Sfarcurile mă ustură de fiecare dată cand alăptez - ce să fac?

Sfarcurile ma ustura de fiecare data cand alaptez - ce sa fac?

Sfarcurile mă ustură de fiecare dată cand alăptez - ce să fac?

Una dintre cele mai usturătoare probleme in timpul alăptarii are de a face cu ...sfarcurile. 😕

Așadar, cand sfarcurile ustură  - pe perioda alăptarii, există o șansă mare ca mămica să aibă o infecție cu candida pe sfarcuri. Iată ce trebuie să știi in acest caz, dragă mami.

Sfarcurile ustura la fiecare alaptare
Infectie cu Candida pe mameloane si sfarcuri
Cum se produce infectia cu candida pe sfarcuri
Candidoza la mameloane – simptome
Tratamentul candidozei la mameloane
Despre alaptare si etapele alaptarii
Ghid de alaptare
Forumul mamicilor care alapteaza

Sfârcurile mă ustură de fiecare dată când alăptez - de ce?

Va rog sa imi dati un sfat: sfarcurile ma dor ingrozitor de fiecare data cand imi alaptez bebelusul - ce ma sfatuiti sa fac? - iata o intrebare de pe forumul de suport al alaptarii:

Cand sfarcurile ustura  - pe perioda alaptarii, exista o sansa mare ca mamica sa aiba o infectie cu candida pe sfarcuri.

Infecția cu Candida pe mameloane și sfârcuri

Ciupercile Candida albicans pot sa localizeze pe diferite mucoase ale corpului.
Candidoza sfarcurilor, de cele mai multe ori se diagnosticheaza vizual si dupa senzatiile femeii.

Cum se produce infecția cu candida pe sfârcuri

Bebelusul, care nu are dintisori inca - are o serie de bacterii in gurita lui. Desigur, nu acelasi numar de bacterii pe care il are un adult ...pentru ca de regula, placa dentara este chiar o aglomerare de bacterii...

Candidoza orala a bebelusului este o infectie cu o ciuperca de fermentatie (candida) care provoaca pete albe pe limba bebelușului tău și face ca suptul și hrănirea să fie incomode.

Ciupercilor Candida albicans le place foarte mult mediul umed, caldut si lipsit de multe bacterii din gurita bebelusului. Asadar, bebelusii sunt candidatii perfecti pentru a primi aceste infectii cu candida in gurita lor. Le puteti vedea cu ochiul liber in gurita lor  - sunt ca niste cojite de lapte sau niste mucoase albicioase pe gingia lor sau la colturile guritei sau pe cerul gurii.

candica bebelusi
puteti observa ca acest bebelus are candida in gurita

Ad-Extra3:

Candidoza la mameloane – simptome 

1) Culoarea sfarcurilor este roz aprins

2) Sfarcurile pot fi inflamate, crapate, cu aspect de solzi pe ele

3) Mama simte mancarimi la nivelul mamelonului

4)  Sfarcurile sunt foarte dureroase. Acest discomfort dureaza pe tot parcursul alaptarii si nu se termina odata cu luarea bebelusului de la san. In cazul în care durerea e provocata de pozitionarea incorecta, la san, a bebelusului, atunci ea înceteaza imediat dupa terminarea alaptatului. Citeste pe larg Infectia cu candida pe sfarc (candida mamara) - in timpul alaptarii

Tratamentul candidozei la mameloane

Mai întai de toate, consultati medicul, pentru a exclude alti factori ce pot provoca dureri ale sfarcurilor. Asigurati-va ca bebelusul apuca corect mamelonul, ca nu e vorba de mastita, herpes, eczeme, psoriaz…etc. Pentru a invata pozitii de alaptare, citeste aici.

Medicul pediatru ar putea sa va prescrie o crema antifungala (impotriva ciupercilor) iar bebelusul ar putea primi spalaturi de gurita cu o apa antifungala sau picaturi speciale.

Medicii sunt de parere ca infectia cu candida va trece mai repede daca se da tratament atat bebelusului cat si mamicii.

► Citeste in continuare Confesiunile unei mame care alăpteaza: ce aș fi vrut să știu de la început ...

Despre alaptare si etapele alaptarii:

PRIMELE ZILE DE ALĂPTARE: cum începe alăptarea și cum știm că merge bine - un ghid complet

PRIMELE ZILE DE ALĂPTARE: cum începe alăptarea și cum știm că merge bine - un ghid complet

Primele zile de alăptare nu sunt întotdeauna așa de perfecte cum se străduie unele cărți sau mămici cu experiență să explice. Alăptarea nu este…

Primele zile de alăptare în fapte concrete si detaliii esențiale

Primele zile de alăptare în fapte concrete si detaliii esențiale

Primele zile de alăptare ale bebelușului sunt esențiale pentru succesul misiunii de alăptare. Este perioada în care se creează o legătură specială și…

Despre STRESUL primelor zile de alăptare, fără romantism dar cu lanolină și REALISM

Despre STRESUL primelor zile de alăptare, fără romantism dar cu lanolină și REALISM

Alăptarea creeaza noi provocări in primele zile pentru proaspata mămica și bebeluș. Sfatul principal este sa încerci să te relaxezi. Bebelușul simte stresul,…

Alaptarea - ghid complet

Alaptarea bebelusului este cel mai natural si mai hranitor mod de a contribui la dezvoltarea sanatoasa a copilului tau. Toate studiile medicale demonstreaza ca alaptarea la san aduce copilului absolut toata hrana de care are nevoie, ii intareste sistemul imunitar si ii scade sansele de a contracta infectii. Laptele matern isi schimba compozitia in timp - adaptandu-si compozitia nutritionala, necesitatilor sugarului. In afara de avantajele sanatatii, alaptatul este un timp special menit adancirii relatiei dintre mama si copil. Astfel, timpul alaptatului reprezinta momente pretioase de tacere, plina de comunicare intensa si dragoste impartasita. Totul despre alaptare, cu detalii  - de la Desprecopii.com:


Forumul de ALAPTARE 

Pe forumul desprecopii.co exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa va linisteasca.

😕 Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe forumul de suport al alaptarii sau pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

 autor: Desprecopii.com,
Material aprobat de dna medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII