Bebelușul în Săptămâna 36 și o mulțime de abilități ce trebuie exersate, zi și noapte!
Rezista! Fa-ti o cafea si da-ti toata silinta sa-i fii aproape in toate felurile posibile. Peste doar 18 ani se va muta de acasa, iar tie iti va fi dor de toate noptile nedormite de acum.
→ Iata cum creste si ce poate face bebelusul in saptamana 36 de viata >>
Despre bebelus in saptamana 36: cat a crescut, ce face, cum arata
La varsta asta, bebelusul este probabil destul de mobil! Poate sa se ridice in picioare din sezut si se poate aseza in fundulet de pe burtica. Odata ce incearca sa stea in picioare, nu mai dureaza mult pana cand va porni in explorari tinandu-se cu mana de un punct de sprijin. Probabil ca la inceput nu va fi usor, insa cu timpul va veni experienta, precum si viteza si indemanarea.
Cum se schimba viata parintilor in saptamana 36 a bebelusului
Este posibil ca, la aceasta varsta, mama sa se confrunte cu probleme in ceea ce priveste alaptarea. Copilul este din ce in ce mai putin interesat sa suga, dar din ce in ce mai interesat de lumea din jurul sau. Asta poate provoca frustrari mamei, insa nu renunta, alaptatul este recomandat pana cand cel mic implineste un an. Cand alaptatul pare sa devina o sarcina imposibila, iata niste sfaturi care ti-ar putea fi de folos:
Elimina orice factor care-i poate distrage atentia! Copiii, le aceasta varsta, sunt distrasi foarte usor de zgomote sau miscari. Vocile, jucariile, prezenta fratilor, sonorul de la televizor, sunt motive pentru care cel mic este usor de distras de la activitatea sa. Stabileste locul pentru alaptat intr-o zona linistita din casa si, pe cat posibil, redu luminozitatea camerei.
Profita de momentele cand bebelusul este deja relaxat. Alapteaza-l cand este somnoros (dar nu aproape adormit!). Un moment propice este dimineata, imediat dupa trezire, inainte de somnul de pranz sau dupa baie si masaj, seara.
Daca toate acestea nu functioneaza iar cel mic este, in continuare, necooperant, foloseste pompa de sani pentru a goli sanii de lapte. Daca nu faci asta, productia de lapte va incepe sa scada din cauza stimularii insuficiente. Da-i copilului laptele din sticluta sau din canita, daca a inceput sa o foloseasca.
Creaza-i celui mic numeroase contexte pentru exersarea abilitatilor in timpul zilei! Creaza o pista cu obstacole pentru bebelus, care sa contina perne, jucarii si tuneluri prin care sa se strecoare micul sportiv. Cand construiesti pista, gandeste-te la abilitatile pe care le are deja copilul precum si la cele pe care doresti sa i le dezvolti. Aceasta este o activitate de care nu se va plictisi prea repede.
Sfaturi pentru bebelusul aflat in saptamana 36
Problemele cu trezirea bebelusului in timpul noptii reprezinta printre cele mai grele provocari ale primului an de viata, dar si printre cele mai des intalnite. Cauzele pentru care se intampla sunt numeroase. Daca ai exclus foamea, caldura, scutecul ud sau diverse dureri ale bebelusului, cauzele trezirilor repetate noaptea pot fi legate de achizitia unei noi abilitati. In etapa in care copilul invata sa mearga de-a busilea sau in picioare sprijinit de diverse obiecte, poate sa aiba episoade de treziri in timpul noptii.
De asemenea, trezirile pot fi determinate de progrese care nu se pot vedea cu ochiul liber: inauntrul acestui capusor dragalas are loc o dezvoltare profunda a creierului. Cu atatea stimulari si lucruri noi invatate in fiecare zi, nu e de mirare ca noaptea, creierul micutului are nevoie de timp pentru a se relaxa.
Mergem mai departe la: Bebelusul la 37 saptamani >>
Esti panicata? Pune o intrebare pe sectiunea de PANICA
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII