Secretele pielii perfecte in medicina indiana: ce spune tenul tau despre tine

Secretele pielii perfecte in medicina indiana -  ce spune tenul tau despre tine

Secretele pielii perfecte in medicina indiana - ce spune tenul tau despre tine

  • Problemele inestetice aparute la nivelul pielii sunt, de multe ori, semnale de alarma ca exista un dezechilibru intern nu doar fizic, ci si intre trup si minte, potrivit medicinii indiene.

Secretele pielii perfecte in medicina indiana: ce spune tenul tau despre tine


Problemele inestetice aparute la nivelul pielii sunt, de multe ori, semnale de alarma ca exista un dezechilibru intern nu doar fizic, ci si intre trup si minte, potrivit medicinii indiene.

Medicina indiana, ayurvedica, dateaza de mai bine de 5.000 de ani. Ea este cunoscuta si ca medicina holistica si are ca scop suprem de a crea echilibru intre minte si trup, pornind de la premisa ca un om isi poate aduce asupra lui insusi rau folosindu-se, involuntar, fara sa stie, de propria minte intr-un scop negativ. Minte si trupul sunt complementare, iar unul nu exista fara celalalt.

Noi avem tendinta sa privim problemele de sanatate ca fiind ceva ce nu tine neaparat de puterea noastra, care apar pe fondul anumitor factori externi sau genetici, fara sa ne intrebam daca ne-am cauzat noi insine rau. Spre exemplu, in cazul problemelor tenului, acestea nu-s doar de suprafata, ele sunt o expresie a dezechilibrului. Medicina ayurvedica vede, totodata, o tranzitie in imbatranire, nu un proces degradant de care nu scapa nimeni.

Potrivit medicinei indiene, fiecare om are o constitutie trup-minte, care in sanscrita se numeste Dosha. Exista trei tipuri de Dosha si fiecare om le intrupeaza pe toate, insa una este cea dominanta. Doshele sunt Vata, Pitta si Kapha si pot fi identificate la nivelul pielii. Starea pielii este esentiala in medicina ayurvedica. Spre deosebire de medicina occidentala care considera pielea un factor al frumusetii exterioare, preceptele stravechi indiene spun ca starea pielii este, de fapt, o introducere in a explora sanatare, in a descoperi ce ai nevoie ca sa fii sanatos.

PIELEA VATA

Constitutia trup-minte vata intruchipeaza elementul aer, conceptul de ceva miscator, creativ, energic, asa cum sunt si persoanele cu piele vata. Partea negativa este ca sunt predispuse sa se consume facandu-si griji.

Starea pielii vata este, de regula, subtire si usor uscata, avand tendinte de a se deshidrata mai repede, mai ales in lunile de iarna. Aceasta stare este valabila si pentru ten, dar si pentru pielea de la extremitati, cum ar fi mainile si coatele. Practic, pielea vata produce mai putin sebum decat celelalte tipuri, fiind predispusa la o imbatranire celulara mai rapida.

Pentru ca piele vata este mai subtire, aceasta are nevoie de protectie suplimentara: de la asigurarea unei temperaturi corporale constante la o hidratare intensa. Uleiurile din plante si fructe, bogati in acizi grazi, precum cel din avocado, susan sau cocos, sunt ideale pentru ingrijirea pielii vata.

Citeste continuarea pe lyla.ro - AICI

Va recomandam sa mai cititi si urmatoarele:

Dieta este ineficienta cand te compari cu modele ideale

Dieta este ineficienta cand te compari cu modele ideale

Dieta este ineficienta cand te compari cu modele ideale. Acesta este rezultatul unui studiu facut in Olanda.

6 concluzii Feng Shui despre dormitorul unei persoane

6 concluzii Feng Shui despre dormitorul unei persoane

Putem spune o gramada de lucruri despre o persoana (ce parere are despre sex, copii, dragoste si chiar cat de mult isi doreste sa fie intr-o relatie), doar dupa o simpla vizita in dormitorul acesteia.…

Ce sa mananci dupa o masa copioasa ca sa nu te ingrasi!

Ce sa mananci dupa o masa copioasa ca sa nu te ingrasi!

Cu totii avem, ocazional, excese alimentare, insa acestea nu ne pericliteaza silueta daca stim cum sa le "compensam".In fata unui exces caloric, corpul este suprasolicitat, munceste mai mult…



 
/Images/intim.jpgFemina intim
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

autor: Lyla.ro  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2014

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII