La mare cu bebelusul - sfaturi de siguranta

La mare cu bebelusul - sfaturi de siguranta

La mare cu bebelusul - sfaturi de siguranta

  • Cand vine vara, ne cheama marea ... si, ca mamica grijulie, te gandesti ca o sa ii prinda bine si bebelusului tau o cura de mare, soare si balaceala. Iata insa niste sfaturi de siguranta pe care trebuie sa le ai in vedere.

Cand vine vara, ne cheama marea ... si, ca mamica grijulie, te gandesti ca o sa ii prinda bine si bebelusului tau o cura de mare, soare si balaceala. Iata insa niste sfaturi de siguranta pe care trebuie sa le ai in vedere.

Atentie mare, un bebelus se poate ineca in apa foarte mica

Balaceala in mare la mica adancime este divina, insa doar cativa centimetri de apa pot fi un motiv de ingrijorare. Copii cu varsta cuprinsa intre 12-36 luni au cel mai mare risc de inec, conform Academiei Americane de Pediatrie (AAP).

Pentru un bebelus, exista atat de multe atractii, mirosuri si sunete de care se pot bucura la malul marii, iar ca parinte va veti dori sa il stiti in siguranta. Acestea fiind spuse, exista cateva lucrui pe care le puteti face pentru a va proteja copilul de inec. Iata sfaturile de la Desprecopii.com:

Nu va indepartati de bebelus

Fiti intotdeauna suficient de aproape pentru a pune mana pe copilul dumneavoastra si nu il scapati din ochi. Bebelusii se pot ineca in foarte putina apa, astfel incat trebuie sa fiti vigilenti.

Feriti-va de piscinele gonflabile sau stati cu ochii ca pe butelie pe bebelus daca e in piscina gonflabila

Este usor pentru un copilas mic sa se aplece si sa se rastoarne cu capul inainte in aceste piscine gonflabile. Supravegheati copilasii cu atentie, goliti bazinele dupa utilizare si / sau instalati un gard de siguranta pentru piscinele mai mari.

Lectii de prim ajutor

Parintii ar trebui sa urmeze cursuri de prim ajutor de baza in caz de inec. Niciodata nu este prea tarziu, inscrieti-va acum la un astfel de curs si veti fi mai linistiti.

De la ce varsta puteti lua bebelusul la plaja?

Desi puteti lua copilasul la plaja la orice varsta, este recomandabil ca cei sub 6 luni sa fie feriti total de razele soarelui. Pielea unui bebelus este foarte delicata si se poate arde in 10 minute, chiar daca este o zi noroasa. Evitati sa stati afara intre orele 11:00 si 16:00.

Cum protejati bebelusul de soare?

Daca aveti un carucior de copil si vreti sa faceti o plimbare pe faleza, este obligatoriu sa utilizati un sistem corespunzator de parasolar UV. Aceste "plase" ofera un factor de protectie impotriva razelor UV SPF50+, precum si alungarea insectelor.

Atunci cand ajungeti la plaja, daca aveti ocazia alegeti un loc cu umbra naturala. Un produs ideal pentru a oferi bebelusului un loc cu umbra este un cort UV. Multe dintre aceste corturi ofera protectie solara cu un factor de protectie de pana la 25+ (sunt usor de asamblat si transportat).

Nu uitati ca plajele au rareori copaci care sa va adaposteasca! Bebelusii pot simti frigul imediat, chiar daca vantul nu este rece, cei mici cu siguranta nu se vor gandi sa isi acopere ochisorii de rafalele de nisip. Din nou, salvatorul este acelasi cort UV, iar daca nu dispuneti de unul puteti aseza bebelusul in fata dumneavoastra ( impotriva vantului).

Bebelusul exploreaza nisipul

La un moment dat veti dori ca micutul sa exploreze usor nisipul. Acest lucru va implica lumina directa a soarelui, astfel incat trebuie sa va asigurati ca este bine protejat de razele soarelui. Costumele speciale de soare sunt potrivite pentru sugari cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 3 ani (sunt usor de uscat, confortabile si perfecte pentru o balaceala).

In timp de costumul protejeaza pielea fina a bebelusului, capusorul trebuie acoperit cu o palarioara deschisa la culoare (ideal ste sa gasiti o palarie care acopera si urechile).

O zona a corpului pe care parintii uita de multe ori sunt piciorusele. Aici, pielea este foarte delicata si se poate arde foarte repede. Retineti ca nisipul poate fi foarte cald, astfel incat este important ca bebelusul sa aiba niste sosete protectoare. Aceste sosete sunt usoare, confortabile si ofera o protectie UV esentiala.

In cele din urma, protejati ochii copilasului cu ajutorul unor ochelari de soare, speciali pentru plaja. Nu ii puneti pe ochi decat in momentul in care ajungeti afara, deoarece este posibil sa nu ii placa schimbarea. 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII