăptează își dorește ca acest proces să…

Exista 5 tipuri de bebelusi alaptati - tu de care ai?

Exista 5 tipuri de bebelusi alaptati - tu de care ai?

Bebelusii alaptati pot fi impartiti in 5 categorii.  Unii sunt mai mancaciosi, altii sunt de-a dreptul flamanzi si sug cu putere, altii sunt somnorosi sau chiar par relativ dez-interesati…

Sfarcurile mă ustură de fiecare dată cand alăptez - ce să fac?

Sfarcurile mă ustură de fiecare dată cand alăptez - ce să fac?

Una dintre cele mai usturătoare probleme in timpul alăptarii are de a face cu ...sfarcurile. 😕Așadar, cand sfarcurile ustură  - pe perioda alăptarii, există…

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri:

 Alaptarea
Cel mai bun cadou pentru bebelus. Probleme, experiente si povesti de succes din timpul acestui timp special.

  Primele 365 de zile din viata de mama
365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC.

 

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII