6 metode naturale de a combate arsurile la stomac

6 metode naturale de a combate arsurile la stomac

6 metode naturale de a combate arsurile la stomac

  • Arsurile la stomac sunt foarte suparatoare, acestea rezulta atunci cand acidul din stomac, amestecat cu alimentele sau lichide partial digerate, se muta in gat si esofag, cauzand iritatii.

6 metode naturale de a combate arsurile la stomac


Arsurile la stomac sunt foarte suparatoare, acestea rezulta atunci cand acidul din stomac, amestecat cu alimentele sau lichide partial digerate, se muta in gat si esofag, cauzand iritatii.

Mai mult de 60 de milioane de oameni din America se plang de arsuri la stomac cel putin o data pe saptamana. In timp ce sufera ocazional, nu este de obicei un motiv de ingrijorare, evenimentele pe termen lung insa pot duce la afectiuni ale sistemului digestiv. Indiferent de frecventa, exista metode naturale de a ameliora aceste simptome:

1. Guma de mestecat

Cand mestecam guma, este produsa mai multa saliva. Aceasta este un alcalin care poate ajuta la neutralizarea acizilor din produsele alimentare care sunt regurgitate si, astfel, reduc senzatia de arsura.

2. Un pahar cu apa

In loc sa intindem mana dupa un medicament, ar trebui sa luam un pahar cu apa. Intr-un studiu recent s-a realizat ca persoanele care au baut un pahar de apa atunci cand se confruntau cu arsuri la stomac, au simtit o amelioarare rapida. Apa potabila ajuta la cresterea nivelului pH-ului din organism, reducand simptomelor de arsuri.

3. O postura buna

Aplecandu-ne in timp ce stam in picioare compactam stomacul, reducand cantitatea de spatiu pentru continutul sau si punem presiune pe el. Alte modalitati de a ajuta la reducerea arsurilor este sa dormim pe o parte, fie pe dreapta fie pe stanga, dar nu pe stomac. Ridicand capul si umerii in timpul somnului, vom reduce si senzatia de arsura.

Dormi pe o parte

4. Respiratia profunda

S-a crezut ca respiratia profunda este doar o modalitate de a calma nervii, cu toate acestea, este de asemenea eficienta si in reducerea cantitatii de aer care este inghitita. In plus, respiratia profunda poate ajuta la intarirea muschilor care inconjoara sfincterul, care se afla in esofagul inferior. Acest lucru poate avea un rol esential in reducerea simptomelor de reflux de acid. Aceasta tehnica este rapida si usoara.

5. O dieta echilibrata

Exista o serie de alimente care sunt cunoscute ca declanseaza arsurile la stomac. Unele dintre aceste produse alimentare si bauturi includ carnea, cafeaua, ciocolata, produsele lactate, alimentele condimentate, alimentele acide, si sucurile carbogazoase. Evitarea acestor alimente poate reduce foarte mult riscul de a avea arsuri la stomac.

6. Mese bogate in proteine

Mesele bogate in proteine ​​sunt foarte eficiente la cresterea presiunii asupra sfincterului care se afla in esofag. Acest lucru il poate ajuta sa reziste mai usor la refluxul de acid. Alimentele grase insa, au efectul opus si pot creste riscul arsurilor.

Efectuarea unor modificari simple in obiceiurile de zi cu zi, cum ar fi mancatul, dormitul si respiratia, pot ajuta la reducerea aparitiei arsurilor la stomac.

autor: redactor SE - Toate drepturile rezervate supereva.ro (c) 2014

Interesant de citit:
Cele mai frecvente cauze ale durerilor abdominale - simptome asociate care pot semnala anumite afectiuni

Într-un moment sau altul al vieții, toți vom experimenta dureri abdominale. Majoritatea cauzelor acestor dureri nu sunt grave și pot fi ușor diagnosticate și tratate.Cu… ... citeste

Cum scapam de durerile de stomac?

Ati facut cateva excese alimentare si va doare stomacul? Aveti crampe, iar noaptea eructatii care va provoaca arsuri? Iahnia de fasole a fost foarte buna ieri, dar vinul era de proasta calitate… ... citeste

Cand mancam mai mult decat trebuie - despre indigestie si alte efecte nedorite

Indigestia este provocata adesea de excese alimentare (mese prea abundente, prea grase si prea alcoolizate). ... citeste


✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII