Ceaiurile din plante in perioada sarcinii: sfaturi importante

Ceaiurile din plante in perioada sarcinii -  sfaturi importante

Ceaiurile din plante in perioada sarcinii: sfaturi importante

Consumul de ceaiuri de plante si fructe pe perioada sarcinii nu prezinta nici un pericol, atat timp cat cantitatile nu sunt mari. O cana sau doua pe zi ar trebui sa fie suficiente. Inlocuirea unor bauturi cum ar fi cafeaua cu ceaiurile de plante va poate ajuta in procesul de inlocuire a cofeinei - atentie insa la ceaiul verde, care contine cofeina, deci trebuie consumat doar ocazional.

Atentie la ceaiul verde in timoul sarcinii
Evitati ceaiul de salvie si cel de patrunjel
Indreptati-va incet inspre ceaiurile de plante
Alimentatia sanatoasa din timpul sarcinii
Sunt gravida, pot manca ...?

Ce fel de ceaiuri pot bea in timpul sarcinii?

Ce fel de ceaiuri pot bea in timpul sarcinii? Iata o intrebare frecventa de pe forumul gravidutelor dar si de pe sectiunea de INTREBARI DE PANICA.

Atentie la ceaiul verde in timpul sarcinii

Consumul de ceaiuri de plante si fructe pe perioada sarcinii nu prezinta nici un pericol, atat timp cat cantitatile nu sunt mari.

O cana sau doua pe zi ar trebui sa fie suficiente. Inlocuirea unor bauturi cum ar fi cafeaua cu ceaiurile de plante va poate ajuta in procesul de inlocuire a cofeinei - atentie insa la ceaiul verde, care contine cofeina, deci trebuie consumat doar ocazional.

Incercati sa nu beti acelasi ceai de plante in fiecare zi. Ceaiurile de plante conțin aceleasi substante chimice care sunt utilizate in medicamentele care se fabrica din ele. Deci, incercati diferite arome, diversificandu-le.

Ce nu stiai despre ceaiul verde ... citeste: Ce nu stiai despre ceaiul verde ...

Ceaiul verde – prieten sau dusman? citeste si: Ceaiul verde – prieten sau dusman?

Evitati ceaiul de salvie si cel de patrunjel

Ca regula generala, ceaiurile preparate din fructe sau plante pe care le utilizam in mod normal la gatit, nu ar trebui sa prezinte nici un pericol pentru sarcina.

Cu toate acestea, incercati sa evitati ceaiul de salvie si cel de patrunjel. Ceaiul de salvie contine tuiona, substanta care a fost legata de cresterea tensiunii arteriale si avort. Ceaiul de patrunjel poate creste riscul de avort spontan si, consumat in cantitati mari, poate afecta dezvoltarea copilului. Cand gatiti, incercati sa utilizati cantitati moderate de salvie si patrunjel.

Ad-Extra3:

Indreptati-va cu atentie inspre ceaiurile de plante

Valeriana este folosita in multe dintre produsele care pretind ca ne ajuta sa ne reglam somnul. Cu toate acestea, unii experti sunt de parere ca ar fi mai bine daca am incerca sa o evitam in timpul sarcinii. Daca totusi alegeti sa beti un ceai de valeriana, limitati-va consumul la o cana pe zi, nedepasind o perioada de sase saptamani consecutive. Ca orice alt ceai de plante, nu exagerati consumandu-l fara intrerupere pe toata perioada sarcinii. Valeriana poate afecta, de asemenea, efectul medicamentelor antidepresive. Deci, daca urmati un astfel de tratament, evitati sa o consumati.

Ceaiul de mușețel este adesea recomandat pentru insomnie, anxietate, greata si probleme de digestie. Daca intampinati probleme cu somnul, o ceasca de ceai de musetel inainte de culcare va va relaxa suficient pentru a dormi. Cu toate acestea, daca beti prea mult, se poate obtine un efect exact invers, care va va tine treaza.

Unii experti au sugerat ca cel mai bine ar fi sa nu beti foarte des ceai de musetel in timpul sarcinii deoarece, desi rar intalnita, exista o posibila legatura intre acesta si problemele de circulatie la copii. Si nu uitati ca, daca sunteti alergica la polen, puteti fi sensibila si la acest tip de ceai.

Unele viitoare mamici consuma ceai de frunze de zmeura in ultima parte a sarcinii (dupa a 32-a saptamana) pentru a le ajuta sa se pregateasca pentru nastere. Se crede ca acestea ajuta la tonifierea muschilor uterului, pregatindu-i pentru travaliu, dar nu toti expertii au aceeasi parere in acest sens.

Daca ati depasit termenul, nu este indicat sa consumati prea mult ceai de frunze de zmeura pentru a intra in travaliu. Unele moase sunt de parere ca acesta cauzeaza contractii puternice care ar putea ingreuna procesul nasterii. Cititi pe larg despre Factori de Risc in timpul sarcinii.

Despre alimentatia sanatoasa din timpul sarcinii mai cititi:

Plante INTERZISE și nerecomandate in timpul sarcinii  - atentie la aceste riscuri majore draga mami

Plante INTERZISE și nerecomandate in timpul sarcinii - atentie la aceste riscuri majore draga mami

Plantele și ceaiurile din plante trebuie tratate cu multă prudență în timpul sarcinii. La fel și alegerea uleiurilor esențiale sau a tratamentelor pe bază de…

Ceaiurile și sarcina: ceaiuri sigure și ceaiuri riscante - IMPORTANT de știut

Ceaiurile și sarcina: ceaiuri sigure și ceaiuri riscante - IMPORTANT de știut

Sunt toate ceaiurile inofensive in timpul sarcinii? Sau ar trebui sa fim atente?Multi specialisti in medicina alternativa sustin ca folosirea anumitor ceaiuri in timpul sarcinii este o cale grozava…

Sarcina și homeopatia: despre remediile naturiste in timpul sarcinii. Intre mituri și realitati - 5 atenționări

Sarcina și homeopatia: despre remediile naturiste in timpul sarcinii. Intre mituri și realitati - 5 atenționări

Homeopatia este un sistem medical bazat pe remedii continand substante foarte diluate, administrate mai ales sub forma tabletelor, care declanseaza sistemul natural de vindecare al corpului. Pe baza…

Sunt gravida, pot manca ...?

Sunt gravida: pot manca iaurt in fiecare zi?
Sunt gravida: pot manca ciuperci?
Sunt gravida, pot manca ciocolata?
Sunt gravida, pot bea ceai?
Sunt gravida: pot manca maioneza?
Sunt gravida: pot manca alimente picante?
Sunt gravida: pot manca sushi?
Sunt gravida: pot manca somon si ton?

cititi totul despre ALIMENTATIA IN SARCINA AICI.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Te invităm să descarci această aplicație (pentru sistemele Android) AICI

Te invitam sa descarci aplicatia pentru IOS (Iphone sau tablete Mac) AICI  

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

Citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Jennifer
    Jennifertrimis la 26/1/2015

    As adauga ceaiul de ghimbir pentru gravidele care se baloneaza si vomita, pentru mine, timp de 4 luni a fost singurul remediu.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII