7 metode naturale de lupta impotriva constipatiei copilului

7 metode naturale de lupta impotriva constipatiei copilului

7 metode naturale de lupta impotriva constipatiei copilului

  • Majoritatea copiilor cu constipatie nu au o boala medicala sau o tulburare care cauzeaza constipatie. Rareori, o tulburare provoaca sugarilor si copiilor  probleme semnificative ale intestinelor. Iata 7 metode naturale de lupta impotriva constipatiei copilului.

- despre cum putem traa in mod natural constipatia la copil, veti citi:
Constipatia la copil este frecventa
Cauze ale constipatiei la copil
7 metode naturale de lupta impotriva constipatiei copilului
MeliLax, o microclisma inovatoare pe baza de miere, care favorizeaza actiunea de evacuare
MeliLax pentru copii
Prevenirea constipatiei la copil 
Despre alimentatia sanatoasa a copilului mai cititi

 

Constipatia la copil este frecventa

Constipatia apare frecvent la copii, afectand pana la 10% dintre ei in orice moment. Totusi, doar 3% dintre parinti consulta un medic cu privire la aceasta afectiune. Constipatia consta in trecerea de la scaune rare (ca frecventa) la scaune dure. Putem vorbi de constipatie in momentul in care putem compara cat de dese erau scaunele copilului in mod normal si consistenta acestora.

Multi copii au scaun la fiecare cateva zile. Cu toate acestea, scaunele tari si cele care apar o data la 3 zile prin constipatie, trebuiesc tratate.

Cauze ale constipatiei la copil

Sugarii si copiii cu constipatie sunt tratati in mod diferit decat adultii, din cauza ca scaunele lor se schimba din momentul in care se nasc pana cand ajung la varsta de 3 sau 4 ani. Majoritatea copiilor cu constipatie nu au o boala medicala sau o tulburare care cauzeaza constipatie. Rareori, o tulburare provoaca sugarilor si copiilor  probleme semnificative ale intestinelor.

7 metode naturale de lupta impotriva constipatiei copilului

1. Incurajati copilul sa aiba un program regulat de stat pe olita (sau toaleta)

Este important sa eliminati orice ganduri negative despre a fi constipat, mai ales in cazul in care murdaria de fecale este prezenta.

Recalificarea Bowel este urmatorul pas. Organismul are un reflex natural numit reflex gastrocolonic. Dupa o masa, colonul sufera peristaltismul si incearca sa goleasca intestinele. Determinati-va copilul sa profite de reflexul gastrocolonic dupa fiecare masa; puneti-l sa stea pe WC timp de cel putin 10 minute  lucru care devine mai usor pentru copil in cazul in care sta cu picioarele pe podea sau pe un taburet.

 2. Dati multe lichide copilului

Dati-i multe lichide si sucuri, cum ar fi de prune sau de mere. Oferiti copilului 50-200 de grame de suc de pere sau de mere (diluat cu apa). Alternativ, adauga 20 ml de sirop de masa la 70 ml apa calda, care, administrate pe cale orala, vor inmuia scaunul.

  3. O alimentatie bine echilibrata compusa din cereale integrale, tarate, fructe si legume (mai putine bomboane si deserturi), de asemenea, ajuta la tratarea constipatiei copilului

Constipatia bebelusului de citit pe larg: Constipatia bebelusului

4. Aplicarea unei carpe calde, umede la anus poate stimula, uneori, un scaun.

5. O baie calda

Se pot adauga doua linguri de bicarbonat de sodiu la o baie calda. Lasati copilul sa se relaxeze pentru 5-15 minute in apa calda.

6. Un tampon cu vaselina

Pentru a stimula un scaun, introduceti usor in anus un tampon cu bumbac la un capat uns cu o cantitate mica de unguent de vaselina pe care il scoateti imediat (nu prea mult, doar varful de bumbac) (Q-TIP). Medicul de familie  poate prescrie un supozitor cu glicerina in acelasi scop, dar cu efect mult mai mare.

7. MELILAX: Un nou mod de a elibera intestinul

Constipatia este o tulburare foarte frecventa, care afecteaza in egala masura adultii si copiii si poate avea consecinte importante asupra starii generale de sanatate si asupra calitatii vietii. De aceea, trebuie analizata cu o atentie deosebita, pentru a evita erorile de tratament.

Pentru inceput este foarte important sa fie facuta diferenta intre diverse tipuri de constipatie. Astfel, se pot identifica 2 tipuri distincte: constipatia cauzata de un tranzit intestinal lent si constipatia determinata de tulburarile de evacuare. Fiecare dintre aceste afectiuni trebuie abordata in mod diferit, administrand produse specifice.

Daca pentru tratarea tranzitului intestinal lent exista o intreaga serie de tratamente cu efect laxativ, pentru tulburarile de evacuare este util sa se actioneze la nivel local, evitandu-se tratamentele cu actiune sistemica, care se administreaza pe cale orala. Cele mai cunoscute produse din aceasta categorie sunt supozitoarele sau microclismele pe baza de glicerina, care ajuta la golirea intestinului, insa au anumite dezavantaje, cel mai important fiind efectul iritant la nivelul mucoasei intestinului.

MeliLax

MeliLax, o microclisma inovatoare pe baza de miere, care favorizeaza actiunea de evacuare

Pentru a raspunde unei necesitati fundamentale a organismului, ABOCA a dezvoltat MeliLax, o microclisma inovatoare pe baza de miere, care favorizeaza actiunea de evacuare, avand in acelasi timp o importanta actiune protectoare si calmanta asupra mucoasei rectale. Formula 100% naturala pe baza de Promelaxin®, un complex de Miere si polizaharide din Aloe si Nalba, este deosebit de eficienta in combaterea disconfortului, iritatiei si a inflamatiei prezente in caz de constipatie.

Formula echilibrata a MeliLax permite tratarea constipatiei chiar si in prezenta unor conditii deosebite, precum: fisuri anale si hemoroizi, hipersensibilitate viscerala (ex. colon iritabil), in cazul femeilor insarcinate sau care alapteaza.

MeliLax pentru copii

De asemenea, Aboca a realizat MeliLax Pediatric, o microclisma ce permite tratarea constipatiei in conditii de siguranta chiar si in cazul sugarilor si al copiilor, al caror organism necesita un tratament mai delicat.
Produsele MeliLax pentru adulti (10g) si pentru sugari si copii (5g) sunt disponibile in farmacii.

Prevenirea constipatiei la copil

Pentru a preveni recidivarea constipatiei la copil, parintii trebuie sa faca schimbari in comportamentul acestuia, in dieta si sa mareasca consumul de lichide.

 - Pe termen lung utilizarea de laxative pentru mai multe luni, pana la un an, poate fi indicata.

 - Obiceiuri regulate de toaleta trebuiesc introduse dupa fiecare masa pentru a profita de nevoia organismului de a goli normal intestinul.

 - Continuati sa utilizati recompense verbale sau de alta natura sau ambele - de multe ori contribuie cu succes la rezolvarea problemei pe termen lung.

14 Cauze ale constipatiei la copil de citit: 14 Cauze ale constipatiei la copil

Despre alimentatia sanatoasa a copilului cititi

10 alimente care stimulează creierul copilului

10 alimente care stimulează creierul copilului

Vrei ca băiatul sau fetița ta să aibă note bune la școală? Atunci, printre altele, este bine să-i urmărești cu atenție alimentația. Anumite…

5 alimente care NU sunt sănătoase pentru copilul tău

5 alimente care NU sunt sănătoase pentru copilul tău

Cu totii stim ca mancarea de la fast-food nu e sanatoasa, ca majoritatea sucurilor contin doar chimicale si nicidecum extrase din fructe, ca E-urile ne invadeaza la tot pasul in chipsuri, in…

Cum convingi copilul să mănânce legume?

Cum convingi copilul să mănânce legume?

Spanac, broccoli, conopida si altele ca ele sunt adesea inamicul numarul unu al copiilor. Si asta cu toate ca sunt alimente foarte bogate in vitamine, fibre si minerale si in ciuda faptului ca sunt…

 
Comunitate, Forumurile parintilor inteligenti

 Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

 Clubul scutecelor (0-4 ani)
Generatia in blugi de maine - deocamdata in scutece. De la 0 la 4 ani


 autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2015 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII