Un alt motiv pentru a te bucura de un pahar cu vin: arde grasimile
-
Consumat ca fructe întregi, suc sau vin, strugurii de vin tămâioasă gestioneaza obezitatea si tulburarile metabolice cum ar fi ficatul gras. Acest strugure rosu inchis conține compuși chimici naturali puternici care reduc cresterea celulelor adipoase existente, precum și dezvoltarea altora noi.
Un alt motiv pentru a te bucura de un pahar cu vin: arde grasimile!
Consumati ca fructe întregi, suc sau vin, strugurii de vin tămâioasă gestioneaza obezitatea si tulburarile metabolice cum ar fi ficatul gras. Acest strugure rosu inchis conține compuși chimici naturali puternici care reduc cresterea celulelor adipoase existente, precum și dezvoltarea altora noi. Unul dintre compusii chimici, acidul elagic, este deosebit de puternic - are capacitățea de a stimula metabolismul acizilor grași în celulele hepatice.
Studiul a fost condus de Neil Shay, un biochimist si biolog molecular de la Oregon State University College of Agricultural Sciences. Potrivit unui comunicat de presă universitar, concluziile sunt privite ca o cale pentru a ajuta persoanele supraponderale in a-si imbunatati functia ficatului.
"Daca am putea dezvolta o strategie dietetica pentru reducerea acumularii dăunătoare de grasime in ficat, folosind alimente comune cum ar fi strugurii," a spus Shay, "ar fi o veste bună."
Cum ne pot ajuta strugurii la protejarea impotriva tulburarii metabolice
In cadrul studiului, unii dintre șoareci au primit o dietă normala, care conține 10 de procente de grăsime. Celălalt grup a fost hranit cu o dieta de 60 la sută grăsime.
De-a lungul procesului de 10 saptamani, soarecii ce au avut o dieta bogata in grasimi au dezvoltat simptome de diabet zaharat și ficat gras, care sunt aceleași consecințe metabolice observate la o majoritate de persoane supraponderale, sedentare. Cu toate acestea, soarecii care au primit extract de struguri în plus față de dieta bogată în grăsimi, au avut un nivel mai mic de zahar in sange si grasimi mai putine în ficat.
"Când Shay si colegii sai au analizat tesuturile soarecilor grasi care au mancat suplimente, au remarcat un nivel de activitate mai ridicat de PPAR-alfa și PPAR-gamma, doua proteine care lucreaza in interiorul celulelor pentru a metaboliza grasimile si zaharul", notează comunicatul de presă. "Shay are o ipoteza: ca acidul elagic și alte substanțe chimice se leagă de acești receptori hormonali nucleari PPAR-alfa și PPAR-gamma, care determina "pornirea" genelor care declanseaza metabolismul grasimilor alimentare si glucozei. Medicamentele prescrise frecvent pentru scăderea zahărului din sânge și trigliceridelor acționeaza în acest fel."
Shay admite că substanțele chimice din struguri nu sunt un miracol ce ne ajuta sa pierdem din greutate. Ideea studiului nu este de a înlocui medicamentele, ci de a încuraja oamenii să aleagă alimentele familiare și disponibile, care au beneficii specifice pentru sănătate, în special cele care contribuie la creșterea funcțiilor metabolice.
"Noi încercăm să validam contribuțiile specifice ale anumitor produse alimentare pentru beneficiile aduse sănătatii. Dacă ești la cumpărături și recunosti un anumit tip de fruct ca este bun pentru o problema de sanatate, nu ai vrea să cumperi acel fruct?" e spune Shay.
Interesant de citit: | |
Rodiile - un aliat in curele de slabire Cunoscute deja pentru virtutile lor in lupta impotriva imbatranirii, rodiile sunt si un aliat de nadejde in lupta cu kilogramele, facand parte din categoria alimentelor care taie senzatia de foame si… ... citeste | |
10 remedii naturale care ard grăsimile - sfatul nutriționistului Obezitatea și pierderea în greutate sunt din nou în centrul atenției, cu un accent sporit pe sănătate în detrimentul aspectului fizic. În trecut, pierderea… ... citeste | |
11 alimente care ajută la pierderea in greutate Cand vine vorba de alimentele care ajuta la pierderea in greutate, telina si paine prajita sunt deja clasice. Dar nu vei pierde in greutate rontaind cantitati limitate numai din aceste produse. De… ... citeste |
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII