Bebelușul în Săptămâna 35 - personalitatea și preferințele sunt tot mai evidente!

Bebelusul in Saptamana 35 - personalitatea si preferintele sunt tot mai evidente!

Bebelușul în Săptămâna 35 - personalitatea și preferințele sunt tot mai evidente!

Ce copil mare! La 35 de saptamani, cu greu mai poate fi numit bebelus, iar zilele de la inceput, pe cand era nou nascut, sunt o indepartata amintire. Acum e independent, mobil, jucaus si, da.... plin de personalitate!

→ Iata cum creste si ce poate face bebelusul in saptamana 35 de viata >>

Ce se intampla cu bebelusulDespre bebelus in saptamana 35: cat a crescut, ce face, cum arata

Iti vine sa crezi cat de multe a invatat fiul/fiica ta de cand l-ai adus acasa de la maternitate si pana azi? Doar in urma cu opt luni, acelasi bebelus petrecea cea mai mare parte din timp dormind iar acum poate fi o mare provocare sa-l convingi sa traga un pui de somn la mijlocul zilei. Preferintele lui sunt tot mai evidente pe zi ce trece. Odata cu dezvoltarea personalitatii sale, se contureaza tot mai clar si nevoia lui de independenta. De exemplu, desi intelege foarte clar sensul cuvantului ”nu”, nu te asculta intotdeauna.

Puiul tau de 35 de saptamani a invatat foarte bine cum sa mearga de-a busilea, sa se tarasca, sa se deplaseze cam oriunde pofteste si sa sa ridice in picioare daca are un sprijin prin preajma. in continuare trebuie sa fii la fel de atenta sa-i asiguri un mediu ferit de pericole. Spune-le si musafirilor care vin in vizita sa nu lase gentile pe jos, la indemana copilului, sa nu puna niciodata bauturi fierbinti si farfurii cu mancare pe corpuri de mobilier unde copilul are acces si si le poate rasturna in cap, sa nu lase niciodata tacamurile in zone unde copilul le poate ajunge.

Copilul isi dezvolta abilitatile lingvistice cu mult inainte de a rosti primele cuvinte

Primul pas este intelegerea mesajelor. La inceput, probabil ca totul este doar o avalansa de sunete, dar in curand va invata sensul cuvintelor. La varsta de sase luni copilul este capabil sa inteleaga cuvinte distincte: isi recunoaste, de exemplu, numele. Dupa aceasta prima faza, incepe sa inteleaga si sa reactioneze la comenzi simple pe care le-ai repetat suficient de mult, cum ar fi ”fa pa”, ”da-mi un pupic” sau ”zambeste-i mamei”.

Cum se schimba viata parintilor in saptamana 35 a bebelusului

Incercarile de a mentine curata o casa in care creste un copil de 8-9 luni sunt sortite din start esecului. Unii parinti se impaca greu cu ideea ca nu mai poate fi vorba de acelasi standard de curatenie ca si inainte de sosirea copilului. Trebuie sa renunti la aceste standarde acum irealizabile, cu un copil care cotrobaie si umbla cu manutele peste tot, si sa accepti realitatea ca dezordinea vine odata cu copilul si creste odata cu el. Pur si simplu trebuie sa faci casa comuna cu haosul. Daca ideea unei case efectiv ingropata in jucarii si hainute de bebe te panicheaza prea tare, o idee buna ar fi sa-i dai copilului pe mana o camera sau doua, in care sa se desfasoare el dupa bunul plac.

Interactiunea cu mediul este felul copiilor de a invata, asa ca nu e bine sa le limitezi libertatea de miscare si de joaca. Nu este prea devreme sa-l implici pe cel mic in stransul jucariilor de la sfarsitul reprizelor de joaca, in timp ce ii canti un cantecel. Obiceiurile de formeaza devreme si se consolideaza in timp.

Ad-Extra3:

Sfaturi pentru bebelusul aflat in saptamana 35

Exersati fluturatul mainii cand va luati la revedere (asta daca nu sufera de anxietatea de separare care incepe sa se manifeste la aceasta varsta). Faceti cu mana portarului, postasului, vecinilor de pe strada, animalutelor din curte.

Mergem mai departe la: Bebelusul la 36 saptamani >>

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII