6 lucruri pe care nu le stiai despre cartofii dulci

6 lucruri pe care nu le stiai despre cartofii dulci

6 lucruri pe care nu le stiai despre cartofii dulci

  • Cartofii dulci sunt într-o familie diferita de cartofii obisnuiti. Iar ignamele sunt din Africa și sunt mult mai strans legate de crini.

6 lucruri pe care nu le stiai despre cartofii dulci

Iata cateva fapte despre cartofii dulci, pe care probabil nu le stiai:

Cartofii dulci isi au originea în America

Cartofii dulci sunt într-o familie diferita de cartofii obisnuiti. Iar ignamele sunt din Africa și sunt mult mai strans legate de crini.

Un aliment vechi de 5000 de ani

Cand Cristofor Columb a ajuns în America în secolul 15, cartofii dulci au fost deja o cultura discontinua. El a luat cativa cu el înapoi în Spania și în secolul al 16-lea, gradinile din întreaga Europa au fost în creștere. Cartofii dulci au fost uneori considerati un afrodisiac în Anglia.

O sursa bogata de beta-caroten

Acest antioxidant puternic da culoarea galben, auriu sau portocaliu (și, uneori, chiar violet). Se crede ca reduce riscul de anumite tipuri de cancer și ofera protecție împotriva bolilor de inima.

O sursa buna de minerale

Cartofii dulci sunt o sursa buna de potasiu, mangan si magneziu. Acestia conțin, de asemenea calciu, fier, zinc, dar sunt saraci in sodiu.

Bogati in fibre, saraci in grasimi

Cartofii dulci sunt bogati în fibre alimentare, care sunt foarte bune pentru sanatatea digestiva. În plus, ei contin foarte putine grasimi.

O alternativa sanatoasa

Cartofi albi pot fi mai ieftini decat cartofii dulci, dar cartofii dulci au o valoare nutritiva mai mare. În plus, cartofi albi au mai multe glucide, care pot duce la probleme de obezitate dar si probleme cu nivelul zaharului din sange.

Cartofii dulci se pot adauga si in dieta cainelui, adaugați doar o cantitate mica (o lingurita la un caine de talie mica sau o lingura pentru un caine mare), preparati la abur sau fierti.

 

Interesant de citit:
10 semne alarmante ale stresului

Daca ne este permisa parafraza, misterioase sunt caile stresului.... Stiai ca mormaitul, clipitul excesiv, mancarimile si matreata fac parte din reactiile organismului la stres? Iata cum poti… ... citeste

Cele mai frecvente cauze ale durerilor abdominale - simptome asociate care pot semnala anumite afectiuni

Într-un moment sau altul al vieții, toți vom experimenta dureri abdominale. Majoritatea cauzelor acestor dureri nu sunt grave și pot fi ușor diagnosticate și tratate.Cu… ... citeste

Uleiuri esențiale care trebuie evitate - cu grad de toxicitate și potențial alergic

Uleiurile esentiale afecteaza organismul in doua moduri. Atunci cand se aplica pe piele, ele patrund prin foliculi si glandele sudoripare si sunt apoi absorbite in fluidele organismului. Odata… ... citeste

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII