Bebelușul în Săptămâna 49 - importanța vitaminei D și posibilitatea unui nou bebe?

Bebelusul in Saptamana 49 - importanta vitaminei D si posibilitatea unui nou bebe?

Bebelușul în Săptămâna 49 - importanța vitaminei D și posibilitatea unui nou bebe?

"AMR 3 saptamani... Oare cum sa-mi fac freza la petrecerea mea de un an? Pana atunci, mai trebuie sa exersez mersul si cum sa spun „pa”, totul trebuie sa iasa perfect!"

→ Iata cum creste si ce poate face bebelusul in saptamana 49 de viata >>

Ce se intampla cu bebelusulDespre bebelus in saptamana 49: cat a crescut, ce face, cum arata

Pe masura ce se apropie ziua de nastere a celui mic, esti tot mai uimita de lucrurile pe care le-a invatat intr-un an de zile. Sa faca cu mana in semn de „la revedere” este un obicei vechi acum; stie sa spuna in jur de cinci cuvinte cu sens corect si cei mai multi dintre copii au facut primii pasi. Isi manifesta independenta tot mai des si iti vine greu sa-ti amintesti de saptamanile in care dormea cea mai mare parte din zi.

Pentru ca se apropie momentul bilantului, te intrebi daca micutul a atins toate treptele de dezvoltare specifice varstei sale: umbla, a spus primele cuvinte, se poate ridica singur in picioare? Este important sa stii care ar trebui sa fie standardul comparativ de achizitii la aceasta varsta, insa acest standard este orientativ. Fiecare copil isi dezvolta abilitatile in ritmul sau propriu.

Ce alimentatie este indicata pentru bebelusul tau?

Proteinele constituie o parte importanta din dieta copilului la aceasta varsta. Carnea rosie este o sursa bogata in proteine, la fel ca si carnea de pasare (fara piele), fasole, galbenus de ou (albusul are un potential alergen crescut), mazare. Aceste alimente aduc un aport consistent de proteine, insa au putin colesterol si grasimi.

Cum se schimba viata parintilor in saptamana 49 a bebelusului

Probabil ca multi parinti al caror copil urmeaza sa implineasca un an iau in calcul perspectiva inca unui bebelus. Pentru unii parinti, a avea copii de varste apropiate reprezinta un avantaj. Pentru altii, e ideal sa treaca o perioada mai lunga de timp intre nasteri. Iar pentru altii, ideea unui alt copil este un capitol inchis.

Vestea buna este ca nu s-a stabilit nicio diferenta de varsta ideala intre frati. Decizia este una flexibila si apartine in exclusivitate parintilor. Singurul lucru pe care medicii il recomanda in general este sa astepti un an intreg dupa nasterea unui copil inainte de a-l concepe pe urmatorul, pentru a-i da corpului mamei timp de refacere suficient dupa sarcina.

Daca luati in calcul o noua sarcina, dar nu sunteti siguri care ar fi momentul cel mai potrivit pentru asta, trebuie ca, impreuna cu partenerul, sa analizati obiectiv daca va permiteti asta atat din punct de vedere financiar cat si al resurselor fizice.

Ad-Extra3:

Sfaturi pentru bebelusul aflat in saptamana 49

Nu uita de vitamina D! Este foarte importanta in prevenirea rahitismului la copii, o boala osoasa care produce curbarea picioarelor, inflamarea incheieturilor de la maini si a gleznelor si crestere in greutate defectuoasa. Medicul neonatolog si ulterior pediatrul i-au prescris, cu siguranta, copilului tau doze variabile de Vigantol. Nu sari peste administrarea lui! Pe langa suplimente, copiii pot primi vitamina D prin expunerea la soare, intrucat acesta stimuleaza producerea de vitamina D la nivelul pielii.

Mergem mai departe la: Bebelusul la 50 saptamani >>

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII