Alaptarea si elefantii care se leagana pe o panza de paianjen
-
Un elefant se legana pe o panza de paianjen si pentru ca nu se rupea, a mai chemat un elefant acesta a fost primul cantecel pe care i l-am cantat bebelusului meu in noptile lungi de nesomn - din timpul alaptarii. Afla de ce si ce legatura are alaptarea cu 30 de elefanti care se leagana pe o panza de paiangen. Iti va fi util.
- despre legatura dintre alaptare si elefantii care se leagana pe o panza de paianjen, veti citi:
Un elefant se lagana pe o panza de paianjen
Cantecelul rabdarii pe post de sedativ
Jos palaria, insa alaptarea este altfel pentru fiecare mamica
Cel mai bun suport in caz de probleme in timpul alaptarii: forumul special de pe Desprecopii
Un elefant se legana, cantecelul alaptarii si rabdarii
Despre alaptare, merita sa cititi
Ghid de alaptare
Grupuri de suport - pentru alaptare pe Comunitatea Desprecopii:
Pentru suport, mereu la indemna, forumul mamicilor incepatoare:
Un elefant se lagana pe o panza de paianjen
Un elefant se lagana pe o panza de paianjen si pentru ca nu se rupea, a mai chemat un elefant cesta a fost primul cantecel pe care i l-am cantat bebelusului meu in noptile lungi de nesomn - din timpul alaptarii.
Bebelusul meu era micut, nu stia el ce sunt elefanteii care se leagana pe o panza de paianjen... si daca ar fi stiut tot nu ar fi inteles cum ajung la un moment dat sa se balangane pe panza aceea subtire laolalta 39 de elefanti ... Ba dimpotriva, panza nu se rupea si mai venea de dupa colt inca un elefant dornic de bataiala pe o panza incapatoare de elefanti.
Cantecelul rabdarii pe post de sedativ
Dar, evident ca nu cantam acel cantecel despre elefanti pentru bebelusul meu ci pentru mine ...Pe post de sedativ. De fapt, era cantecelul rabdarii. Sfarcurile ma dureau si sangerau, bebe era lacom, laptele era prea mult, mastita dupa colt...
Stiu ca sunt mii de mamici care vorbesc liric despre alaptare ... care ar alapta inca 4 copii si un trib de copilasi somalezi si tot nu ar recunoaste ca e greu ...Mai mult, ar putea sa ii alapteze si pana la 8 ani. Pentru unele femei alaptarea e atat de lina, de simpla si de placuta inca devine aproape frustrant sa stii ca tu, ca proaspata si naiva mamica esti codasa la acest capitol.
Jos palaria, insa alaptarea este altfel pentru fiecare mamica
Asadar, sa fim deschise la minte si sa recunoastem cu mana pe inima ca exista exceptii. Alaptarea nu e o briza de mare pentru multe mamici.
Si trebuie sa fiu sincera si sa declar ca nu am fost un fan al alaptarii desi m-am chinuit cu stoicism sa imi alaptez copilasul - exclusiv pana la frumoasa varsta de 5 luni si 3 saptamani. Si gata. Pentru ca exact in ultima saptamana pana la indeplinirea targhetului de 6 luni ... am cedat psihic.
Facusem inca o mastita ( a treia) si urma sa mai iau o tura de antibiotice pentru a-mi calma infectia care ma dadea peste cap iar - cu febra de 41 de grade ... asa ca doctorul de familie, un olandez calm si sfatos - mi-a spus: nu trebuie sa te chinui - e mai bine sa te opresti pentru ca alaptarea nu trebuie sa fie o povara pentru mama iar daca ai alaptat pana la 5 luni si 3 saptamani ... e extraordinar. Felicitari.
Cel mai bun suport in caz de probleme in timpul alaptarii: forumul special de pe Desprecopii
Din experienta mea de redactor de peste 15 ani la Desprecopii stiu ca dezbaterea despre alaptare are intotdeauna pregatita o echipa de amazoane pro-alaptare care ajuta, indruma, sustin si usureaza alaparea. Care ar putea continua alaptarea copilului, conform entuziasmului lor, pana dupa venerabila varsta de 7 ani sau chiar mai departe. Si acest suport este extrem de important pentru orice proaspata mamica care da piept cu prima misiune: alaptarea. Ei bine, eu nu am beneficiat de acest suport cald pentru ca atunci, Desprecopii nu exista.
Ma bucur insa sa vad multe mamici obosite, care alapteaza sau isi doresc sa treaca pentru intrebarile si greutatile alaptarii si care cauta suport si un sfat bland pe forumul de alaptare de la Desprecopii. Pe acest forum ele gasesc intelegerea de care au nevoie. Si da, fie ca ne place sau nu sa recunoastem, unele proaspete mamici au probleme cu alaptarea.
Cititi dragi mamici ghidul alaptarii de la Desprecopii si puneti intrebari pe forumul de alaptare. Veti primi multe sfaturi, multe trucuri si multa energie. Veti intelege cat de mult aveti nevoie de sustinere in timpul alaptarii. Si da, e perfect normal sa aveti probleme si intrebari :)
Un elefanat se legana, cantecelul alaptarii si rabdarii
Vina de a nu alapta
Alaptarea este un subiect care genereaza inca dispute si controverse in randul specialistilor, dar si al mamicilor, al viitoarelor mamici sau al cui mai simte nevoia sa isi dea cu parerea despre un subiect vechi de cand lumea, dar care, s epare, devine din ce in ce mai sensibil in zilele noastre.
Ne place sau nu sa acceptam, alaptarea nu este pentru toate femeile cel mai minunat lucru din lume. Si asta nu inseamna ca mamele care refuza sa alapteze isi iubesc mai putin copiii. Ar fi absurda o astfel de teorie. Exista mamici pentru care alaptarea este un factor de stres continuu, din momentul in care au aflat ca sunt insarcintate pana cand copilul depaseste varsta la care laptele este alimentul de baza. Citeste mai departe despre vina de a NU alapta.
Forumul de ALAPTARE
Pe forumul desprecopii.com exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.
Alaptatul este ceva natural, firesc, laptele de mama e cel mai bun pentru prunc, e bine sa incercati sa alaptati cat mai mult dar daca nu reusiti, nu va lasati coplesita de vina si nici nu faceti din asta un capat de tara.
Alimentatia mamei in timpul alaptarii
Plante care pot sa scada productia de lapte matern
Plante aromatice care pot fi daunatoare pentru mama si copil in timpul alaptarii
Ce mananca mama cand alapteaza?
Super alimente pentru mamici care alapteaza
Alaptarea si alcoolul
Alimentatia mamicilor care alapteaza poate influenta laptele
15 Alimente de evitat in timpul alaptarii
Pilulele pentru stimularea lactatiei
Alaptarea - ghid complet
Alaptarea bebelusului este cel mai natural si mai hranitor mod de a contribui la dezvoltarea sanatoasa a copilului tau. Toate studiile medicale demonstreaza ca alaptarea la san aduce copilului absolut toata hrana de care are nevoie, ii intareste sistemul imunitar si ii scade sansele de a contracta infectii. Laptele matern isi schimba compozitia in timp - adaptandu-si compozitia nutritionala, necesitatilor sugarului. In afara de avantajele sanatatii, alaptatul este un timp special menit adancirii relatiei dintre mama si copil. Astfel, timpul alaptatului reprezinta momente pretioase de tacere, plina de comunicare intensa si dragoste impartasita. Totul despre alaptare, cu detalii - de la Desprecopii.com:Alaptarea, etapele alaptarii si nevoile bebelusului
Colostru - prima masa a bebelusului tau
Despre stresul primelor zile de alaptare
Alaptarea in timpul puseelor de crestere ale bebelusului
Secretul reusitei alaptatului
Pozitii de alaptare Ghid Complet
Primele zile de alaptare in fapte concrete
Ghid complet al primelor zile de alaptare
Alaptarea bebelusului: de la nastere la 3 luni
Alaptarea bebelusului si momentul optim pentru diversificare
autor: Mirela Zoita Popescu, Redactor Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2016
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII