11 motive pentru care cuplurile cu probleme de fertilitate aleg varianta FIV

11 motive pentru care cuplurile cu probleme de fertilitate aleg varianta FIV

11 motive pentru care cuplurile cu probleme de fertilitate aleg varianta FIV

Fertilizarea in vitro este unul dintre tratamentele folosite pentru a combate problema infertilității.

Tratamentul FIV sau procedura FIV este recomandat în general femeilor cu vârsta peste 40 de ani, care nu au reușit să conceapă în mod natural. FIV se poate face și dacă aveți anumite afecțiuni de sănătate. Femeile cu diferite probleme de fertilitate pot apela la FIV dacă încearcă să conceapă.

Dacă un cuplu se confruntă cu oricare dintre următoarele probleme de fertilitate, FIV poate fi soluția.

- 11 Motive din spatele alegerii tratamentului FIV:
Blocajul sau deteriorarea trompelor uterine
Sindromul ovarelor polichistice (PCOS)
Insuficiență ovariană prematură
Endometrioza
Fibromul uterin
Ligatura trompelor uterine
Producția sau funcția deteriorată a spermei
Infertilitate inexplicabilă
O tulburare genetică
Conservarea fertilității pentru cancer sau alte condiții de sănătate
Mamele surogat

1. Blocajul sau deteriorarea trompelor uterine

Dacă există o deteriorare sau blocaj în trompa uterină, devine imposibil ca ovulul să călătorească în pântece după eliberare. Într-un astfel de caz, chiar dacă este eliberat un ovul matur și există un spermatozoid care așteaptă ovulul, nu se poate forma un embrion. Citeste si: Probleme ale trompelor uterine

2. Sindromul ovarelor polichistice (PCOS)

PCOS are ca rezultat mărirea ovarului, care interferează cu producerea sau creșterea foliculilor. La femeile cu sindromul ovarului polichistic, ovarul nu produce toți hormonii de care are nevoie pentru un ovul pe deplin matur. Foliculii pot începe să crească și să acumuleze fluid, dar ovulația nu se va produce. În schimb, unii foliculi pot rămâne chisturi. Din aceste motive, ovulația nu are loc și progesteronul nu se produce. Fără progesteron, ciclul menstrual este neregulat sau absent. Plus, ovarele produc hormoni de sex masculin, care împiedică, de asemenea, ovulația.

3. Insuficiență ovariană prematură

Aceasta se referă la pierderea funcției ovariene normale înainte ca o femeie să împlinească 40 de ani. Acest lucru afectează fertilitatea femeii.

Ad-Extra3:

4. Endometrioza

Endometrioza apare atunci când mucoasa țesutului uterului crește în afara uterului - afectând adesea funcția ovarelor, uterului și trompelor uterine.

5. Fibromul uterin

Fibroamele sunt tumori benigne pe peretele uterului și sunt frecvente la femeile aflate în stadiul fertil. Fibroamele pot interfera cu implantarea oului fertilizat, ceea ce face dificilă conceperea.

6. Ligatura trompelor uterine

Ligatura de tub este un tip de sterilizare în care tuburile uterine (Fallopiene) sunt "sigilate", pentru a preveni permanent sarcina (migrarea oului fertilizat către uter).

7. Producția sau funcția deteriorată a spermei

Concentrația de spermatozoizi sub medie, motilitatea slabă a spermatozoizilor sau anomalii în dimensiunea și forma spermatozoizilor pot face dificilă dificilă concepția.

8. Infertilitate inexplicabilă

Infertilitatea inexplicabilă înseamnă că nu există o cauză cunoscută a infertilității.

9. O tulburare genetică

Dacă tu sau partenerul riscați să transmiteți o afecțiune genetică copilului vostru, puteți fi candidați la diagnosticul genetic de preimplantare, o procedură care implică FIV. Embrionii care nu conțin tulburări genetice identificabile pot fi transferați în uter.

10. Conservarea fertilității pentru cancer sau alte condiții de sănătate

Dacă trebuiesă începi tratamentul pentru cancer, cum ar fi chimioterapia, asta poate dăuna fertilității, iar tratamentul FIV poate fi o opțiune. Femeile pot avea ovocitele recoltate și congelate într-o stare nefertilizată sau ca embrioni pentru utilizare viitoare.

11. Surogat

Femeile care nu au un uter funcțional sau pentru care sarcina prezintă un risc grav pentru sănătate ar putea alege tratamentul cu FIV folosind o altă femeie pentru a duce sarcina (mamă purtătoare).

Planificarea sarcinii: cand se recomanda testarea genetica

Cand un cuplu isi doreste copii, un medic poate recomanda consilierea sau testarea genetica in unul dintre urmatoarele cazuri... citeste mai departe

Conceperea unui copil sanatos

Rh-ul in sarcina
Conceperea unui copil, mituri si realitati
Principalul set de analize de fertilitate
Ce analize de laborator ar trebui să faci înainte de a avea un copil?
Cum sa aveti cel mai sanatos copil
Arta de a-ti urmari fertilitatea
11 Sfaturi pentru a ramane insarcinata
Alimentatia in perioada preconceptiei
Acidul Folic
Femeile fumatoare pun in pericol fertilitatea copiilor lor

SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica.

Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

 Forum si comunitate de suport pentru femeile care apeleaza la FIV: Forumul FIV (Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme. )

  Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

 Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

 Asteptand un ingeras in viata noastra !

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 4 comentarii

  1. Andrei Sabina
    Andrei Sabinatrimis la 1/3/2019

    Bună ziua as dori si eu sa stiu cât costă o fertilizare în vitro cu ovule donate.Multumesc.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Cristina
    Cristinatrimis la 23/6/2017

    Eu am ramas insarcinata la o clinica din Atena, nu astepti mult, poti comunica cu doctorii oricand vrei prin telefon sau Skype, se poate poate alege intre ovoite donate sau embrioni. Costurile nu sunt exagerate, iar tratamentul este minim, in fuctie doar de necesitatile organismului tau. (http://www.embryoland.gr/). Dupa 8 IVF si 7 ani, minunea s-a intamplat! Success

    Raspunde la acest comentariu
  3. Elena
    Elenatrimis la 27/12/2016

    Eu am auzit că în această clinică e dezordine, foarte mulți pacienți, între analize trebuie de așteptat câteva ore. coordonatorul aleargă de colo până colo. Așa scump costă serviciile, dar nivelul nu corespunde

    Raspunde la acest comentariu
  4. Adelina
    Adelinatrimis la 27/12/2016

    Eu tot sunt deacord cu dvs. În Kiev, medici îți recomandă cum e mai bine, nu cum e mai scump. Însuși sunt interesați că anume în cazul dvs să fie rezultat pozitiv. Mi-a plăcut mult că înainte de FIV cu terț donator, am făcut tratament nu prea dureros și a fost deajuns. Când am fost la Cehia mi-au făcut o listă de nenumărate preparate, am dat o sumă enormă și ce folos??? Organismul meu era șocat de astfel de cantitate de preparate. Parcă au făcut experimente. La noi în România dacă spui că ai fost la Cehia, se pare că spui ceva enorm de bun sau ai fost la odihnă, dacă aud de Ucraina întreabă ce ai pierdut acolo)) Cuplurile ce își doresc copii, cu adevărat, fac totul și aleg nu cea mai lăudată clinică, dar cea care va împlini visul.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII