Cum ingrijesti dintii bebelusului tau?

Cum ingrijesti dintii bebelusului tau?

Cum ingrijesti dintii bebelusului tau?

Sanatatea dintilor si gingiilor este esențiala pentru o dezvoltare armonioasa a copiilor.

Când trebuie să merg pentru prima dată la stomatolog cu bebelușul meu?
De ce atât de devreme? Ce probleme dentare poate avea un bebeluș?
Cum pot preveni cariile de biberon?
Când trebuie să opresc hrănirea cu biberonul?
Ar trebui să mă îngrijorez dacă bebelușul meu își suge degetul?
Când trebuie să încep curățarea dinților bebelușului meu?
Sfaturi pentru părinți

Sănătatea dinților și gingiilor este esențială pentru o dezvoltare armonioasă a copiilor. Află de la specialiștii DENT ESTET 4 KIDS în stomatologia pediatrică cumîi poți asigura bebelușului tău o îngrijire orală optimă, o dietă echilibrată și creștere sănătoasă. 

Când trebuie să merg pentru prima dată la stomatolog cu bebelușul meu?

Specialiștii DENT ESTET 4 KIDS recomandă ca prima vizită la stomatolog să aibă loc în jurul primei aniversări. Mai exact, imediat după apariția primilor dințișori trebuie să mergi cu bebelușul la un medic stomatolog specializat în tratamentele dentare pentru copii. Controalele timpuri și îngrijirea preventivă îi vor asigura copilului tău un zâmbet frumos și sănătos pe termen lung.

De ce atât de devreme? Ce probleme dentare poate avea un bebeluș?

Motivul principal pentru o vizită timpurie la stomatolog este începerea unui program complet de prevenție. Problemele dentare pot apărea foarte devreme, iar unul dintre cele mai mari pericole sunt cariile de biberon, cauzate, în general, de consumul de zahăruri. Medicul stomatolog pediatru îți oferă cele mai bune sfaturi de îngrijire orală și dietă pentru a-l feri de apariția problemelor dentare.

Cum pot preveni cariile de biberon?

E important să oprești alăptarea după apariția primilor dinți de lapte, atunci când începi să introduci în alimentația bebelușului și alte tipuri de hrană. Copiii nu trebuie să adoarmă cu biberonul cu lapte sau lichide îndulcite. Seara, după curățarea dinților, acesta poate consuma doar apă.

Ad-Extra3:

Când trebuie să opresc hrănirea cu biberonul?

Este indicat să începi să îl dezobișnuiești de folosirea biberonului în jurul vârstei de 12-14 luni.

Ar trebui să mă îngrijorez dacă bebelușul meu își suge degetul?

Suptul degetului este normal pentru bebeluși, însă acesta nu trebuie să devină un obicei de lungă durată deoarece poate afecta poziția dinților pe arcadă. Dacă nu renunță la acest obicei înainte de vârsta de 3 ani, trebuie să apelezi la medicul stomatolog pediatru care îți poate oferi cele mai bune soluții pentru a-l dezobișnui.

Când trebuie să încep curățarea dinților bebelușului meu?

Cu cât mai devreme, cu atât mai bine! Chiar din primele luni de viață, curăță gingiile bebelușului după fiecare masă folosind o compresă umedă sterilă. Pe măsură ce încep să erupă dinții, începe periajul, de două ori pe zi, folosind pastă de dinți cu o cantitate de fluor corespunzătoare vârstei și o periuță cu peri moi. Înlocuiește periuța de dinți la fiecare 3-4 luni.

Dedică 10 minute în fiecare zi pentru igiena orală a copilului tău și încearcă să îl obișnuiești cu acest ritual de la o vârsta fragedă.

Sfaturi pentru părinți

1. Influenţa parinților asupra comportamentului copilului este foarte mare. Din acest motiv, încercaţi să prezentaţi vizita la medicul dentist ca pe o experienţă pozitivă, în care Zâna Măseluţă îi face dinţişorii mai strălucitori şi mai sănătoşi, iar zâmbetul tot mai frumos.

2. Încurajaţi comportamentul pozitiv! Dacă nu reuşeşte să se acomodeze de la prima vizită la medicul stomatolog, evitaţi să îi spuneţi: “M-ai dezamăgit! Nu mă aşteptam să te comporţi aşa!”. Aprecierile vor asigura un comportament cooperant la următoarea vizită.

3. Evitaţi să prezentaţi medicul stomatolog ca pe un personaj negativ care aplică pedepse: “Dacă mai mănânci multe dulciuri, o să ţi se carieze dinţii, o să mergi la dentist şi o să te doară!”.

4. Nu îi faceţi copilului dumneavoastră promisiuni de genul: “Nu o să te doară deloc!”, “Nu o să simţi nimic!”. S-ar putea să aibă o senzaţie de durere în timpul tratamentului şi atunci îşi va pierde încrederea atât în dumneavoastră, cât şi în medicul stomatolog.

5. Alegeţi să îl însoţiţi în cabinet doar dacă prezenţa dumneavoastră aduce un plus de calm, fermitate şi încurajare de care copilul are neapărată nevoie. Personalul clinicii este pregătit să-i ofere fiecărui pacient o experienţă cât se poate de confortabilă şi plăcută.

DENT ESTET 4 KIDS este prima clinică dentară din România dedicată exclusiv copiilor. Echipă de medici specializați în stomatologia pediatrică oferă o gamă completă de tratamente dentare pentru copii, folosind tehnologie de ultimă oră și tehnici moderne de lucru. Spațiul este amenajat în spiritul copilăriei, cu jocuri și jucării și personal specializat în comunicarea cu cei mici.

Si un uita! Comunicatea desprecopii.com se bucura de 10% Reducere la orice tratament dentar pentru copii in clinicile DENT ESTET.

Devino membru și descarcă cuponul de reducere! - AICI


Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele:
10 mituri despre dintii copiilor

10 mituri despre dintii copiilor

Plecand de la premisa ca dintii de lapte ai copiilor vor fi inlocuiti cu cei definitivi, multi parinti nu considera ingrijirea dintilor temporari ai copiilor o prioritate. Medicii DENT ESTET 4 …

DENT ESTET deschide cea de-a treia clinica stomatologica dedicata exclusiv copiilor

DENT ESTET deschide cea de-a treia clinica stomatologica dedicata exclusiv copiilor

După doar 6 ani, grupul DENT ESTET deschide în București cea de-a treia clinică stomatologică dedicată exclusiv copiilor

Radiografiile dentare, un risc neglijabil pentru copii!

Radiografiile dentare, un risc neglijabil pentru copii!

De cele mai multe ori suntem speriati de miturile care se nasc in jurul unor proceduri necesare pentru sanatatea copiilor nostri.

 Forumuri specializate

Cabinet stomatologic pentru copii


autor: desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII