Poate sugarul să se baloneze din cauza alimentației mamei?

Poate bebelusul alaptat sa se baloneze din cauza alimentatiei mamei?

Poate sugarul să se baloneze din cauza alimentației mamei?

Bebelusul alaptat (sau cel hranit cu biberonul) va avea gaze, indiferent de ce mananca. Gazele sunt parte a procesului de digestie si le avem cu totii  - copii si adulti. Bebelusii sunt mai putin politicosi decat persoanele in varsta si au tendinta de a reactiona ca si cum nu e mare lucru.

Dar, daca mamica are o abundenta de lapte, bebelusul ar putea suferi de ceea ce se numeste "supraincarcare cu lactoza", adica primeste o cantitate mare de lapte cu mai putine grasimi care sa incetineasca procesul de digestie. Ca urmare, sistemul sau nu are suficient timp sa elibereze enzima care digera lactoza.

Daca bebelusul are gaze
Alimente ce pot produce gaze
Supraincarcare cu lactoza
Alimentatia mamei in timpul alaptarii

Da si bebelusii au gaze

Copilul alaptat (sau cel hranit cu biberonul) poate avea gaze, indiferent de ce mananca. Gazele sunt parte a procesului de digestie si le avem cu totii  - copii si adulti. Bebelusii sunt mai putin politicosi decat persoanele in varsta si au tendinta de a reactiona ca si cum nu e mare lucru.

Daca bebelusul are gaze

In mare, atunci cand bebelusul are gaze, nu trebuie sa va faceti probleme. Ele nu apar pentru ca ati mancat un anumit aliment, sau ca ar fi trebuit sa-l evitati. Daca totusi bebelusul le are in exces, si pare a nu se simti confortabil cu acest lucru, e bine totusi sa va studiati dieta sau modalitatea in care il hraniti.

Exista totusi sanse sa puteti manca ce doriti si cand doriti fara a deranja burtica bebelusului. Dar, daca credeti ca micutul este sensibil la anumite alimente care va provoaca gaze, nu ezitati sa le eliminati din dieta dvs.. Oricat de ciudat ar parea, broccoli-ul, varza, usturoiul, alimentele condimentate si chips-urile nu va afecteaza laptele, pentru ca gazul pe care l-ati putea avea de la aceste alimente este o reactie locala in tractul gastro-intestinal.

Alimente ce pot produce gaze bebelusului

Cel mai probabil, vinovate pentru disconfortul produs de gaze sunt produsele lactate din dieta dvs. - laptele, branza, iaurtul, budinca, inghetata, sau orice produs alimentar care are lapte, produse lactate, cazeina, zer, sau cazeinat de sodiu. Alte alimente cum ar fi graul, porumbul, pestele, ouale, sau arahidele, pot cauza probleme. Nu va limitati dieta intr-un mod sever doar pe o simpla banuiala precum careia copilul dvs. ar avea o sensibilitate alimentara, dar daca banuiti ca un anumit produs provoaca copilului anumite probleme, ati putea incerca eliminarea lui pentru o saptamana, pentru a vedea ce se intampla. Pentru unele alimente este necesara o perioada de timp mai mare de o saptamana pentru a se elimina complet din corpul dvs., dar o imbunatatire in comportamentul copilului va fi vizibila in cateva zile.

In cazul In care copilul se simte bine dupa eliminarea unui aliment, incercati-l din nou pentru a vedea cum raspunde. Va veti juca putin de-a detectivul, dar veti afla astfel ce anume nu-i prieste. Puteti, de asemenea, sa discutati cu un consultant in lactatie care va poate ajuta sa evaluati ce se intampla.

► Citeste alte detalii si aici 15 alimente din alimentatia mamei care provoaca gaze si colici bebelusilor alaptati

Ad-Extra3:

Supraincarcare cu lactoza

Daca aveti o abundenta de lapte (va simtiti de parca ati putea alapta cu usurinta toti bebelusii din zona), copilul dvs. ar putea suferi de ceea ce se numeste "supraincarcare cu lactoza", adica primeste o cantitate mare de lapte cu mai putine grasimi care sa incetineasca procesul de digestie. Ca urmare, sistemul sau nu are suficient timp sa elibereze enzima care digera lactoza.

Ca sa rezolvati acesta problema, hraniti bebelusul de la un singur san la o masa, sau chiar doua mese consecutive inainte de a schimba sanul. Cu toate acestea, este important sa discutati cu un consultant in alaptare pentru a va asigura ca aceasta este problema inainte de a alapta pe o singura parte de fiecare data. In caz contrar, ati putea provoca o diminuare a cantitatii de lapte produsa. Citeste pe larg si: Alaptatul si intoleranta la lactoza a bebelusului: sfaturi obiective si nu de la producatorii de lapte

Despre alimentatia mamicii in timpul alaptarii bebelusului:

Plante aromatice care pot fi daunatoare pentru mama si copil in timpul alaptarii - bine de stiut

Plante aromatice care pot fi daunatoare pentru mama si copil in timpul alaptarii - bine de stiut

Unele mămici de pe Desprecopii.com se întreabă, pe bună dreptate, ce influență au anume ceaiurile în perioada alăptării copilașului. Utilizate…

Alimentația mămicilor care alăptează - iată cum poate influența laptele matern

Alimentația mămicilor care alăptează - iată cum poate influența laptele matern

Poate influența alimentația mamei calitatea laptelui cu care este hrănit bebelușul?Medicii sunt de părere că anumite alimente pot influența atât cantitatea,…

15 Alimente de evitat in timpul alăptării - ar putea produce disconfort mamei și lui bebe

15 Alimente de evitat in timpul alăptării - ar putea produce disconfort mamei și lui bebe

Există alimente pe care ar trebui să le eviți în perioada alăptării? Această întrebare este foarte des auzită de la mamele care alăptează…

Ghid de alaptare

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare 

Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la desprecopii.com - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.

Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI

Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII