Este bine sa mergem la mare cu un bebelus? Sfaturi de protectie care trebuie respectate - sfatul medicului pediatru
Este bine să mergem la mare cu un bebeluș? Medicii sunt foarte reținuți la această întrebare. Motivul? Este destul de greu să i se asigure micuțului o protecție solară corespunzătoare.
Părinții care duc totuși bebelușul mai mic de 1 an la mare pentru efectul benefic al aerosolilor nu trebuie să-l expună nici o secundă la soare.
despre cand poate merge un bebelus la plaja - veti citi :)
Este bine sa mergem la mare cu un bebelus?
Ce factor de protectie trebuie folosit la un bebelus?
De la ce varsta putem expune copilul la soare?
Ce este capitalul solar?
Radiatiile ultraviolete sunt cele mai periculoase!
Fototipul pielii sau tipurile de piele
Este bine sa mergem la mare cu un bebelus?
Bebe al meu are 8 luni si as vrea sa mergem cateva zile la mare cu el. E bine sa mergem cu bebe la mare? - asa suna intrebarile din perioada verii de pe forumul mamicilor de bebelusi.
Medicii sunt foarte retinuti la aceasta intrebare. Motivul? Este destul de greu sa i se asigure micutului o protectie solara corespunzatoare. De aceea, parintii care isi duc totusi la mare bebelusul mai mic de 1 an - pentru efectul benefic al aerosolilor - nu trebuie sa il expuna nici o secunda la soare.
Ce factor de protectie trebuie folosit la un bebelus?
Daca totusi ti se pare ca bebelusul tau ar putea profita de cateva raze de soare, este foarte important sa il dai cu crema de protectie solara - de cel putin factor 30. De asemeni trebuie sa te asiguri ca respectiva crema solara este cu sprectru larg - (asta poti citi si pe eticheta) - adica acea crema va proteja bebelusul si de razele ultraviolete B (UVB) cat si de razele ultraviolete A (UVA).
Cum putem proteja pielea sensibilă a copiilor de arsuri solare în vacanță?
Pentru bebelușii sub șase luni, evitați expunerea la soare, utilizați umbrele pentru cărucioare. Peste șase luni, folosiți creme de protecție speciale și aplicați-le cu 15-30 de minute înainte de expunere, reaplicând la fiecare oră sau după ce copilul intră în apă.
• Ore de expunere: până la ora 10 dimineața și după ora 4-5 după-amiaza.
• Accesorii: șapcă sau pălărie și haine de bumbac, preferabil albe.sfatul doamnei Dr. Veronica Crișan - de aici.
Ad-Extra3:
Crema solara nu este imediat efectiva pe piele
Este important de stiut ca orice crema solara nu este imediat efectiva pe piele - asa ca trebuie aplicata cu 30 de minute inainte de expunerea la soare.
De asemeni este important de stiut ca multe creme de protectie solara contin chimicale de care sistemul imunitar al bebelusului tau in nu este pregatit sa se protejeze. Ai grija sa nu ii dai cu crema solara in ochisori pentru ca il va ustura si va ruina iesireavoastra la plaja.
De la ce varsta putem expune copilul la soare?
Medicii sunt unanimi in a spune ca in primul an de viata copilul nu trebuie expus la soare nici o secunda. Chiar si atunci cand este scos la plimbare, se impune o protectie: capotina de la carucior, palarioara, tricouas cu manecuta, pantalonasi lungi. Dupa varsta de 1 an si pana la 10-11 ani, copilul trebuie protejat de soare cu ajutorul produseler cosmetice fotoprotectoare.
Ce este capitalul solar?
Pielea copiilor, ca si a adultilor, reactioneaza diferit la radiatiile solare. Clasificarea pielii dupa fototip ne ajuta sa stabilim cat de rezistenti suntem la radiatiile UV.
Fiecare om se naste cu un asa numit capital solar, care reprezinta cantitatea de radiatii ultraviolete pe care le poate absorbi organismul de-a lungul vietii. Cu cat se consuma mai mult din acel capital la varsta frageda, cu atat sunt mai mari riscurile ca mai tarziu sa apara cancerul de piele. Deci, pana la varsta de 11 ani, expunerea la soare a copiilor trebuie facuta cu mare atentie si doar cu protectie adecvata.
Radiatiile ultraviolete sunt cele mai periculoase!
Studiile medicale au demonstrat ca expunerea prelungita la radiatiile ultraviolete UVA poate duce in timp la aparitia cancerului de piele. Parintii cred ca, daca cel mic nu s-a ars la soare inseamna ca pielea lui nu a avut de suferit si ca nu va avea nici o problema in viitor. Total gresit! Ultravioletele sunt cele mai periculoase, actioneaza pe nesimtite - fara sa produca inrosirea pielii sau arsuri solare. Consecintele grave apar insa dupa 20 de ani.
Atentie, radiatiile UVA patrund si prin geam si prin nori!
Fototipul pielii sau tipurile de piele
Fototipul 0 = albinosi = nu se bronzeaza niciodata
Fototipul 1 = tenul de culoare deschisa, ochii albastri si parul blond sau roscat = se ard cu usurinta si nu se bronzeaza
Fototipul 2 = blonzi cu ochii deschisi la culoare, care se ard intotdeauna si se bronzeaza cu dificultate
Fototipul 3 = sateni cu ochi deschisi la culoare sau caprui care se ard mai greu si se bronzeaza binisor
Fototipul 4 = bruneti cu ochii inchisi la culoare si pielea inchisa care se bronzeaza si nu se ard niciodata
Fototipul 5 = include rasele intermediare ca si pigmentare (rasa asiatica)
Fototipul 6 = rasa negroida
Citeste si Nisipul plajei ne poate imbolnavi - 10 boli pe care le poti lua de la nisip
Primul contact cu nisipul plajei al bebelusului
Primele momente cu bebelusul la plaja pot fi diferite de cele la care va asteptati ...
Stim ca sunteti sunteti cu adevarat mari iubitori al marii si plajei, insa ce faceti cand bebelusul incepe sa tipe din momentul in care l-ati asezat pe nisip?
Sau, imediat ce este asezat pe nisip incepe sa il care in gurita...citeste in continuare ce trebuie sa stii despre primul contact al bebelusului cu nisipul plajei ...
Despre bebe si mare ... merita citit si:
Despre cum protejam copilul de razele soarelului, merita citit si:
Canicula: sfaturi de urmat pe timp de canicula
Concediul de vara al familiei, sfaturi si recomandari de sanatate
Daca vreti mai multe opinii despre cremele din top, de la mamici care le recomanda si nu numai sau daca aveti alte propuneri de produse pentru protectia solara a copiilor, va asteptam cu drag pe forum, la topicuri dedicate acestui subiect:
Creme de vara: recomandari si experiente ...
creme de protectie solara pentru copil - de care ?
Prima vara cu bebe
Crema BUNA cu protectie solara
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII