Inotul pentru bebeluși: motive, cursuri și bagaj - cum, cand și unde

Inotul pentru bebelusi -  motive, cursuri si bagaj - cum, cand si unde

Inotul pentru bebeluși: motive, cursuri și bagaj - cum, cand și unde

Pentru bebelusi, inotul este este singura activitate care le confera independenta completa, mai ales inainte de a putea merge singuri sau de a se tari in patru labute. Apa le sustine greutatea, iar ei sunt liberi sa-si miste picioarele si mainile asa cum doresc. Si adora sa faca asta! Stim cu totii ca apa este benefica femeilor insarcinate, si inainte si in timpul travaliului, insa bebelusilor le face bine inotul?

Iata sfatul de la Desprecopii.com despre cursurile de inot pentru copii, fie ca este vorba despre inot subacvatic sau la suprafata!

Bebelusii inotatori! - veti citi despre:

De ce este bun inotul pentru bebelusi?

Inotul este foarte util pentru dezvoltarea bebelusului. De ce? Pentru ca este singura activitate in care el este cu adevarat complet independenti, mai ales inainte de a putea merge singurel sau de a se tari in patru labe.

inotul pentru bebelusi

Apa le sustine greutatea, iar ei sunt liberi sa-si miste picioarele si mainile asa cum doresc. Si adora sa faca asta! Este si o experienta grozava pentru tati sau mai, in timpul careia pot intari relatia cu copilul.

La ce varsta poate merge bebelusul la inot?

In general, puteti duce bebelusil la inot incepand de la varsta de trei luni. Sunt unele cursuri la care profesorii solicita carnetul de vaccinari al copilului, dar nu exista o regula anume in aceasta privinta, deoarece niciun copil nu a facut poliomielita in piscina, de exemplu, de mai mult de 100 de ani. Totusi, sfatuim intotdeauna parintii sa ceara sfatul medicului si sa-si urmeze instinctele si sentimentele in privinta luarii deciziei potrivite.

Inotul subacvatic este sigur pentru bebelusi?

Absolut. Atunci cand un bebelus ajunge sub apa, bebelusului i se activeaza reflexul de scufundare. Aceeasi tip de reactie se produce atunci cand inghitim – epiglota se inchide si blocheaza gatul, astfel ca sa nu poata intra apa.

Acesta este motivul pentru care vedeti adesea imagini cu bebelusii inotand pe sub apa cu gura deschisa! Reflexul dureaza pana la aproximativ 18 luni, deci, incepand de pe la 16 luni, copiii mici si cei mai mari sunt invatati sa inoate in alt mod decat bebelusii.

inot bebelusi

Bebelusul adora sa se miste in apa.

 

Exista insa niste aspecte generale care trebuie luate in considerare. Daca bebelusul nu are o stare prea buna ori este racit, nu este bine sa-l duceti la inot deoarece i se pot agrava simptomele.

De asemenea, atunci cand sunteti in piscina, in cazul in care bebelusul incepe sa tremure, scoateti-l afara si infofoliti-l cu un prosop uscat ca sa se incalzeasca. Bebelusii nu ar trebui sa stea in apa mai mult de 30 de minute, iar pentru a se obisnui este bine sa mariti treptat timpul pe care il petrec in piscina.

Tinuta pentru inot a bebelusului

Un scutec pentru inot de orice fel este bun – fie reutilizabil, fie de unica folosinta. Un astfel de scutec ar trebui sa reduca la minim micile accidente, dar nu va faceti griji daca se intampla ceva – personalul de la piscina stie ce este de facut! 

Bagajul de inot al bebelusului

Evident, aveti nevoie de cate un prosop, cu care sa va stergeti si dumneavoastra si bebelusul, precum si costumul dumneavoastra de baie, daca intrati cu copilul in apa. Bebelusilor li se face foame dupa balaceala, asa ca aveti grija sa luati un biberon cu lapte pe care sa i-l puteti da dupa inot, asta daca nu-l mai alaptati, precum si o mica gustare daca mananca deja solide. Niste jucarii sau carti pot fi numai bune, daca dupa inot decideti sa mergeti la un suc cu ceilalti parinti si copiii lor!

Cum alegem cursul de inot?

Sunt mai multe criterii la care trebuie sa va ganditi. Mai intai, apa din piscina ar trebui sa aiba temperatura de del putin 31 de grade Celsius pentru a fi confortabila unui bebelus. Ar trebui sa existe un indicator electronic atat al temperaturii cat si al momentului ultimei masuratori a compozitiei chimice a apei (de exemplu, a nivelului clorului). Apoi, intrebati ce calificare are profesorul care tine cursul.

Acesti profesori ar trebui sa aiba cel putin atestat de salvamar, un certificat oficial care sa le indice specializarea in cursuri pentru copii. In al treilea rand, cursurile ar trebui tinute cu cel mult zece copii odata. In cazul unui grup mai mare de zece copii, copilul primeste mai putina atentie din partea profesorului, ceea ce poate reprezenta un risc pentru siguranta lui.

Care curs este mai potrivit pentru copilul meu?

Inotul subacvatic nu este chiar alegerea perfecta pentru orice copil. Unii oameni prefera cursurile unde se pot duce pentru oportunitatea de a se balaci si a se juca impreuna cu copiii lor, ceea ce este in regula. Alte cursuri sunt ceva mai organizate, avad ca scop insusirea unor aptitudini. De asemenea, daca parintelui nu-i place inotul, sau este incordat si nesigur in apa, in general nu este o idee buna sa mearga cu copilul la cursuri de inot.

Copiii simt frica si anxietatea parintilor si de aceea se supara in apa, asa incat este mai bine sa uitati de inot daca sunteti in aceasta situatie sau sa rugati pe altcineva (un bunic, de exemplu), caruia ii place apa, sa mearga cu copilul la cursul de inot.

Sfaturi generale – pentru ca inotul sa fie amuzant pentru bebelus

Folositi momentul cand faceti baie ca sa le aratati ce amuzanta poate fi apa. Stropiti cu blandete apa in jurul lui sau miscati usor copilul prin apa tinandu-l de spate, de exemplu.

Mergeti la psicina in afara perioadelor si momentelor de maxima aglomeratie, atunci cand este mai probabil sa fie liniste, deoarece bebelusii se pot simti stresati in situatiile cu mult zgomot si multa lume imprejur. Rugati niste prieteni care au copii sa vi se alature.

In piscina, aveti grija sa mentineti fata bebelusului aproape de fata dumneavoastra si sa mentineti contactul vizual. Este important pentru bebe sa simta ca ii sunteti aproape intr-o situatie neobisnuita. Cand sunteti amandoi mai increzatori, miscati-l treptat tot mai departe de dumneavoastra, mentinand contactul vizual, si incercati sa va miscati lin in jurul lui.

Barbotati aerul in apa. Asta ajuta bebelusul, aratandu-i ce ar trebui sa faca cu gura si cum sa respire sub apa, fiindca nu are cum sa inhaleze apa daca da aerul afara.

Daca bebelusul are circa sase luni si poate sta singur in sezut, azezati-l pe marginea piscinei si cantatati-i un cantecel amuzant. Pe masura ce cantati, bagati-l lin in apa. (pana la pubertate, ii controlam :))

► Citeste si Am început cursurile de Aqua Baby la Perfect Swim iar Matei este super incantat - jurnal de mami de bebe scump

Recomandari Desprecopii.com - piscine unde bebelusul poate descoperi placerea inotului

in Bucuresti:

Cursuri Aqua Bebe - aqua-sport.ro‎
Acvatic Bebe Club
Gimnastica Acvatica Bebelusi | Bebe - Active Center
Splash Academy: complex modern de inot pentru copii
Babyspa
Cursuri Aqua Bebe in Bucuresti sectorul 4

In Cluj:

BabySwim
Happy Kids

Iasi:

Unique Spa
Unirea SPA

Timisoara

Arena Aqua Sport
Aquabebe

Discutii pe forumul Desprecopii.com despre inotul la bebelusi:

lectii de inot pentru bebelusi
cursuri de inot Bucuresti - Forum
cursuri inot pentru copil 4 ani
Inot peste iarna - Forum
Cursuri inot - recomandari - Forum
Piscine pentru bebelusi - Forum

Cum protejam urechile copilului la inot

Are nevoie copilul de dopuri pentru urechi pentru inot?

Daca va intrebati daca dopurile de urechi sunt necesare pentru inot - ei bine, ele protejeaza urechea copilului de apa. Apa piscinei poate contine bacterii sau impuritati.

Apoi, cand iess din piscina, poate ramane apa in urechile copilului care poate provoca o otita sau alta boala inflamatorie - mai ales in timpul sezonului rece citeste in continuare aici.

autor: Desprecopii.com,
Toate drepturile rezervate, Desprecopii.com 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 4 comentarii

  1. ANYA
    ANYAtrimis la 2/1/2013

    Clubul de inot al fetitei mele Maria este Babyspa din Miha Bravu ,str Pelinului 16.Va recomand acest club deoarece se cer analize medicale atat pentru parinte cat si pentru copil,apa este tratata prin electroliza salina,temperatura apei si aerului este tot timpul afisata ,curatenie impecabila si personalul super

    Raspunde la acest comentariu
  2. Veronica
    Veronicatrimis la 12/9/2011

    Te poti duce la instructorul nostru, Sofia face cu el de la 4 luni si este mult mai ieftin decat la cluburile pt bebei care iti iau si pielea de pe tine, are un site parca kineto si inot ceva de genu kinetoinot.ro

    Raspunde la acest comentariu
    • gabriela
      gabrielatrimis la 12/1/2019

      Buna ziu,dna.Veronica .As dori si eu nr.de telefon al instructorului,fetitei dvs. multumesc !

  3. ina
    inatrimis la 8/2/2011

    Am citit si eu acest articol scrie foarte frumos dar vreau sa va arat acest filmulethttp://www.youtube.com/watch?v=VZdEd7s11CU

    Raspunde la acest comentariu
  4. adela fistis
    adela fististrimis la 23/3/2009

    Frumos articol!Mi-as dori si eu sa pot duce copilul la inot , insa la noi nu exista piscine pt copii.Sper sa nu fie insa fricos ca si mine,ci ca si tatal lui care adora sa inoate

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII