Cum ne preparam deodorantul acasa?

Cum ne preparam deodorantul acasa?

Cum ne preparam deodorantul acasa?

  • Daca esti ca mine, ai incercat mai multe deodorante naturale. Multe dintre ele, care pretind a fi naturale nu sunt, sau nu sunt sanatoase. Cele mai multe insa nu functioneaza. Iar daca unele functioneaza, efectul nu este deloc de durata.

Cum ne preparam deodorantul acasa?

Daca esti ca mine, ai incercat mai multe deodorante naturale. Multe dintre ele, care pretind a fi naturale nu sunt, sau nu sunt sanatoase. Cele mai multe insa nu functioneaza. Iar daca unele functioneaza, efectul nu este deloc de durata.

Acum insa nu mai am nevoie de ele. Cu cat mananc mai sanatos, cu atat imi este mai bine. De fapt, daca trasnpiratia miroase, stiu exact ce am mancat de a provocat aceasta reactie. Un corp sanatos cu un eco-sistem echilibrat pe interior (un intestin sanatos) nu emana un miros urat.

Pe de alta parte, nimeni nu e perfect. E bine sa ai un deodorant pentru zilele fierbinti sau stresante.

Cel mai bun deodorant pe care l-am folosit vreodata, a fost cel facut acasa. Totusi, efectul nu este atat de indelungat; pentru mine, functioneaza aproximativ 4 ore. Dar este cu siguranta preferatul meu, din toate cele pe care le-am incercat.

Ingrediente deodorant de casa:

  • 5 linguri de ulei de nuca de cocos nerafinat
  • 5 linguri de unt de cacao pur (fara aditivi)
  • 3 linguri de suc de aloe vera
  • 1/4 ceasca de bicarbonat de sodiu si / sau de arrowroot
  • 1/4 ceasca extract de hamamelis
  • 4 picaturi ulei esential de menta sau de arbore de ceai
  • 5 picaturi de ulei esential de lavanda

Preparare deodorant:

Se incinge uleiul de nuca de cocos si untul de cacao, pana cand acestea sunt lichide. Combina toate ingredientele intr-un blender sau un procesor de alimente pana sunt bine amestecate. Pune totul intr-un recipient (de preferinta din sticla) peste noapte la frigider.

Exista o multime de moduri in care poti ajusta aceasta reteta. Daca doresti un deodorant pudra, poti reduce cantitatea de ingrediente lichide si de a creste bicarbonatul de sodiu. Unii oameni folosesc amidonul de porumb, insa acesta hraneste drojdia. L-am evitat.

Poti face un lichid roll-on, sau chiar un deodorant spray folosind mai putin ulei de nuca de cocos si mai putin unt de cacao, lasand la o parte bicarbonatul de sodiu, si adaugand mai mult suc de aloe vera (pana la o ceasca) si mai mult extract de hamamelis (dupa cum este necesar pentru a ajunge la consistenta dorita).

Daca doresti sa faci un deodorant stick, adauga mai mult unt de cacao.

Simte-te liber sa experimentezi cu uleiurile esentiale pentru parfum. Pentru un parfum lemnos masculin, incearca ulei de oregano, care, de asemenea, protejeaza datorita proprietatilor sale anti-bacteriene. Uleiurile citrice, menta sau cele florale pot fi adaugate si ele.

Vorbind de uleiuri esentiale, in cazul in care simti un miros urat pe piele si nu ai un deodorant in apropiere, uleiurile esentiale sunt minunate pentru uciderea bacteriilor si a fungilor de pe piele, fiindca acestea cauzeaza mirosul.

Aminteste-ti ca poti elimina cea mai mare parte din mirosul corpului tau cu ajutorul unei diete cu adevarat sanatoasa. Un alt factor important este alegerea sapunului. Scapa de conventionalul sapun si schimba-l cu cel organic. Odata ce bacteriile de pe piele sunt din nou in echilibru, vei observa ca mirosul corpului tau va fi redus considerabil.

Nu ma intelegeti gresit, veti mirosi tot ca un om, insa eu sunt adesea intrebata ce parfum folosesc, cand de fapt nu folosesc nici unul.


referinte: naturalnews.com  - Toate drepturile rezervate (c) 2014

Va recomandam sa mai cititi si:

Interesant de citit:
Sfaturi de frumusete rapide preparate in casa

Sunteti in cautarea unor sfaturi rapide pentru o piele frumoasa, preparate in casa? Atunci aruncati o privire la aceste sfaturi oferite de SuperEva. ... citeste

10 Remedii naturiste pentru punctele negre

Oamenii de orice varsta pot avea probleme cu punctele negre, dar de cele mai multe ori aceasta este o problema ce apare in timpul  adolescentei. Punctele negre apar frecvent pe fata, in special… ... citeste

Cum sa iti faci propria crema de protectie solara

Multe dintre produsele de protectie solara comerciale contin ingrediente toxice care cresc de fapt riscul de cancer de piele. Cu toate acestea, o crema de protectie solara naturala poate fi foarte… ... citeste

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII