Tusea si raceala copilului: ghid pentru parinti

Tusea si raceala copilului -  ghid pentru parinti

Tusea si raceala copilului: ghid pentru parinti

Copiii racesc des. Racelile si tusea sunt cauzate de obicei de virusuri (nu de bacterii), antibioticele fiind astfel nerecomandate.

Daca tusea este grava si persistenta, copilul poate suferi de o infectie toracica cauzata de o bacterie – si in acest caz se recomanda consult medical. Iata un ghid util despre tusea copilului, cum poti sti daca este o tuse seaca sa productiva si ce faci cand raceala se termina cu o tuse ...

despre tusea si raceala copiilor, veti citi:
Simptomele unei raceli
Bronsiolita
Trebuie sa va adresati medicului inca de la primele simptome
Ingrijirea acasa
Crup
Simptome
Tusea dupa o raceala: cum tratam copilul si ce trebuie sa stim
Tuse seaca sau tuse productiva? Cum stim ce medicament trebuie dat copilului
 
Copiii racesc des. Racelile si tusea sunt cauzate de obicei de virusuri (nu de bacterii), antibioticele fiind astfel nerecomandate.

Daca tusea este grava si persistenta, copilul poate suferi de o infectie toracica cauzata de o bacterie - si in acest caz se recomanda consult medical.

Simptomele unei raceli:

• Copilul are nasul infundat sau rinoree (nas curgator).
• Stranuta.
• Are febra.
• Dureri de cap.
• Are o tuse zgomotoasa.

Copiii tusesc pentru a elimina mucusul acumulat la nivelul cailor. Din acest motiv, tusea productiva nu trebuie impiedicata in totalitate

Bronsiolita

Bronsiolita este o infectie a bronhiilor mici, cai de transport ale aerului in plamani. Aceasta apare de obicei la bebelusi deoarece caile respiratorii ale acestora sunt mai mici. Debuteaza similar unei raceli, apoi tusea se agraveaza si se aude un suierat atunci cand copilul expira. Pot exista dificultati de respiratie si la inghitirea alimentelor. Aceasta se poate ameliora in termen de 2-3 zile, desi tusea poate persista timp de cateva saptamani.

Trebuie sa va adresati medicului inca de la primele simptome:

• In cazul in care copilul are dificultati in respiratie.
• Copilul consuma doar jumatate din mesele normale.
• Daca durerile de gat nu se amelioreaza sau se inrautatesc dupa doua zile.
• In cazul in care copilul dumneavoastra nu consuma destule lichide pe perioade a 24 ore.
• In cazul in care copilul are dificultati de inghitire.

Ad-Extra3:

Ingrijirea acasa a copilului

• Copilul trebuie sa se odihneasca si sa consume multe lichide.
• Puteti administra paracetamol pentru a-i reduce senzatia de disconfort cauzata de febra.
• In timpul somnului capul copilului trebuie sa fie intr-o pozitie mai ridicata fata de restul corpului.
• Cereti sfatul medicului sau farmacistului in alegerea unor picaturi nazale pentru a desfunda nasul copilului si a facilita respiratia, pentru ca acesta sa poata dormi si manca mai usor.

Crup

Este o afecțiune respiratorie cauzata de o infecție virala a cailor respiratorii superioare. Acesta apare atunci cand se inflameaza partea posterioara a gatului, ingreunand respiratia. Se poate manifesta in cadrul unei raceli.

Simptome

• Tuse uscata si respiratie zgomotoasa

Observatie: Consultati medicul dumneavoastra in legatura cu aceste simptome sau mergeti la spital daca boala se agraveaza.

Tusea dupa o raceala: cum tratam copilul si ce trebuie sa stim:

Cand raceala copilului se termina cu o tuse sacaitoare. In general in sezonul rece, orice raceala a copilului ii poate lasa o amintire care dureaza si cateva saptamani: o tuse sacaitoare. Raceala si tusea sunt cauzate de o infectie virala, care poate dura aproximativ doua pana la patru saptamani. Simptomele includ inflamatia nasului, tusea si durerea in gat.

De multe ori, infectia poate creste temperatura corpului, iar copilul poate avea febra. Sistemul imunitar al organismului nostru se lupta natural cu astfel de infectii. In functie de tipul de tuse si de simptome, virusul poate ramane activ in organism timp de aproximativ 4 pana la 6 saptamani. Este destul de dureros sa iti vezi copilul ca sufera de raceala si tuse. Iata ce e bine sa stii:

Tuse seaca sau tuse productiva? Cum stim ce medicament trebuie dat copilului cand tuseste

Copilul tuseste - dar e tuse seaca sau tuse productiva? Cum stim ce medicament trebuie dat copilului cand tuseste? Datorita diversitatii cauzelor, terapiile pentru tusea din copilarie variaza si trebuie alese in mod corect, in functie de agentul care a provocat tusea citeste in continuare - pe larg - aici.

 Despre tuse, merita sa cititi si : 

Tusea convulsiva
Ce este de fapt tusea seaca?
Tusea si raceala copiilor
Tusea in infectiile de tract respirator. Prieten sau dusman? 

 

Pentru intrebari medicale, va asteptam cu intrebari pe forumul Clinica Desprecopii.

autor: Dr. A. Petreanu, medic primar de boli infectioase.
Toae drepturile rezervate (c) 2018

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Tuse

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. berki robert
    berki roberttrimis la 6/2/2014

    buna am un baietel de 5 anisori si are o tusa mai seaca dupa cum am observat credca are vreo flegma in gat si nu o poate elimina...am fost la medici si au spus ca copilu este sanatos si ca o elimina singur flegma tusind...are vreo 2 sap si ceva in care tuseste intruna numai ziua seara cand face nani nu tuseste....iam dat 2 flacoane de sirop koflet si tantum verde si acuma am incercat cu sirop din ridichie neagra....nu stiu ce sa mai ma fac ce sa i pot oferi sa nu mai tuseasca...astept un raspuns varog din tot sufletu la adresa de mail djroby2005@yahoo.com

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII