Bebelușul în Săptămâna 26 - acum își recunoaște numele și se deplasează cu ușurință prin casă după jucării
In saptamana 26, stimulati, stimulati si iar stimulati. Bebelusii au nevoie de cineva care sa le arate cat de mare e lumea si cum pot sa inceapa sa o inteleaga mai bine. Si cine altcineva sa faca asta daca nu tu, mami?
→ Iata cum creste si ce poate face bebelusul in saptamana 26 de viata >>
Despre bebelus in saptamana 26: cat a crescut, ce face, cum arata
La aceasta varsta, copiii isi imbogatesc pe zi ce trece abilitatile de interactionare cu lumea. Acum isi recunosc numele, se intind catre obiectele care ii intereseaza, stau in fundulet, se deplaseaza de-a busilea prin casa sau se tarasc, dupa caz, „vorbesc” pe limba lor. Progresele se fac in functie de fiecare copil in parte; daca al tau nu a realizat vreunul dintre aceste progrese, o va face in saptamanile viitoare.
Ritmul de crestere atat de rapid de la nastere si pana acum va incetini incepand cu luna a sasea de viata, iar acest lucru este perfect normal. Pana la implinirea varstei de un an, va creste in medie cu aproximativ 500 de grame pe luna.
La aceasta varsta, copilul are nevoie de stimuli, atat fizici cat si verbali
Ajuta-l sa-si dezvolte atat motricitatea fina cat si cea grosiera jucandu-te cu el si oferindu-i jucarii cum ar fi cuburi, cratite si tigai, telefoane mobile. Daca observi dorinta de socializare a copilului, incurajeaza-i-o, insa atentie la toti oamenii care doresc sa-l atinga; inca este la varsta la care este sensibil si vulnerabil la expuneri. Descrie-i obiectele din jurul lui. Arata-i animale, caini si pisici, dar si obiecte indepartate cum ar fi avioanele.
Cum vorbesti cu bebelusul tau?
Sa nu vorbesti stalcit, in limbaj de bebelus. Cu cat ii vorbesti mai clar si mai accentuat, cu atat mai repede va invata cel mic sa vorbeasca, iar comunicarea va fi mult mai usoara. Vorbeste rar, accentueaza cuvintele, si ori de cate ori poti, arata obiectul despre care vorbesti.
Este foarte posibil ca, la sfarsitul celei de-a sasea luni de viata, bebelusul sa poata pronunta clar „mama” si „tata” atunci cand te vede sau cand are nevoie de tine.
Ad-Extra3:
Cum se schimba viata parintilor in saptamana 26 a bebelusului
Daca n-ai facut-o pana acum, e momentul sa iei in calcul stabilirea unor intalniri cu alti copii pentru joaca si socializare (asa-numitele „play dates”). Este o ocazie pentru tine de a cunoaste alti parinti, in timp ce bebelusul tau se va bucura de intalnirea cu copiii. Daca in vecinatate, in familie sau in grupul de prieteni nu sunt alte mamici sau tatici cu copii de varste apropiate, poti apela la activitatile specifice pentru copii organizate de diverse ONG-uri din orasul tau. O simpla cautare pe internet te-ar putea ajuta.
Sfaturi pentru bebelusul aflat in saptamana 26
Pete rosii si aspre pe brate si pe spate, zone cu aspect de solzi pe glezne si un copil agitat care se scarpina mereu - iti suna cunoscut? Daca da, micutul tau poate sa aiba o eczema. Printre factorii care pot determina aparitia eczemelor sunt:
Substante chimice iritante din detergent, balsam de rufe, diverse lotiuni, sapun.
Alergeni si substante poluante: mucegai, polen, praf, fum de tutun.
Vremea si schimbarile climatice.
Alergiile alimentare.
Stresul.
Aplica pe pielea bebelusului lotiuni speciale pentru cei cu ten sensibil. Limiteaza frecventa si durata baii, foloseste apa calduta si un sapun pentru bebelusi. Evita expunerea la chimicalele care compun diferite produse si usuca pielea dupa baie prin tamponare, nu prin stergere.
Mergem mai departe la: Bebelusul la 27 saptamani >>
Esti panicata? Pune o intrebare pe sectiunea de PANICA
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII