Bebelusul in Saptamana 3: dezvoltare, progres, puseu de crestere si apar colicii

Bebelusul in Saptamana 3

Bebelusul in Saptamana 3: dezvoltare, progres, puseu de crestere si apar colicii

Esti mama de trei saptamani si ai schimbat deja peste 200 de scutece! Ai devenit experta in asta, nu-i asa? Merita sarbatorit cu o ceasca de ceai de chimen – stimuleaza lactatia!

Iata detalii despre bebelusul de 3 saptamani - cat a crescut, ce face, cum arata, si cum isi fac aparitia colicii. Si de ce trebuie sa ii organizezi o rutina a somnului.

Ce se intampla cu bebelusulDespre bebelus in saptamana 3: cat a crescut, ce face, cum arata

La sfarsitul celei de-a treia saptamani de viata vei vedea, in sfarsit, un progres evident fata de primele doua. In primul rand, Somnorila a decis ca ar fi bine sa stea mai mult treaz. Perioadele de veghe se maresc, bebe e mai alert si mai activ. Majoritatea bebelusilor reusesc pana la sfarsitul acestei perioade sa-si ridice capul si sa-l tina ridicat de pe salteluta la un unghi de aproximativ 45 de grade.

Citeste aici Cele 5 tipuri de temperamente ale bebelusilor

Si avem si sonor, de asemenea. Nu ca n-am fi avut si pana acum, mai ales noaptea tarziu, dar acum, sonorul capata si un alt nume: gangureli! Te vei reindragosti de el cu fiecare nou sunet produs!

Si, venind vorba de dragoste, tot aceasta saptamana este cea in care, daca esti norocoasa, vei obtine primul zambet al bebelusului tau. Asa-i ca acum ai uitat de ingrozitorul travaliu?

Al doilea puseu de crestere - puseul de constientizare

Puseul de creștere de la 3 săptămâni (cu aproximatie) este cunoscut sub numele de "puseu de conștientizare de la 3 săptămâni". Acesta este un moment în dezvoltarea bebelușului când are o creștere rapidă în ceea ce privește cerințele de hrană și somn. Bebelușii pot deveni mai înfometați și pot avea nevoie de mai multă atenție și confort din partea părinților.

Acest puseu de creștere poate dura câteva zile sau chiar o săptămână, iar în acest timp bebelușul poate cere să fie hrănit mai des și poate avea somn agitat. Iata ce trebuie sa stii despre puseul de crestere la 3 saptamani - sau puseul de constientizare al bebelusuliu. Ce se intampla si de ce - 6 caracteristici

Apar colicii...

Si, pentru ca nu se putea ca totul sa fie roz, apar si colicii. Ca sa nu-i confunzi cu alte dureri, bebelusul cu colici plange peste 3 ore pe zi, non-stop, si 6-7 zile pe saptamana. Nu prea exista remedii eficiente pentru colici. Tine-l in brate, consoleaza-l, fi-i aproape. E doar o etapa (dureroasa!) din devenirea unei mame. Si va trece. Cam pe la 4 luni, asa.

Conform unei definitii mai vechi date de pediatrii americani, in diagnosticarea colicilor sugarului este folosita cifra 3. Asadar, vorbim despre colici atunci cand un bebelus, de altfel sanatos, plange mai mult de 3 ore pe zi, mai mult de 3 zile pe saptamana, in perioada de varsta de 3 saptamani pana la 3 luni. Citeste aici toate detaliile  Colicii bebelusului, tot ce trebuie sa stii

Ad-Extra3:

Cum se schimba viata parintilor in saptamana 3 a bebelusului

Aminteste-ti sa-ti faci timp si pentru tine, desi asta suna a misiune imposibila. Dar, in  lipsa unei perioade cat de cat acceptabile  de odihna, nu vei putea da randament cand e vorba de toate treburile pe care le presupune sa fii mamica de bebelus. Fa-ti timp pentru un somn scurt in timpul zilei, cere ajutorul familiei sau al prietenilor cand simti ca te epuizezi. Atunci cand toate nevoile bebelusului au fost indeplinite, cand e satul, curat, uscat si confortabil in patutul sau, nu te simti vinovata sa iei o pauza in timp ce altcineva il supravegheaza. Daca tu esti bine, si el va fi bine.

Intre saptamana a doua de viata si sfarsitul primei luni e momentul primei vizite a bebelusului la cabinetul pediatrului. Va fi masurat, cantarit, ascultat cu stetoscopul, ii vor fi palpate organele, va fi verificata starea ombilicului si nivelul de deschidere a fontanelei.

Sfaturi pentru bebelusul de 3 saptamani

Alege un cantec calm, de leagan, eventual unul pe care i-l cantai si cand era in burtica, pe care sa i-l repeti constant. Il va recunoaste in curand si se va linisti ascultandu-l. Formeaza-i o rutina a somnului care sa includa cantecul; puteti crea un obicei pentru multi ani care se va transforma intr-o amintire de nepretuit. Citeste Rutina de somn a bebelusului in trei pasi: o stiinta a somnicului

  Mergem mai departe la: Bebelusul la 4 saptamani >>

autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir
In exclusivitate pentru Desprecopii - Toate drepturile rezervate (c) 2023

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Adriana
    Adrianatrimis la 14/10/2024

    Bebe de 3 săptămâni a făcut caca apos È™i cu jet. Tocmai îi schimbam pampersul cand pe lângă un pârÈ"ºuleÈ"º a ieÈ™it È™i acel caca,care mai mult a È"ºÃƒÂ¢Ãˆâ„¢nit. Ce pot face?

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII