3 Modalitati de imbunatatire a functiilor tiroidei

3 Modalitati de imbunatatire a functiilor tiroidei

3 Modalitati de imbunatatire a functiilor tiroidei

Hipotiroidismul poate fi motivul pentru acele cateva kilograme in plus ... dar aceasta nu este o scuza!

Exista multe femei care in urma analizelor au aflat ca au o tiroida "lenesa"  si cunosc sentimentul de frustrare pe care ti-l da acest lucru. Insa vestea buna este ca chiar si in acest caz, se poate pierde din greutate, chiar daca tiroida nu functioneaza in mod corespunzator, prin cativa pasi simpli.

despre cum se imbunatatesc in mod natural functiile tiroidei, veti citi:
Hipotiroidismul si kilogramele in plus
Cauzele hipotiroidismului
Ce este tiroida?
Cum stimulam functia tiroidiana?
 
Tiroida si legatura cu kilogramele in plus
Pericolele deficitului de iod

Hipotiroidismul si kilogramele in plus

Hipotiroidismul poate fi motivul pentru care sunteti supraponderal, dar aceasta nu este o scuza! Exista multe femei care in urma analizelor au aflat ca au o tiroida "lenesa"  si cunosc sentimentul de frustrare pe care ti-l da acest lucru. Insa vestea buna este ca chiar si in acest caz, se poate pierde din greutate, chiar daca tiroida nu functioneaza in mod corespunzator, prin cativa pasi simpli. 

Cauzele hipotiroidismului

Exista mai multe cauze de hipotiroidism, si trebuie sa va asigurati ca stiti cauzele pentru care tiroida nu functioneaza corespunzator, astfel incat sa va puteti trata ca atare. Nu are importanta daca tiroida este hipoactiva, daca aveti boala Hashimoto, gusa, sau daca functiile ei sunt incetinite de hormoni. De cele mai multe ori, medicul dvs va va trata cu hormoni tiroidieni si veti incepe sa va simtiti mai bine intr-o saptamana sau doua. 

Ce e de facut in cazul in care prezentati toate simptomele (oboseala, stare de frig, unghii si par casante, pierderi de memorie si picioare umflate), dar totusi, analizele sangelui sunt bune? Cele mai multe teste ale tiroidei nu sunt suficient de elaborate pentru a cuprinde si aceste aspecte, asa incat este de preferat sa acordati atentie asupra modului in care va tratati tiroida in mod natural pentru a nu se ajunge la o functionare inceata a acesteia.

Ce este tiroida?

Tiroida este "Hormonul-Sef", care controleaza totul in corpul nostru. Unul dintre cele mai des intalnite motive pentru care tiroida isi incetineste functionarea este deficitul de iod. De fapt, 40% dintre noi suntem supusi riscului de deficit de iod si hipotiroidism. Daca corpul nostru nu este alimentat cu substantele nutritive importante pentru o tiroida sanatoasa, aceasta isi va incetini functionarea. Deoarece organismul nostru nu produce iod, cantitatea necesara noua trebuie asigurata prin dieta (sarea de masa iodata).

Tiroida este, de asemenea, incetinita prin consumul unor medicamente care pot provoca un deficit de iod. Litiul si corticosteroizii contribuie la incetinirea functiilor tiroidei alaturi de medicamentele impotriva durerii, antihistaminicele, antidepresivele, plus medicamentele care ne dau somnolenta. Adresati-va medicului pentru alte alternative ale acestora. 

Ad-Extra3:

Trei lucruri pe care le puteti face pentru a stimula functia tiroidiana:

1. Consumati mai multe dintre aceste surse bogate in iod, pentru a spori functiea tiroidiei:

• Branza cu continut sarac in grasimi
• Laptele de vaca
• Oua
• Inghetata cu continut redus in grasimi
• Iaurt cu continut scazut in grasimi
• Peste de apa sarata
• Alge
• Crustaceele
• Sos de soia

2. Limitati consumul alimentelor care incetinesc tiroida...

...blocand-o atat pe ea, cat si medicamentele care ar trebui sa sporeasca producerea de hormoni. Gatirea acestor alimente activeaza propietatile lor anti-tiroidiene . Consumati urmatoarele alimente cu moderatie, sau doar o data la patru zile :

• Migdalele
• Conopida (orice leguma care face parte din familia broccoli nu ar trebui consumata mai mult de doua ori pe saptamana in cazul hipotiroidismului.
• Pere
• Napi
• Varza de Bruxelles
• Porumb
• Mustar
• Nuci
• Varza
• Kale
• Piersici
• Soia
• Ulei de canola
• Alune
• Spanac

3. Practicati sport in fiecare zi.

Tot ce va trebuie este o pereche de adidasi si un ceas - si sunteti gata. Pentru o buna functionare a tiroidei, trebuie sa faceti sport cel putin trei zile pe saptamana, timp de 40 de minute. Va sugerez sa va antrenati sau sa alergati in fiecare zi pana cand tiroida atinge o rata optima de functionalitate, iar nivelul de insulina scade. Si exercitiile fizice practicate acasa sunt de ajutor in aceasta situatie (flotari, abdomene). 

Cum ne afecteaza hormonii viata de citit si: Cum ne afecteaza hormonii viata

Bonus: Imbunatatiti-va tiroida cu suplimente. 

Luati suplimente zilnice de crestere a functiilor tiroidei pentru a o mentine in conditii optime de siguranta pntru dvs.. Cel mai bun mod de a trata o afectiune este preventia. Incepeti prin a completa dieta cu multivitamine de calitate. Cele mai multe vitamine pe care le cumparam din magazine nu sunt adecvate si nu sunt suficient de puternice pentru a ne ajuta in hipotiroidism, asa ca cautati-le pe cele cu un nivel ridicat de iod, seleniu, zinc, vitamina B, D, E si cel putin 2 grame de vitamina C.

Alti nutrienti, cum ar fi omega-3, precum si aminoacizii ajuta de asemenea la reglarea tiroidei si trebuie sa fie, de asemenea, luati in considerare. O varianta naturala tot mai folosita de catre toti pacientii hipotiroidieni este gugglesteronul. Guggulsteronul sau guggulipidele au fost folosite de secole in medicina ayurvedica pentru a reglementa in mod natural tiroida, pastrand-o la un nivel optim, fara efectele secundare ale medicamentelor. Cautati suplimente, de o foarte buna reputatie, cu multiple indicatii, pentru a nu fi nevoiti sa inghititi 29 de pastile diferite in fiecare zi
.

Tiroida si legatura cu kilogramele in plus

Vrei sa slabesti si sa presupunem ca urmezi sfaturile in materie de alimentatie sanatoasa si totodata faci exercitii fizice regulate. Faci totul conform regulilor insa NU reusesti sa pierzi in greutate.

Este timpul sa te opresti si sa te intrebi daca nu cumva este ceva in neregula cu controlul metabolismului, mai precis cu glanda tiroida. Iata care este legatura dintre glanda tiroida si kilogramele in plus...

Pericolele deficitului de iod

Exista sute de glande in organismul uman. Scopul lor este de a produce si de a elimina in organism anumite substante. Glandele care controleaza secretia endocrina sunt numite glande endocrine. Ele au cea mai importanta influenta asupra organismului. Glanda tiroida este un exemplu – este o glanda endocrina ce cantareste 25-30 g – de formatie solida, situata chiar sub laringe. Glanda tiroida absoarbe activ iodul din sange. Formarea hormonilor glandei tiroide are loc cu participarea iodului citeste care sunt pericolele deficitului de iod aici.

Mai cititi si urmatoarele:

Pericolele deficitului de iod - de la probleme ale sistemului imunitar si endocrin la cele ale sistemului cardio-vascular

Pericolele deficitului de iod - de la probleme ale sistemului imunitar si endocrin la cele ale sistemului cardio-vascular

Lipsa iodului din alimente poate afecta sistemul imunitar și poate modifica activitatea sistemului cardiovascular și a căilor respiratorii.Corpul uman conține sute de glande, iar…

10 remedii pentru diaree - in caz de nevoie

10 remedii pentru diaree - in caz de nevoie

Fie ca se datoreaza unei bacterii sau este provocata de un aliment consumat in ultimele 24 de ore, o data sau de doua ori pe an puteti suferi de diaree: scaune frecvente, apoase, care pot fi insotite…

Zahărul din Fructe: Adesea ignorat dar cu potențial nociv pentru sănătate - iata ce trebuie sa știi

Zahărul din Fructe: Adesea ignorat dar cu potențial nociv pentru sănătate - iata ce trebuie sa știi

Dacă ați crezut că zahărul se află numai în lingurițele de zahăr ... vă înșelați amarnic. Zaharul înseamnă și…

  Forum despre sanatate

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.


redactor: Mihaela Vilcu - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2019
referinte: Mijn Leven, revista olandeza de sanatate

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII