Saptamana 40 de sarcina

Saptamana 40 de sarcina

Saptamana 40 de sarcina

  • Momentul mult asteptat a sosit. Desi majoritatea femeilor nasc cu o saptamana sau doua inainte de termenul oficial, aceasta saptamana este speciala pentru cei mai multi dintre parinti. Bebelusul este gata sa infrunte lumea si nasterea sa devine un eveniment pentru intreaga familie. Majoritatea bebelusilor pot fi nascuti natural, insa exista si numeroase cazuri in care se impune interventia chirurgicala.

Saptamana 40 de sarcina

Momentul mult asteptat a sosit. Desi majoritatea femeilor nasc cu o saptamana sau doua inainte de termenul oficial, aceasta saptamana este speciala pentru cei mai multi dintre parinti. Bebelusul este gata sa infrunte lumea si nasterea sa devine un eveniment pentru intreaga familie. Majoritatea bebelusilor pot fi nascuti natural, insa exista si numeroase cazuri in care se impune interventia chirurgicala. Daca pozitia sa in uter nu este cu capul in jos, este posibil sa fie nevoie de o operatie cezariana. De asemenea, cezariana poate fi impusa si de ale riscuri pe care medicul le va evalua inainte ca travaliul sa inceapa.

In saptamana 40-a de sarcina, bebelusul baietel are in jur de 50 de centimetri iar fetita in jur de 49 de centimetri.  Greutatea variaza intre limitele de 2,900 kg si 3,550 kg. Circumferita capusorului este aproximativ de 36 centimetri.
Lichidul amniotic este acum tulbure si laptos datorita stratului de vernix de pe pielea bebelusului. Acest strat se desprinde odata ce o noua piele se formeaza pe sub el.

Bebelusul a coborat si apasa pe colul partial deschis. Este pregatit pentru nastere (si tu nu-i asa mamico?). Nu peste mult timp, il vei tine in brate pentru prima data. FELICITARI! Ati ajuns cu bine la sfarsitul Odiseei Sarcinii. Acum se vede aeroportul nu-i asa?

Viitoarea mamica - acum in saptamana a 40-a de sarcina

Vedeti mereu la televizor cum femeilor li se rupe apa - in mijlocul unei camere pline, desigur - chiar inainte de travaliu. Daca sunteti ingrijorata ca acest lucru ar putea sa vi se intample si dvs., linistiti-va.

Ruptura neasteptata a membranelor se petrece in mai putin de 15% din cazuri - si daca se intampla, capul bebelusului va actiona ca un dop pus la deschiderea uterului, ceea ce impiedica lichidul sa tasneasca in afara. Cititi: Cand se rupe apa ...

Daca se petrece in timp ce stati culcata, veti simti cum se scurge lichidul. In acest caz, trebuie sa fiti calma - poate dura ore pana cand veti simti primele contractii - si sa chemati imediat medicul. Chiar daca organismul dvs. va avea tendinta sa produca mai mult lichid amniotic, medicul poate decide ca este timpul sa provoace nasterea, in scopul reducerii infectiilor.

Nu uitati: numai 5% din bebelusi se nasc la data stabilita, asa ca, daca mai intarzie un pic, inarmati-va cu rabdare. Cei mai multi doctori asteapta una sau doua saptamani pana sa declare sarcina intarziata.

Apropierea sarcinii de termen este insotita de unele semne ca:

  • fundul uterin coboara
  • respiratia gravidei devine mai usoara
  • apar contractii uterine nedureroase
  • tulburari de somn (insomnie).

Acestea pot fi resimtite variat in abdomen, in zona lombosacrata (in spate), in perineu. Cititi: Semne prevestitoare nasterii
Emotia momentului poate surprinde pe oricine, asa ca este recomandat ca in ultimele saptamani de sarcina sa pregatiti o geanta cu lucruri utile, necesare la spital. Cititi:
Bagajul pentru spital

Inducerea nasterii se face numai daca medicul considera ca bebelusul este in pericol sau are dimensiunile prea mari. Cititi: Nasterea cu forcepsul . Dupa unele persoane, exista metode de a va provoca singura nasterea: ceai din frunze de zmeura ulei de castor stimularea sanilor contactul sexual. Discutati-le inainte cu medicul dvs.!  Cititi: Ameliorarea durerilor la nastere

Odiseea celor 40 de saptamani ajunge astfel la final. Ea este insa continuata de o alta, care pentru proaspetii parinti va dura o viata intreaga, aceea a cresterii frumoase micii fiinte ce va deveni peste ani om mare. Va asteptam in categoria urmatoare: Bebelusul pana la 1 an

Nu uitati sa admirati Albumul GravidelorMiss Odiseea Sarcinii dar si Miss Odiseea Sarcinii - Galeria Star. Dovada sigura ca graviditatea este o stare de frumusete.

Despre sarcina mai cititi si urmatoarele:

Nașterea de urgență acasă: ce trebuie să știi neaparat dacă bebe e foarte nerăbdator

Nașterea de urgență acasă: ce trebuie să știi neaparat dacă bebe e foarte nerăbdator

Nașterea (declanșarea travaliului) poate surveni fără avertisment și în condiții în care gravida nu se află în apropierea unui spital.Ce facem…

Nașterea vaginală după o naștere prin o operație cezariană: iată de ce este cea mai sigură alegere - sfatul medicilor

Nașterea vaginală după o naștere prin o operație cezariană: iată de ce este cea mai sigură alegere - sfatul medicilor

Conform Academiei Americane de Ginecologie, studiile confirma faptul ca femeile si medicii ginecologi nu ar trebui sa abandoneze nasterea vaginala dupa o operatie cezariana. Medicii american…

Nașterea prin metoda Lamaze - cum te pregătești și cum se desfașoară: GHID

Nașterea prin metoda Lamaze - cum te pregătești și cum se desfașoară: GHID

Nașterea unui copil este un proces normal, natural și sănătos, și toate femeile au dreptul de a naște fără intervenții medicale de rutină, de a…

 Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici:  

1234567891011121314151617181920
2122232425262728293031323334353637383940

 Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

/Images/nume-de-copii.gifNume de copii

Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...

 /Images/prematuri.pngPrematurii: Esentele tari
Esentele tari se tin in sticlute mici. Aici isi fac stagiul prematurii DC. Putin grabiti si foarte curiosi. 

 

 LASA O AMINTIRE din saptamana 35 de sarcina:

Pentru ca traiesti o perioada unica, lasa o amintire (o fotografie) de la saptamana 35 de sarcina la acest topic: Amintiri cu burtici in saptamana 35 de sarcina

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII