Cum trecem de la biberon la cana
Multi bebelusi se ataseaza foarte mult de biberoanele lor. Pe langa faptul ca le-a facut hranirea usoara, biberoanele le dau un sentiment de comfort si siguranta.
Dar vine si vremea primei canite. Iata cu trecem de la biberon la cana.
Multi copii se ataseaza foarte mult de biberoanele lor.
Pe langa faptul ca le-a facut hranirea usoara, biberoanele le dau un sentiment de comfort si siguranta.
Insa, este important ca in jurul varstei de 1 an sa se inceapa trecerea de la biberon la cana, in asa fel incat cei mici sa nu simta discomfortul schimbarii. Cu cat se face mai tarziu aceasta tranzitie, cu atat va fi mai greu sa se desparta de biberon.
Trecerea de la biberon la cana poate fi o provocare dar exista cateva metode prin care sa faci aceasta schimbare mai usoara, atat pentru tine cat si pentru cel mic.
Cei mai multi pediatrii recomanda introducerea canii in jurul varstei de 6 luni, insa la inceput mare parte din continut va sfarsi pe podea sau pe hainele copilului. Varsta de 1 an este mai potrivita, deoarece copiii au o coordonare mai buna si dexteritatea de a tine in mana o cana si sa bea din ea.
La varsta de 1 an, se poate introduce in alimentatia copilului laptele de vaca. De aceea, te poti folosi de aceasta schimbare in dieta pentru a introduce si cana. Daca il alaptezi, ii poti oferi alte lichide pe care sa le bea cu cana (apa, suc natural, ceai).
Este important sa nu fortezi eliminarea biberonului.
Ca orice schimbare, ea trebuie facuta gradual. Daca cel mic bea 3 biberoane de lapte pe zi, incearca sa ii dai laptele de dimineata cu cana, asezandu-l la masa. Incearca sa ii explicit ca a crescut si ca acum poate folosi o cana, la fel ca mami.
Dupa cateva zile, in care copilul incepe sa se obisnuiasca cu cana, incearca sa inlocuiesti si biberonul de la pranz. In general, biberonul de seara este cel mai greu de eliminat deoarece face parte din rutina de somn si ii aduce comfort copilului. In loc de biberon, incearca sa ii oferi o cana cu lapte in timpul cinei si continua cu restul de pasi ai ritualului de culcare: baia, cititul unei povesti si spalatul pe dinti.
Pentru copiii de peste 1 an, exista numeroase modele care nu permit varsarea apei in timpul incercarilor de acomodare cu noua cana.
Bebelusul e bolnavior: 10 motive ca sa suni de urgenta medicul pediatru
Cand bebelusul da semne de boala...
Panica. Acum o orã, copilul tãu se simtea bine si, dintr-o datã, a fãcut febrã. Ce-i de fãcut? Sã stai calmã si sã vezi cum evolueazã lucrurile sau sã chemi medicul?
Când copilul se îmbolnãveste, orice pãrinte trãieste cele mai cumplite spaime si neputinte. Iar când este vorba despre un bebelus, îngrijorarea este de zece ori mai mare pentru cã cei mici nu pot spune ce-i doare. Totul devine si mai confuz când nu poti sti sigur dacã bebelusul tãu este bolnav si dacã trebuie sã suni la doctor.
Ca sã-ti fie mai clar când trebuie sã actionezi, îti prezentãm mai jos 10 simptome care nu trebuie niciodatã ignorate.
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.
Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici.
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2017
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII