Alimentatia dinainte de sarcină: cum afectează sănătatea viitorului bebeluș cum a mancat mama inainte de a rămane insărcinata

Alimentatia dinainte de sarcina -  cum afecteaza sanatatea viitorului bebelus cum a mancat mama inainte de a ramane insarcinata

Alimentatia dinainte de sarcină: cum afectează sănătatea viitorului bebeluș cum a mancat mama inainte de a rămane insărcinata

Se spune adesea „ești ceea ce mănânci”, dar se pare că și ceea ce a mâncat mama ta este important. Așadar, dacă vrei să concepi un bebeluș sănătos, mănâncă sănătos!

Specialiștii au făcut o conexiune între alimentatia unei femei înainte de a rămâne însărcinată și sănătatea pe termen lung a viitorului copil. Ceea ce a mâncat în săptămânile care au condus la concepție poate afecta chiar și riscul copilului de a dezvolta boli, care variază de la gripă, la HIV și cancer.

Specialistii spun ca alimentatia unei femei in saptamanile dinaintea conceptiei sunt cruciale
Studiu realizat in Africa de Vest, unde alimentatia variaza drastic de la un sezon la altul
Un criminal mult mai periculos decat cancerul
Feriti-va de mancatul pentru doua persoane
Despre conceperea unui copil sanatos

Specialistii spun ca alimentatia unei femei in saptamanile dinaintea conceptiei sunt cruciale

Esti ceea ce mananca mama ta: cum dieta dinainte de sarcina afecteaza genele si sanatatea pe termen lung a viitorului copilas

Se spune adesea "esti ceea ce mananci", dar se pare ca si ceea ce a mancat mama ta este important. Specialistii au facut o conexiune intre alimentatia unei femei inainte de a ramane insarcinata si sanatatea (pe termen lung) a viitorului copil. Ceea ce a manancat in saptamanile care au condus la conceptie, poate afecta chiar si riscul copilului de a contacta boli, ce variaza de la gripa, la HIV si cancer.

Teoria provine de la specialistii de la Scoala de Igiena si Medicina Tropicala din Londra,- Marea Britanie. Acestia sunt fermi in a arifma ca alimentatia pe care o are mama inaintea conceptiei este cruciala.

Profesorul Andrew Prentice, autorul studiului spune: "potentialele implicatii sunt enorme". Colegul sau, Doctorul Matt Silver afirma: "aceasta inseamna: odata ce stii ca esti insarcinata, nu te mai comporta ca de obicei".

Studiu realizat in Africa de Vest, unde dietele variaza drastic de la un sezon la altul

Au fost studiate 120 de femei din Africa de Vest, din mediul rural, unde dieta se schimba radical in sezonul umed fata de sezonul uscat. Jumatate dintre femei au conceput copilasii in mijlocul sezonului uscat, iar cealalta jumatate la mijlocul sezonului umed. Cercetatorii si-au inceput studiul prin masurarea nutrientilor din sangele femeilor, la scurt timp dupa ce acestea au ramas insarcinate.

Apoi, dupa nastere, proaspetelor mamici li s-a analizat si AND-ul. Analiza nu s-a axat pe codul genetic in sine, ci pe modificarile epigenetice si pe semnele care afecteaza cum si cand devine activa o gena. Genele foarte active sau cele "lenese" pot cauza probleme.

De exemplu, la gena numita VTRNA2-1 semnele sunt stabilite in primele zile de viata ale fatului. Genele sunt extra-active la copii conceputi in sezonul uscat, cand se gaseste mancare din belsug. In starea lor extrem de activa, genele protejeaza impotriva cancerului. Cand sunt mai putin active, adica la copii conceputi in sezonul ploios, organismul considera ca este mai usor sa indeparteze virusurile, de la gripa si dureri de burtica, pana la HIV.

Infectiile pot fi mai periculose decat cancerul

Odata cu descoperirea infectiilor, in Africa s-a descoperit un criminal mult mai periculos decat cancerul; descoperirea, detaliata in jurnalul "Genome Biology", ar putea explica de ce copii din Gambia conceputi in sezonul uscat au tendinta de a muri de tineri.

Nutrientii despre care se cunoaste ca sunt implicati in stabilirea semnelor, sunt  vitamin B2, metionina, dimetilglicina si acidul folic. Alte surse bune includ si oua, peste, fasole, cereale, ficat si legumele cu frunze verzi, a spus Doctorul Silver.

Ad-Extra3:

Feriti-va de mancatul pentru doua persoane

Medicii spun ca  mancatul cu grija pe durata sarcinii este mult mai sanatos decat "mancatul pentru doi". Prima lectie majora care se invata la consultanta pentru cresterea copiilor este ca femeia care incearca sa isi reduca in mod activ greutatea , are toate sansele sa aiba o sarcina usoara  si un copil sanatos.

In timp ce toate femeile iau in greutate in timpul sarcinei, expertii spun ca prea multe kilograme in plus cresc riscul dezvoltarii hipertensiunii arteriale si a diabetului gestational. Deasemenea, fatul poate lua prea mult in greutate, fapt ce va necesita o operatie de cezariana.

Revizuirea, publicata de catre Biblioteca Cochrane, a adus nou probe din 37 de studii ce au fost publicate inca din 2012.

In urma revizuirii problemei s-a constata ca dintre femeile care au avut o dieta controlata  in timpul sarcinii, numai 36% dintre ele au luat excesiv in greutate, aceasta comparativ cu 45% care nu au luat nici o masura in controlarea dietei.

Cum sa aveti cel mai sanatos copil de citit pe larg: Cum sa aveti cel mai sanatos copil 

Despre conceperea unui copil sanatos:

12 Sfaturi pentru a rămane ÎNSĂRCINATĂ 🍀

12 Sfaturi pentru a rămane ÎNSĂRCINATĂ 🍀

Cauți sfaturi pentru a rămâne însărcinată? 🤰 Sfaturi garantate pentru a rămâne însărcinată nu cunoaște nimeni, însă…

Femeile care fumează in timpul sarcinii pun în pericol fertilitatea copiilor lor

Femeile care fumează in timpul sarcinii pun în pericol fertilitatea copiilor lor

Atunci cand o femeie isi doreste un copil sanatos, trebuie sa stie ca multe lucruri depind de felul cum ea il va proteja - inca din timpul preconceptiei si mai apoi in perioada de sarcina…

Conceperea unui copil, mituri și realități: poziții, frecvență și practici de succes

Conceperea unui copil, mituri și realități: poziții, frecvență și practici de succes

Despre conceperea unui copil, circulă multe mituri. Este adevărat însă că șansa joacă un rol major în determinarea momentului în care veți…

 Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

autor:Desprecopii.com -  Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII