10 motive ascunze pentru care nu reusesti sa slabesti si ce poti face pentru a modifica situatia

10 motive ascunze pentru care nu reusesti sa slabesti si ce poti face pentru a modifica situatia

10 motive ascunze pentru care nu reusesti sa slabesti si ce poti face pentru a modifica situatia

În așteptarea primăverii, mulți dintre noi visăm să scăpăm de câteva kilograme în plus. Cu toate acestea, în ciuda eforturilor constante – antrenamente regulate la sală și reducerea grăsimilor din alimentație – uneori progresul pare imposibil.  

Care ar putea fi cauza? Îți prezentăm 10 motive ascunse care pot împiedica pierderea în greutate și ce poți face pentru a depăși aceste obstacole.

veti citi:

1. Nu bei indeajuns de multa apa
2. Mananci prea des mancare sanatoasa
3. Faci doar exercitii fizice de tip cardio
4. Elimini prea multe alimente din dieta ta
5. Nu dormi indeajuns
6. Nu te infometa
7. Faci prea putine lucruri frumoase
8.Mananci fara sa te gandesti
9. Mananci portii prea mari
10. Nu esti realist(a)

 

Off de ce nu scap de cateva kilograme in plus?

In asteptarea sezonului cald, ai prefera sa pierzi ceva kilograme in plus. Insa, desi esti clienta fidela a salii de sport, si ai eliminat din meniul zilnic grasimile, nu reusesti sa dai jos nici macar cateva grame. Iti vom prezenta 10 motive din cauza carora nu reusesti sa slabesti.

1. Nu bei indeajuns de multa apa

Nu este o stire, insa o cantitate suficienta de apa este esentiala pentru mentinerea unei greutati normale. Apa ajuta la curatarea corpului de substantele toxice si accelereaza metabolismul de asemenea. Ti se pare dificil sa bei suficient de multa apa? Incearca atunci ceaiurile de plante cu o feliuta de lamaie.

2. Mananci prea des mancare sanatoasa

Nucile, semintele, pastele integrale hummus-ul, si ciocolata neagra sunt desigur foarte sanatoase, insa la randul lor contin calorii. Stiati ca 100 de g de avocado contine 188 de calorii? Idea este ca nu trebuie sa consumam aceste produse fara masura, in convingerea ca nu ne ingrasa.

Ad-Extra3:

3. Faci doar exercitii fizice de tip cardio

Alergi pana la epuizare de cateva ori pe saptamana pe banda de alergare de la sala, insa antrenamentul de forta iti este total necunoscut? Sansele sunt mari ca rezultatele sa intarzie sa apara. Nu doar antrenamentul cardio este de mare ajutor pentru sanatatea noastra, ci si antrenamentul de forta ne ajuta sa ne pastram greutatea ideala, si ne ajuta sa ne construim masa musculara.

4. Elimini prea multe alimente din alimentatia ta

Ai inceput sa urmezi diete, iar primul lucru pe care il faci este sa elimini diverse alimente din dieta ta zilnica. Acest lucru nu este foarte indicat, deoarece prin eliminarea alimentelor nu beneficiezi de suficiente substante nutritive foarte necesare. Pe de alta parte, cu cat te infometezi mai mult, cu cat pofta de diverse alimente pe care ti le-ai interzis devine mai mare. In loc sa iti refuzi cu desavarsire anumite lucruri, ai putea opta in schimb pentru portii mai mici. Si nu este cazul sa nu mananci ciocolata pana la vara, o bucatica din cand in cand nu iti poate face rau.

5. Nu dormi indeajuns

Un somn odihnitor este un element esential in pastrarea unui echilibru corporal. Un studiu recent releva faptul ca somnul insuficient trezeste pofta de mancare. De asemenea, un somn bun te ajuta sa te misti mai mult, prin urmare vizita la sala de sport poate fi mai scurta.

6. Nu te infometa

Mananci putin pentru a nu stoca calorii in plus? Nu este o idee buna. Prin aportul redus de substante nutritive, metabolismul poate fi afectat. Pe langa asta, o senzatie de foame provocata de abtinerea de la mancare ne poate impinge mai repede spre gustari nesanatoase.

7. Faci prea putine lucruri frumoase

Nu este rau sa fim focusati in viata, insa nu trebuie sa exageram. Este cunoscut faptul ca stresul este un factor cauzant al cresterii in greutate, iar exact asta nu vrem. Fa-ti deci timp liber si pentru activitati relaxante!

8. Mananci fara sa te gandesti

Deschizi televizorul si te instalezi cu masa se seara la televizor. Inainte sa iti dai seama, farfuria e goala. Deloc ideal. Cand mananci cu atentia in alta parte, de multe ori mananci mai mult decat este necesar.

9. Mananci portii prea mari

Portiile mici de mancare sunt cheia in reusita incercarilor noastre de  a slabi. Mancatarea in portii mai mici da un sentiment mai mare de satisfactie.

10. Nu esti realist(a)

Daca ai plimbat cainele timp de 15 minute, acesta nu este un motiv sa sari peste sesiunea de antrenament la sala, cu motivul ca ai facut deja sport. La fel de nerealist esti atunci cand iei bucatica extra de desert, pe motivul ca oricum iesi la jogging..

10 greseli in cura de slabire

Dupa sarbatorile de primavara sau iarna, dupa stres, dupa nastere sau dupa o criza de personalitate - cel mai bine este sa ne concentram energia asupra unei cure de slabire. Pentru ca doar 3-4 kilograme fac o mare diferenta pentru stima noastra de sine dar si pentru sanatate.

Problema este insa ca de multe ori, se fac o serie de greseli in timpul curei de slabire. Iata 10 greseli in cura de slabire.

Citeste si 9 sfaturi pe care ar trebui sa le pui in practica atunci cand vrei sa slabesti rapid 

 

Vrei niste retete si cure de slăbire?

Pierde in greutate cu miere si scortisoara
Secretul de dimineata al celei mai bune cure de slabire
Cinci diete excentrice de evitat
Bauturile care-ti distrug silueta fara sa stii
Dieta alcalina – ce e bine de stiut inainte de a o incerca
Dieta armatei israeliane
Dieta Montignac. Principii si faze.
Dieta Daneza - cat de departe ati merge pentru a pierde in greutate?
Supa ce te ajuta sa slabesti vazand cu ochii!
Cum sa scapi de 4 kg in 2 zile cu Dieta 48 de ore
Magneziul si legatura cu greutatea

 

Te asteptam pe forumul unde se dezbat diete si se tine cura de slabire: DIETE si GRUPURI DE SUPORT.

autor: desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2025

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII