Cicoarea - real ajutor pentru ficat si tractul digestiv

Cicoarea - real ajutor pentru ficat si tractul digestiv

Cicoarea - real ajutor pentru ficat si tractul digestiv

  • Cicoarea este una din multele plante derivate din familia margaretelor. In trecut, romanii au crezut ca e o planta ideala pentru a curata sangele, dar in Egiptul antic, au descoperit ca principalele sale avantaje, au fost extrem de utile pentru a mentine sanatos ficatul si vezica biliara.

Cicoarea - real ajutor pentru ficat si tractul digestive

Cicoarea este una din multele plante derivate din familia margaretelor. In trecut, romanii au crezut ca e o planta ideala pentru a curata sangele, dar in Egiptul antic, au descoperit ca principalele sale avantaje, au fost extrem de utile pentru a mentine sanatos ficatul si vezica biliara. De fapt, in ultimii ani, Departamentul de Zoologie de la Universitatea Mansoura din Egipt a aratat ca cicoarea ar putea ajuta la diminuarea stresului oxidativ si leziunilor hepatice in anumite circumstante. Au mai fost descoperite si multe alte beneficii de sanatate incredibile, iar unele au fost complet validate de stiinta.

Aceasta planta invioreaza si intareste sistemul digestiv si cel urinar. De asemenea, este benefica pentru rinichi dar si splina. Se pare ca, pentru a declansa un fel de efect hipoglicemiant, cicoarea poate fi adaugata intr-o dieta daca doriti sa scapati de cateva kilograme in plus, dar in acelasi timp sa va curatati si organismul. Nu in ultimul rand, cicoarea poate avea un efect calmant dar si de reglare al ritmului cardiac.

Cicoarea, sau Cichorium intybus

Desi foloasele medicale ale acestei plante sunt numeroase, cicoarea este cunoscuta ca fiind un excelent înlocuitor de cafea. Aceasta si-a câstigat faima înca din Antichitate, datorita ... citeste mai departe

Deoarece creste fluxul bilei, cicoarea imputerniceste sistemul digestiv prin facilitarea descompunerii grasimilor. De asemenea, are o concentratie relativ ridicata a unei fibre solubile numita inulina, care joaca un rol important in digestie prin hranirea florei din jur.

Se crede ca prezenta inulinei poate ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange incurajand in acelasi timp scaunele mai consistente,  contribuind la eliminarea corespunzatoare a toxinelor.

Efectul hipoglicemiant al cicoarii si relatia acesteia cu pierderea in greutate

British Journal of Nutrition a scris o lucrare in 2005, care descria impactul pe care polimerii, cum ar fi inulina sau oligofructoza il au in tractul intestinal. Din moment ce promoveaza secretia anumitor peptide gastrointestinale responsabile pentru reglarea apetitului, se crede ca radacina de cicoare poate ajuta la controlul obezitatii si chiar diabetului.

Cicoarea poate oferi ajutor substantial si celor suferinzi de constipatie. Pe baza rezultatelor studiilor clinice care implica un grup de voluntari mai in varsta, constipati, cercetatorii au stabilit ca 15g de cicoare adaugata la dieta de zi cu zi a unui batran poate imbunatati in mod eficient flora intestinala si, prin urmare, usureaza procesul de eliminare.

In 1999, Journal of Nutrition a raportat ca fructooligozaharidele (oligofructoza) au fost in masura sa reduca lipoproteinele ​​cu densitate mica, de asemenea, cunoscute sub numele de colesterol rau, prin obstructionarea procesului prin care acizii grasi hepatici sunt, in general, sintetizati.

Pe o nota finala, cercetatorii au demonstrat intr-un studiu pe sobolani, pe parcursul a 28 de zile, care tulpini de Salmonella nu ar putea supravietui atunci cand se confrunta cu cantitati mari de extracte de radacina de cicoare. De asemenea, s-a raportat ca nu are efecte adverse la utilizarea in cantitati mai mari.

 

Interesant de citit:
10 semne alarmante ale stresului

Daca ne este permisa parafraza, misterioase sunt caile stresului.... Stiai ca mormaitul, clipitul excesiv, mancarimile si matreata fac parte din reactiile organismului la stres? Iata cum poti… ... citeste

Cele mai frecvente cauze ale durerilor abdominale - simptome asociate care pot semnala anumite afectiuni

Într-un moment sau altul al vieții, toți vom experimenta dureri abdominale. Majoritatea cauzelor acestor dureri nu sunt grave și pot fi ușor diagnosticate și tratate.Cu… ... citeste

Uleiuri esențiale care trebuie evitate - cu grad de toxicitate și potențial alergic

Uleiurile esentiale afecteaza organismul in doua moduri. Atunci cand se aplica pe piele, ele patrund prin foliculi si glandele sudoripare si sunt apoi absorbite in fluidele organismului. Odata… ... citeste

 

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII