Bunicii si parentingul de azi: 5 reguli de stabilit

Bunicii si parentingul de azi -  5 reguli de stabilit

Bunicii si parentingul de azi - 5 reguli de stabilit

  • Parinti de azi au alte idei si convingeri despre cresterea copilului decat cele ale bunicilor de azi. Si daca bunicii ar face un mic efort de memorie, si-ar aduce perfect aminte ca si ideile mamelor lor (adica strabuniciler) au fost relativ depasite si au considerat ca isi cresc copiii dupa reguli noi, moderne. Iata niste sugestii de discutat pentru a evita niste conflicte mai mari de idei. Un fel de reguli de conduita :) Este important ca ele sa fie stiute dinainte de copil dar chiar si de catre soacre sau mame bunici.

- despre bunici si parentingul de azi: 5 reguli de stabilit - veti citi:
Bunicii si educatia copilului
Idei vechi si noi despre parenting si educatie
Merita sa schimbam parerea bunicilor despre educatia copilului de azi?
5 Reguli de conduita cu bunicii (adica parinti bunici si socri bunici)
Despre bunici
Parenting modern

Bunicii si educatia copilului

Cand vine vorba despre copii - in special nepoti, bunicii au in general impresia ca ei stiu totul despre acest subiect. Simplul fapt (dovedit) ca au ajuns in rol de bunici  - le da certitudinea ca 'au reusit' cu brio testul de parenting. Iar in Romania, bunicii sunt foarte des implicati (peste masura) in educatia copiilor, petrecand foarte mult timp cu acestia.

OK dar ce facem cand parerile lor despre educatia copilului nu coincid cu cele moderne de azi? Cu parerile noastre? Sa nu uitam ca societatea s-a schimbat, au aparut noi reguli de sanatate, de emancipare, de respect sau siguranta.

Idei vechi si noi despre parenting si educatie

Adevarul este ca generatia de parinti de azi are alte idei si convingeri despre educatia si alimentatia copilului decat cele ale bunicilor de azi. Si daca bunicii ar face un mic efort de memorie si-ar aduce perfect aminte ca si ideile mamelor lor (adica strabuniciler) au fost complet depasite si au considerat ca isi cresc copiii dupa reguli noi, moderne. Toate la vremea lor asadar si din acest punct de vedere, lucrurile se repeta. Toate ideile noi devin la un moment dat depasite. Atat de depasite ca parca vorbim despre ciocnirea civilizatiilor :)

Merita sa schimbam parerea bunicilor despre educatia copilului de azi?

Insa, oricat de mare ar fi diferenta de opinii, merita sa schimbam parerea bunicilor despre educatia copilului de azi? Nu ar avea nici un sens si nici un beneficiu. Nu merita efortul.

Reguli de conduita cu bunicii (adica parinti bunici si socri bunici)

Iata insa niste sugestii de discutat pentru a evita niste conflucte mai mari de idei. Un fel de reguli de conduita :) Este important ca ele sa fie stiute dinainte de copil dar chiar si de catre soacre sau mame bunici.

1. Exsta niste reguli de educatie (parenting) care trebuie respectate intotdeauna - indiferent ce adult este in preajma.

Si indiferent daca bunicii sunt sau nu de fata. Aceste reguli sunt ne-discutabile pentru ca sunt despre siguranta copilului. (De exemplu plasarea copilului in scaunul special auto sau purtarea centurii de siguranta in masina sau caruciotr, etc)

2. Bunicii sunt fiinte speciale care au o relatie speciala cu nepotii

Bunicii sunt acele fiinte care permit nepotilor o serie de lucruri - care acasa sunt de ne-conceput. Dulciuri fara limita, orice emisiune la tv, culcatul tarziu, clatite nelimitate, relaxarea oricarei reguli de disciplina ... Adevarul este ca relatia bunic-copil este frumoasa si perfecta.

Stim ca exista acea frustrare a parintilor cand observa ca bunicii le darama toate regulile pe care ei se chinuie sa le impuna acasa. Dar, cel mai bine e sa iti inveti copilul, la intoarcerea acasa  - ca regulile bunicilor sunt valabile doar pe teritorul lor, iar acasa - regulile care se respecta sunt cele ale lui tati si mami. Punct.

3. Sa privim imaginea putin detasat

Desi este foarte important sa avem reguli si principii ferme de parenting, unele mici iesiri din decor (la bunici) pot fi trecute cu vederea. Trei clatite in plus, o punga de bomboane, un suc cu aditivi, un sendvis suplimenar - nu sunt chiar o drama...

4. Daca totusi simti nevoia sa ai un argument cu care sa controlezi bunicii - cand le dai instructiunile de alimentatie a copilului, spune-le ca 'asa a recomandat medicul'.

5. O regula pentru tine, mamico: Ai grija cum tratezi bunicii in fata copilului tau. Asa va face si el cu tine, cand vei fi bunica ...

Despre bunici, mai cititi:

Pastrati legatura cu bunicii!

Pastrati legatura cu bunicii!

Bunicii sunt una din cele mai importante comori binecuvantate pe care le-o putem oferi copiilor nostri. Este atat de placut sa vezi incantarea si stralucirea din ochii lor atunci cand vin in…

Care e cea mai buna alegere: bona, gradinita, sau bunici?

Care e cea mai buna alegere: bona, gradinita, sau bunici?

A trecut vremea in care puiul tau avea nevoie permanenta de tine. A crescut, iar tu va trebui sa te intorci curand la locul de munca. In grija cui il vei lasa?!  Iata o trecere…

26 de intrebări pentru bunicii tăi - iar răspunsurile au importanța pentru destinul familiei tale

26 de intrebări pentru bunicii tăi - iar răspunsurile au importanța pentru destinul familiei tale

Bunicii sunt acele ființe calde și dragi care te adoră necondiționat. În ochii lor vei găsi căldură și o lumină caldă de apus de soare.…

Parenting modern:

 

Copilul-rege sau prințisor: află dacă ai și tu unul acasă - verifică lista de mai jos

Copilul-rege sau prințisor: află dacă ai și tu unul acasă - verifică lista de mai jos

Vă mai amintiți de celebrul domn Goe? Supranumit și „copilul-rege,” el este exemplul clasic al unui copil care a preluat controlul în familie, unde dorințele lui…

Bucura-te de fiecare clipa cu copilul tau mamico pentru ca fericirea unei mame vine din lucrurile simple - confesiuni

Bucura-te de fiecare clipa cu copilul tau mamico pentru ca fericirea unei mame vine din lucrurile simple - confesiuni

„Bucură-te de fiecare clipă cu copilul tău, cresc atât de repede...” Așa îmi spuneau toți prietenii care aveau deja copii mai mari. Mi se părea un…

Comunicarea nonverbală te poate face un părinte mai bun: câteva aspecte pe care trebuie să le știi

Comunicarea nonverbală te poate face un părinte mai bun: câteva aspecte pe care trebuie să le știi

Te-ai săturat să îi faci copilului tău observații pe care oricum nu le respectă? Îți dorești să fii ascultat, ca părinte, și să ai un…


 Comunitatea Desprecopii - Hai pe forumul parintilor

Parenting modern

autor: Milena Sadova, Redactor Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2016

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Bunici

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII