Saptamana 36 de sarcina

Saptamana 36 de sarcina

Saptamana 36 de sarcina

  • Vizitele la medic trebuie sa fie saptamanale sau chiar mai dese, in functie de evolutia sarcinii. Orice schimbare legata de miscarile bebelusului trebuie sa te puna in alerta. Shimbarile semnificative precum lipsa miscarilor regulate sau miscarile prea puternice pot fi semne ale unei afectiuni ce impune interventie medicala imediata.

Saptamana 36 de sarcina

Vizitele la medic trebuie sa fie saptamanale sau chiar mai dese, in functie de evolutia sarcinii. Orice schimbare legata de miscarile bebelusului trebuie sa te puna in alerta. Shimbarile semnificative precum lipsa miscarilor regulate sau miscarile prea puternice pot fi semne ale unei afectiuni ce impune interventie medicala imediata.

De acum, ritmul de crestere se va reduce. Cantitatea de lichid amniotic scade, spatiul din uter fiind ocupat in mare masura de bebelus (si-a multiplicat de o mie de ori dimensiunea pe care a avut-o la inceput). In acesta perioada uitandu-va la burtica, probabil ca va veti aminti de filmul Alien.

Probabil ca veti incepe sa vedeti capul, picioarele, coatele bebelusului iesind prin burtica atunci cand se intinde sau se agita. Cat de curand, atunci cand peretele uterului si abdomenul se vor subtia si vor lasa lumina sa patrunda, bebelusul va incepe sa-si faca un ciclu al activitatii zilnice. In aceasta saptamana ii cresc unghiile si va avea rinichii complet dezvoltati. Ficatul sau va incepe sa-si indeplineasca functiile.

Poate sa respire, sa suga si sa inghita. La baietei, testiculele coboara in scrot. La fetite, ovarele ajung in pozitia finala numai dupa nastere. Cantitatea de grasime de sub piele creste - dand bebelusului un aspect mai rotunjor, in special in zona fetei. Daca s-ar naste acum, bebelusul tau ar avea peste 90% sanse de a supravietui, fara nici o urma de problema.

Cum se schimba viata ta la 36 de saptamani de sarcina

Pana acum, probabil ca ai luat in greutate 12-13 Kg. Buricul s-a marit si a iesit in afara. Arsurile la stomac au mai cedat, dar starea de discomfort s-a accentuat. Probabil ca simtiti ca nu puteti respira deoarece uterul apasa pe capul pieptului. De obicei, in aceasta saptamana, la femeile aflate la prima nastere, capul fatulului coboara in bazin, astfel ca respiratia vi se va imbunatati.

Cu toate ca presiunea din vezica urinara ar putea face ca baia sa devina "o a doua casa", continuati sa beti multe lichide pentru ca bebelusul are mare nevoie de ele. Evitati-le insa pe cele diuretice (cum ar fi ceaiul si cafeaua), care v-ar putea face sa urinati mult mai des. Indiferent de urgente, acum ar fi momentul sa renuntati la serviciu. Chiar acasa fiind, este bine sa nu va obositi cu prea multe treburi casnice.

Tineti-va cat mai des picioarele ridicate pe un scaun sau in pat, pentru a preveni umflarea gleznelor si aparitia varicelor. Deja va puteti pregati pentru nastere: vizitati spitalul in care veti naste, cumparati-va sutiene pentru alaptare (de preferat din acelea care se deschid in fata, descoperind tot sanul) si daca doriti, pregatiti camera micutului.

Va trebui sa mergeti la medicul dumneavoastra cel putin o data pe saptamana. Probabil ca acesta va dori sa monitorizeze pozitia fatului. Daca nu o face, cereti-i dumneavoastra acest lucru!

Febra cuibului

La 36 de saptamani de sarcina, e momentul de incetat serviciul - iar daca nu ai facut-o deja, e momentul sa fii complet linistita aceste ultime 4 saptamani de sarcina. Daca esti la primul copil, ai sa constati ca ai multa energie si efervescenta de a pregati lucrusoarele pentru bebelus, de a face cumparaturi pentru camera bebelusului ... Aceasta energie ... se numeste "febra cuibului".  Vei avea dorinta de a face curat, de a organiza tot in jurul tau.

Nu uitati sa admirati Albumul GravidelorMiss Odiseea Sarcinii dar si Miss Odiseea Sarcinii - Galeria Star. Dovada sigura ca graviditatea este o stare de frumusete.

Despre sarcina mai cititi si urmatoarele:

Nașterea prin cezariană in Romania. Tot ce trebuie să stii despre aceasta procedura chirurgicala - plus sfatul medicului

Nașterea prin cezariană in Romania. Tot ce trebuie să stii despre aceasta procedura chirurgicala - plus sfatul medicului

Nașterea prin cezariană este o metodă chirurgicală prin care bebelușul este adus pe lume printr-o incizie efectuată în abdomenul și uterul mamei. Deși…

Nasterea prin operatia de cezariana si riscurile legate de placenta la a doua sarcina

Nasterea prin operatia de cezariana si riscurile legate de placenta la a doua sarcina

Nasterea prin cezariana aduce cu ea o serie de riscuri pentru o sarcina urmatoare - de care e bine sa stiti. Medicii au dovezi statistice care demonstreaza ca femeile care au nascut primul copil prin…

In burtica mamei: sensibilitatea la atingere - când apare și cum se dezvoltă

In burtica mamei: sensibilitatea la atingere - când apare și cum se dezvoltă

Bebelușul din burtica unei gravide este o ființă vie: este sensibil la atingere, gusturi și mirosuri, aude și chiar vede. Uterul mamei este un mediu optim, stimulant și…

 Urmariti fiecare saptamana de dezvoltare intrauterina aici:  

1234567891011121314151617181920
2122232425262728293031323334353637383940

 Odiseea sarcinii in 40 de saptamani
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

/Images/nume-de-copii.gifNume de copii

Despre alegerea numelui copilului si legatura lor cu destinul ...

 /Images/prematuri.pngPrematurii: Esentele tari
Esentele tari se tin in sticlute mici. Aici isi fac stagiul prematurii DC. Putin grabiti si foarte curiosi. 

 

 LASA O AMINTIRE din saptamana 35 de sarcina:

Pentru ca traiesti o perioada unica, lasa o amintire (o fotografie) de la saptamana 35 de sarcina la acest topic: Amintiri cu burtici in saptamana 35 de sarcina

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII