De ce dorm bebelușii finlandezi în cutii de carton - o tradiție benefică in cultura acestei țări nordice
Ai putea să fii uimit, dar în Finlanda, bebelușii dorm într-o cutie. Această tradiție, care ar putea părea neobișnuită la prima vedere, face parte dintr-un program guvernamental numit "Cutia Maternității". De-a lungul anilor, această cutie modestă a devenit un simbol al preocupării și devotamentului Finlandei față de sănătatea maternă și bunăstarea nou-născuților. Iata ce inseamna aceasta ... cutie si importanța acestui program în Finlanda și modul în care a contribuit la îmbunătățirea sănătății copiilor și a mamelor din această țară nordică.
• Afla in ce cutie dorm bebelusii finlandezi si de ce ...:)
- despre motivul pentru care bebelusii finlandezi dorm in cutii de carton, veti citi:
Venirea unui bebelus ii poate gasi complet nepregatiti pe ambii tineri parinti
Exista tari in care meseria de parinte incepator este sustinuta de stat in mod practic
Cutia bebelusilor finlandezi
Geanta Bebelusului de la Desprecopii
Primul anisor de viata, pe luni, in detaliu
Comunitatea mamicilor inteligente, grupuri de varsta, suport si ajutor Forumuri recomandate
Venirea unui bebelus ii poate gasi complet nepregatiti pe tinerii parinti
Aproape peste tot in lume, viitorii parinti se pregatesc pentru venirea unui bebelus in viata lor. Dar ca sa fim totusi obiectivi, trebuie sa recunoastem ca viitoarele mamici sunt de 15 ori mai pregatite pentru meseria de viitoare mamica decat viitorul tatic si respectiva sa meserie de viitor tatic. Si unde sa te informezi despre nevoile bebelusului decat pe Desprecopii?
Ei bine dar chiar si azi in era internetului, cu atat de multe informatii ... practica este alta decat teoria. Si da, este adevarat insa ca venirea unui bebelus ii poate gasi complet nepregatiti pe ambii tineri parinti - partial convinsi ca toata aventura se sfarseste odata cu nasterea si venirea acasa cu bebelusului. Supriza ... atunci incepe greul :)
Exista tari in care meseria de parinte incepator este sustinuta de stat in mod practic
Bebelușii finlandezi dorm în cutii de carton ca parte a unui program guvernamental cunoscut sub numele de "Cutia Maternității" (Finnish Maternity Box sau Maternity Package). Această tradiție a început în Finlanda în anii 1930 și a fost concepută pentru a promova sănătatea maternă și a nou-născuților și pentru a asigura tuturor familiilor acces la echipamentul necesar pentru a avea grijă de un nou-născut.
Cutia Maternității conține diverse produse pentru îngrijirea bebelușului, inclusiv haine, lenjerie de pat, scutece, produse de igienă și chiar jucării pentru copii. Cu toate acestea, poate cea mai importantă caracteristică a cutiei este faptul că poate fi folosită ca loc de dormit pentru bebeluși. Acesta este echipată cu un saltea, astfel încât bebelușul să poată dormi în condiții de siguranță și confortabile.
Această inițiativă a avut un impact pozitiv asupra sănătății copiilor din Finlanda. Ea încurajează vizitele regulate la medic pentru controalele prenatale și ajută la reducerea mortalității infantile. De asemenea, promovează egalitatea, deoarece toate familiile, indiferent de venitul lor, au acces la această cutie.
În concluzie, cutiile de carton pentru bebeluși din Finlanda sunt o inițiativă de sănătate publică care asigură un început sigur și sănătos pentru nou-născuți și sprijină viitoarele mame în îngrijirea lor prenatală și postnatală.
Pachetul este primit acasa, de proaspetii detinatori ai bebelusului si contine o selectie de hainute pentru bebelus printre care un costul de iesit la saniuta, caciulita, sosete caldutoase, body-uri, ciorapei grosi, leggings si bluzite. Si desigur niste paturici calduraose si o babetica. Toate astea alaturi de un obiect pe post de patut: o cutie de carton.
Cutia bebelusilor finlandezi
Aceasta cutie este foarte indragita si folosita pe post de patut (in primele luni) pentru bebelusii finlandezi inca din anul 1930 cat s-a ibtrodus acest cadou oficial din partea statului pentru bebelusi. In anii 1930 cutia continea materiale din care mamicile sa coase hanute pentru bebelusi - acum aceste cutii sunt insa mai dotate iar continutul cutiei s-a schimbat desigur de-a lungul timpului.
Frumos este faptul ca aceasta cutie contine si primele carti ale bebelusului ... o incurajare pentru parintii bebelusului sa ii citeasca si sa inteleaga ca si sufletul conteaza :) Aici puteti vedea pe larg continutul Cutiei Bebelusului.
Suportul statului roman pentru bebelusi este aproape inexistent - din pacate. Conform Legii nr.61/1993 copiii cu varsta de pana la doi ani beneficiaza de alocatie in valoare de 200 lei lunar. Nici macar scutecele bebelusului nu pot fi cumparate cu aceasta suma.
Insa, vestea buna este ca - orice gravituta poate primi Geanta Bebelusului.
Ad-Extra3:
Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii
Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei. Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor.
Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de Sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI. CIteste aici care sunt conditiile de acordare ale Gentii Bebelusului.
Cum creste bebelusul in primele 12 luni de viata
Primele 12 luni ale bebelusului - ghid pe luni
Grafice de crestere pentru fetite (0-3 ani)
Grafice de crestere pentru baieti (0-3 ani)
Cresterea si dezvoltarea normala a bebelusului intre 0-12 luni
Etapele de dezvoltare ale bebelusului
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII