Protejati-va ochii de soare, pentru ca sunt pretiosi

Protejati-va ochii de soare, pentru ca sunt pretiosi

Protejati-va ochii de soare, pentru ca sunt pretiosi

  • Cu totii cunoastem beneficiile cremei de protectie solara. Dar exista o parte a corpului expusa la soare pe care crema nu o poate proteja: ochii nostri. Prea mult soare care se furiseaza prin pleoape poate cauza o varietate de probleme oculare grave, inclusiv dureri de ochi, cancer si orbire. Cititi cu atentie pentru a afla cum sa va bucurati de soare si sa va protejati de el in acelasi timp.

Cataracta este principala cauza de orbire din lume
Ochii pot fi arsi de soare
Nici pleoapele nu sunt imune la cancer !!
Ochii sunt ferestrele sufletului
Cum alegi ochelarii de soare?

Cu totii cunoastem beneficiile cremei de protectie solara. Dar exista o parte a corpului expusa la soare pe care crema nu o poate proteja: ochii nostri. Prea mult soare care se furiseaza prin pleoape poate cauza o varietate de probleme oculare grave, inclusiv dureri de ochi, cancer si orbire. Cititi cu atentie pentru a afla cum sa va bucurati de soare si sa va protejati de el in acelasi timp.

Cataracta este principala cauza de orbire din lume

Razele UV din lumina soarelui pot fi periculoase atat pentru pielea noastra cat si pentru ochi. Prejudiciul se acumuleaza pe parcursul vietii noastre, asa incat efectele secundare se fac simtite atunci cand ne apropiem de varsta mijlocie sau, poate mai tarziu. Expunerea la lumina cumulativa este unul dintre motivele pentru care oamenii dezvolta cataracta odata cu inaintarea in varsta. Cataracta determina opacifierea cristalinului transparent al ochilor, iar pe masura ce aceasta se dezvolta, blocheaza lumina si nu-i mai permite patrunderea prin ea. De fapt, cataracta este principala cauza de orbire din lume, si se trateaza doar chirurgical. Deoarece imbatranirea este cel mai mare factor de risc pentru cataracta, limitarea expunerii la razele UV poate ajuta la incetinirea procesului dezvoltarii ei.

La fel ca si restul corpului, ochii pot fi arsi de soare

In afectiunea numita fotocheratita, corneea ochiului este arsa, ducand la dureri severe de ochi, sensibilitate la lumina, vedere incetosata, roseata si chiar incapacitatea de a deschide ochii. Din fericire, aceasta afectiune se trateaza de la sine, dar este foarte dureroasa.

Nici pleoapele nu sunt imune la cancer !! 

Celule bazale sau celule scuamoase, carcinoamele pot aparea pe pleoape pe langa alte cresteri potential maligne. Carcinomul cu celule scuamoase poate fi deosebit de invaziv, iar in cazuri grave, medicul poate solicita chiar scoaterea ochiului.

Ochii sunt ferestrele sufletului

Se spune ca ochii sunt ferestrele sufletului nostru si nu este nici o rusine sa fim putin mai atenti cand vine vorba de a-i proteja. Prin protejarea pielii din jurul ochilor, vom incetini aparitia acelor linii fine, ridurilor sau a pungilor de sub ochi care ne fac sa aratam mai in varsta. Si, din moment ce nici unul dintre noi nu agreem senzatia pe care ne-o da crema de protectie solara in contact cu ochii, ochelarii de soare sunt calea cea mai sigura de a proteja pielea delicata a pleoapelor. Multi dintre noi considera ca o palarie ne poate proteja suficient, dar aceasta blocheaza lumina solara in proportie de 50% - procent insuficient pentru protectia ochilor in comparatie cu ochelarii de soare care, cu protectie UV, blocheaza 99-100% dintre razele UV.

Amintiti-va aceste detalii in timpul verii, cand avem tendinta sa petrecem mai mult timp afara, dar nu le uitati nici in restul anului. Este deosebit de important sa va protejati ochii in orice moment, cand sunteti la volan, pe apa, sau in prezenta zapezii, deoarece stralucirea sporeste efectul soarelui asupra ochilor.

Cum alegi ochelarii de soare?

Nu este necesar sa cheltuiti un salariu intreg ca sa aratati ca un star de cinema - puteti gasi ochelari eleganti care sa va ofere siguranta pentru aproape orice pret, chiar si la farmaciile din localitate. Iata cateva sfaturi pentru a alege inteligent:

• Pentru a va proteja cat mai bine, alegeti ochelari cu lentile mari;
• Nu toti ochelarii de soare sunt tratati cu protectie UV, deci asigurati-va ca verificati eticheta inainte de a-i cumpara. In mod normal aceasta ar trebui sa certifice ca ochelarii blocheaza 99-100% din UVA si UVB;
• Protectia UV este incolora, astfel incat culoarea lentilelor nu va spune nimic despre puterea lor de protectie. Dar daca doriti ca ochelarii sa nu denatureze culorile, optati pentru culoarea gri a lentilelor;
• Multe perechi de ochelari de vedere standard si unele lentile de contact sunt, de asemenea, tratate pentru a oferi protectie UV, dar daca este posibil, optati pentru o dubla protectie a ochilor, folosind si ochelarii de soare
.

Mai cititi si urmatoarele:

Toamna reparam efectele negative ale soarelui

Toamna reparam efectele negative ale soarelui

Bronz de invidiat, stralucire in priviri, forma maxima, iata cateva dintre efectele benefice ale vacantei estivale, care tocmai a trecut. Pe langa ele insa, exista cateva detalii pe care adesea…

Topul cremelor de ochi recomandate de mamici - ideale pentru o zona atat de sensibila

Topul cremelor de ochi recomandate de mamici - ideale pentru o zona atat de sensibila

Cremele pentru ochi reprezinta inca un subiect controversat atat in randul specialistilor in cosmetica, cat si in randul superevelor preocupate de propria frumusete.Iata topul cremelor de ochi,…

Cum sa iti faci propria crema de protectie solara

Cum sa iti faci propria crema de protectie solara

Multe dintre produsele de protectie solara comerciale contin ingrediente toxice care cresc de fapt riscul de cancer de piele. Cu toate acestea, o crema de protectie solara naturala poate fi foarte…

  Comunitate, grup de suport

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.


redactor: Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2014

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII