Bebelușul în Săptămâna 28 și o nouă etapă bifată: anxietatea de separare a bebelușului

Bebelusul in Saptamana 28 si o noua etapa bifata -  anxietatea de separare a bebelusului

Bebelușul în Săptămâna 28 și o nouă etapă bifată: anxietatea de separare a bebelușului

Varsta de 28 de saptamani este una cu noi achizitii, dar si cu noi frici la pachet: "Unde esti, mami?" Apare anxietatea de separare!

→ Iata cum creste si ce poate face bebelusul in saptamana 28 de viata >>

Ce se intampla cu bebelusulDespre bebelus in saptamana 28: cat a crescut, ce face, cum arata

Daca bebelusul tau stie deja sa mearga de-a busilea si poate sa se ridice in picioare tinandu-se de mobila, este foarte aproape de a reusi sa se deplaseze in picioare!

La aceasta varsta, comportamentul micutului este diferit in functie de persoana care-l ingrijeste. Poate fi un adevarat ingeras cand e cu bunicii, zambaret si dulce, in timp ce cu tine face scandal si protesteaza la mancare. Asta poate fi frustrant pentru parinti. De fapt, ar trebui sa te bucure faptul ca bebelusul se simte in siguranta si multumit cand e cu tine si atunci isi permite sa-si ia putin nasul la purtare. El stie ca, atunci cand e cu tine, indiferent ce face si cum se comporta, in final este luat in brate, hranit, mangaiat si pupacit. Probabil ca asta nu te ajuta foarte tare atunci cand face crize de furie, insa e placut sa stii, la sfarsitul zilei, ca tu esti centrul universului pentru micul poznas.

Aceasta perioada poate fi si debutul anxietatii de separare a copilului

Despartirile in lacrimi si crizele copilului devin o rutina cu care se confrunta multi parinti cand isi lasa copilul cu altcineva. Daca baietelul sau fetita ta se confrunta cu astfel de situatii dificile, nu uita ca, desi dureroase, ele reprezinta o etapa normala din dezvoltarea lor.

Este util sa intelegi motivul acestor crize pentru a le putea aborda eficient. La aceasta varsta, copilul nu intelege ca oamenii si obiectele exista, chiar daca nu le vede. Despartirile sunt asadar o trauma, pentru ca in mintea lui, tu dispari cu totul. Pentru un sufletel care depinde in totalitate de tine, este o experienta foarte dificila pe care incearca sa o impiedice asa cum stie el mai bine: plangand, tipand si lovind.

Cum se schimba viata parintilor in saptamana 28 a bebelusului

Desi despartirile sunt extrem de grele atat pentru parinti catsi pentru copii, sunt niste lucruri pe care le poti incerca pentru a usura intregul proces. Desi e dificil, incearca sa ramai calma. Formeaza-ti un ritual de despartire care sa combine afectiunea cu fermitatea. Asigura-l pe cel mic de revenirea ta, acorda-i lui toata atentia inainte de a pleca. Daca spui ca pleci, fa-o, nu te razgandi. Daca te intorci sa il mangai vei inrautati lucrurile. Incepe prin a lipsi perioade scurte de timp, intre 15 minute si o ora. Asta ii va da timp copilului sa se linisteasca, iar cand vei reveni, nu va mai asocia sosirea ta ca raspuns la criza lui de plans. De asemenea, va invata, in timp, ca atunci cand pleci, te vei intoarce.

Ad-Extra3:

Sfaturi pentru bebelusul aflat in saptamana 28

Copilul tau in curs de diversificare mananca de unul singur? Daca poate sta nesprijnit si manifesta interes fata de manuirea lingurii, e pregatit sa incerce sa manance singur. Poti sa incepi cu bucati de fructe bine coapte, dar mai poti incerca paste fainoase, bucati mici de branza, de pui, biscuiti, bucati de conopida fiarta, cartofi, morcovi.

La primele incercari, sigur ca majoritatea mancarii va ajunge pe podea. Pune un ziar sub scaunul lui pentru a reduce proportiile haosului de la final. Repeta-ti faptul ca tot dezastrul din bucatarie il ajuta pe cel mic sa invete o noua deprindere.

Mergem mai departe la: Bebelusul la 29 saptamani >>

 

 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII