Bebe e pe drum? 5 moduri de va pregăti căsnicia pentru un bebeluș - pentru ca bebe să vină într-un cuilb cu energie pozitivă

Bebe e pe drum? 5 moduri de va pregati casnicia pentru un bebelus - pentru ca bebe sa vina intr-un cuilb cu energie pozitiva

Bebe e pe drum? 5 moduri de va pregăti căsnicia pentru un bebeluș - pentru ca bebe să vină într-un cuilb cu energie pozitivă

Așteptați un bebeluș? Pregătiți-vă pentru o transformare majoră în viața de cuplu. Un nou-născut aduce cu sine nu doar bucurie, ci și o serie de provocări, necesitând timp, atenție și o energie considerabilă. Pentru a naviga cu succes această perioadă de schimbare, este crucial ca fiecare cuplu să investească în relația sa, atât înainte, cât și după venirea pe lume a micuțului.

Pentru a vă sprijini în această călătorie, am compilat cinci strategii esențiale pentru a întări legătura de cuplu înaintea sosirii bebelușului, asigurându-vă că acesta va fi întâmpinat într-un mediu plin de armonie și energie pozitivă.

5 moduri de va pregati casatoria pentru un copil:
1. Consolidati comunicarea
2. Respectati-va hormonii
3. Stabiliti-va prioritatile
4. Coborati-va standardele
5. Asteptati trei luni
6 greseli care ruineaza o casnicie
Despre pregatirea pentru viata de parinte
Alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii: efecte si legatura cu genele copilului
Sarcina in 40 de saptamani
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Calculatoare de sarcina
Suport si grupuri de burtici
Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

 

Poti sa iti pregatesti casnicia pentru venirea unui copil? Ei bine, da.

Daca asteptati deja un copil, felicitari! Veti putea imediat pune in practica sugestiile acestui articol, deoarece, odata cu aparitia sarcinii, casnicia poate fi pusa foarte usor pe un loc secund.

Bebelusii necesita foarte mult timp, atentie si energie, de aceea este important pentru cuplu sa depuna efort in casatorie, atat inainte cat si dupa nasterea copilului. Acest efort va contribui la asigurarea ca relatia lor continua sa se dezvolte puternic, in ciuda schimbarilor de viata care vin odata cu bebelusul.

Te intrebi ce ai putea face in acest sens si directie?  Iata 5 modalitati de a va pregati casatoria pentru aparitia noului copil:

1. Consolidati comunicarea

Comunicarea a fost intotdeauna o parte importanta a casatoriei, dar devine mai importanta, acum cu momentul aparitiei noului membru al familiei. Conversatiile lungi si interesante cu partenerul de viata vor fi intrerupte de alaptare si schimbatul scutecelor.

Gasiti timp pentru a descoperi noi modalitati de a va comunica iubirea si de a va exprima asteptarile fara ocolisuri sau fara a va baza pe indicii subtile. Conversatiile de dragoste adevarata sunt acum mai importante ca niciodata.

Ad-Extra3:

2. Respectati-va hormonii. Ma adresez acum mamicilor!

Hormonii sarcinii pot sa se calmeze dupa nastere, dar nu rasuflati usurate, nu ati scapat de tot. Hormonii pot reveni la normal dupa mai multe saptamani sau chiar luni, mai ales daca alaptati. Nu fiti surprinse daca, dupa nastere, mai aveti inca stari de sensibilitate exacerbata sau tendinte de a plange din orice. Asta-i bine!

Totul este sa identificati momentul in care hormonii va fac sa va simtiti sensibile si sa va permiteti o pauza. Daca ati realizat ca sotul este cel care va enerveaza sau irita, stati putin deoparte si cugetati. Probabil ca hormonii sunt cei vinovati de starea dvs. si nu partenerul.

In familia noastra, a ajutat foarte mult faptul ca am fost sincera si am putut sa-i spun sotului meu ceva de genul: "Nu sunt suparata pe tine, hormonii mei imi dau o stare de indispozitie". Apoi, reactia lui a fost cea de a ma ajuta si a ma iubi, in loc de a deveni defensiv (prin fapte sau vorbe) pentru un lucru care nu ar fi avut nicio importanta pentru mine daca hormonii mei nu ar fi fost "nebuni". Respectati-va hormonii, si gasiti modalitati de a oferi partenerului dvs. indicii asupra starii dvs., in zilele in care va simtiti afectata de hormoni. Apoi, zilele acestea nu sunt dificile doar pentru dvs, nici sotilor nu le este prea usor!

3. Stabiliti-va prioritatile

Cand bebelusul isi va face aparitia, amandoi veti fi foarte obositi si veti gasi cu greu timp pentru a finaliza activitatile normale. Incercati sa identificati activitatile prioritare din timp, astfel incat sa le acordati importanta in consecita. Daca azi nu aveti timp sa faceti curat decat intr-o singura camera, intrebati-va pe care din ele o prefera sotul dvs.. Apoi, daca se poate, alegeti intre o masa gatita acasa sau aranjarea rufelor la uscat si ordonarea lor. Ii pasa vreunuia dintre voi ca patul nu este facut sau ca podelele nu au fost aspirate azi?

Discutati aceste aspecte din timp, inainte ca ele sa devina probleme, si nu va risipiti energia facand lucruri care nu conteaza pentru nici unul din dvs.. Vor fi zile in care nici unul dintre voi nu va putea sa tina pasul cu tot ceea ce faceati inainte, acest lucru este normal, iar aceasta etapa va trece pana la urma. Cunoscand dorintele si preferintele specifice partenerului dvs, poate ajuta la reducerea stresului si eliminarea neintelegerilor in aceasta etapa a vietii.

4. Coborati-va standardele

Nu suna prea bine, dar stiu ce spun. Inainte de aparitia copilului in viata dvs., aveati mai multi bani si timp pentru a petrece serile in oras sau simple momente de relaxare. Odata cu nasterea copilului, o seara petrecuta in oras sau chiar pe canapea presarata cu momente intime neintrerupte, de giugiuleala, devine cam greu de realizat. Coborati-va asteptarile macar pentru cateva luni, multumiti-va sa va bucurati cu momentele limitate, putine, pe care le petreceti doar voi doi impreuna.

Poate ca o seara la un restaurant de 5 stele nu va fi posibila prea curand, dar o cina linistita acasa, in timp ce copilul doarme, poate fi la fel de romantica. Amintiti-va ca cel mai important lucru este timpul petrecut impreuna, si ca nu locul sau momentul sunt cele care conteaza cu adevarat

.

5. Asteptati trei luni

In momentul in care va veti simti coplesita sau ingrijorata de ceea ce a devenit viata dvs., nu va agitati! Asteptati cateva saptamani. Cu copiii, lucrurile se schimba rapid, iar in trei luni, sau cam asa ceva, va veti simti mult mai odihnita, calma si increzatoare. A fi parinte este, la inceput, o munca grea, dar, cu timpul, sarcinile dvs. ca mama sunt mai usoare, promit!

Nu fiti prea dura cu dvs., sau cu partenerul dvs. daca lucrurile nu merg imediat impecabil. A invata si a creste impreuna inseamna a trece impreuna prin momentele dificile ale vietii. Un copil schimba totul, dar acesta nu este un lucru rau. Casatoria devine mai puternica si mai "dulce" odata cu trecerea timpului si aparitia copiilor. Un efort suplimentar va fi, cel mai probabil, necesar, pentru a mentine acesti fluturasi in zbor, dar se va merita fara doar si poate!

6 greseli care ruineaza o casnicie

Atunci cand sunt probleme, tacerea sau evitarea de a discuta acele probleme vor ava un efect distrugator, de rugina. Mici certuri, mici iritari sau mici neplaceri - ne-discutate impreuna - vor creste in sufletului celor doi protagonisti ai casniciei. Si vei ajunge intr-o buna zi la momentul in care vei realiza ca nu mai poti suporta atatea ne-intelegeri. Evita deci stare de ignorare a ne-intelegerilor pentru ca acesta tensiune va creste si va deveni tot mai mare pana la momentul in care ele vor distruge relatia.

Iata 6 greseli care pot dinamita chiar si cea mai solida casnicie. Merita sa cunosti aceste greseli fundamentale care distrug o casnicie. Iata aceste greseli, descrise si argumentate de cineva care a trecut prin divort de 2 ori.

Despre pregatirea pentru viata de parinte, merita citit si:

9 luni de sarcina fara sex? Cum, cat si de ce...
Cu cine va semana bebelusul si ce gene va mosteni?
Noua luni de sarcina - in mintea unui barbat
Semne ale sarcinii si momentul important care iti schimba viata

 

Alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii: efecte si legatura cu genele copilului

O alimentatie nesanatoasa a viitoarei mamici poate altera permanent celulele fatului si a generatiilor viitoare. Medicii recomanda femeilor insarcinate sa nu manance pentru doi, si sa evite junk food-ul bogat in grasimi. IAta mai multe detalii despre alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii: efecte si legatura cu genele copilului. Cercetatorii cred o dieta nesanatoasa poate modifica permanent celulele unui copil nenascut - si a generatiilor viitoare. Acest lucru sugereaza ca o alimentatie sanatoasa in timpul sarcinii ar putea reduce nivelurile de cancer de san, cancerul cel mai frecvent al femeilor in Europa. (afecteaza una din zece femei) citeste mai departe aici.

Sarcina in 40 de saptamani

 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Ianuarie 2025)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA. ► Si ne gasesti si pe INSTAGRAM

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii


autor: Mihaela V. - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2023

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII