Zaharul este TOXIC și cauzează diabet - studiile confirmă
Un studiu recent face legătura dintre consumul de zahăr și creșterea incidenței diabetului zaharat, examinând datele privind consumul crescut de zahăr și procentul în creștere al persoanelor cu diabet zaharat în 175 de țări, pe parcursul ultimului deceniu.
După analizarea acestor date, cercetătorii au descoperit că diabetul este strâns legat de consumul de zahăr, și nu de ratele de obezitate.
Consumul de zahar duce la diabet
Pentru fiecare 12 grame de bautura indulcita cu zahar, rata de diabet zaharat creste cu 1%
Zaharul este toxic
Corpul nostru trateaza caloriile din zahar diferit
Mai multe informatii despre diabet
Zaharul este intr-adevar toxic!!
Un studiu recent face legatura dintre consumul de zahar si cresterea procentului de diabet zaharat, prin examinarea datelor cu privire la consumul marit de zahar si procentul in crestere a persoanelor cu diabet zaharat in 175 de tari, in ultimul deceniu.
Consumul de zahar duce la diabet
Un studiu recent face legatura dintre consumul de zahar si cresterea procentului de diabet zaharat, prin examinarea datelor cu privire la consumul marit de zahar si procentul in crestere a persoanelor cu diabet zaharat in 175 de tari, in ultimul deceniu. Si dupa analizarea datelor obtinute, cercetatorii au descoperit ca diabetul este intr-o stransa legatura cu consumul de zahar, si nu cu ratele de obezitate. Cu alte cuvinte, acest studiu sustine ca nu doar obezitatea duce la diabet, ci consumul de zahar, precum si faptul ca obezitatea nu duce intotdeauna la diabet zaharat.
Studiul demonstreaza acest lucru la acelasi nivel de incredere al aceluia care demonstra legatura dintre tigari si cancerul pulmonar, publicat in 1960.
Studiul a luat in calcul saracia, urbanizarea, imbatranirea, obezitatea si activitatea fizica; alte alimente si totalul de calorii, satisfacand astfel criteriile "Bradford Hill" pentru ceea ce se numeste inferenta medicala de cauzalitate prin corelarea dozei (mai mult zahar - mai multe cazuri de diabet ), durata (in cazul in care zaharul este disponibil o perioada mare de timp, prevalenta diabetului creste); directionalitatea (prevalenta diabetului scade odata cu scaderea zaharului) si prioritatea (persoanele cu diabet nu incep prin a consuma mai mult zahar, ci cei care consuma mai mult zahar sunt mai predispusi afectiunii).
Citeste si Zaharul face tumorile sa creasca mai repede
Consumul de zahăr, în special din băuturi îndulcite și alimente procesate, poate duce la o serie de efecte negative asupra sănătății:
Rezistența la insulină: Consumul continuu de zahăr crește nivelul de glucoză din sânge, ceea ce obligă pancreasul să producă mai multă insulină pentru a menține nivelurile normale de zahăr. În timp, acest proces poate duce la rezistență la insulină, o condiție în care celulele corpului nu mai răspund eficient la insulină, crescând astfel riscul de a dezvolta diabet de tip 2.
Inflamația cronică: Zahărul poate contribui la inflamația cronică în organism, un factor de risc important pentru multe boli, inclusiv diabetul. Inflamația cronică afectează funcționarea normală a celulelor și poate deteriora țesuturile, inclusiv pancreasul, care este responsabil pentru producerea insulinei.
Creșterea depozitelor de grăsime: Consumul excesiv de zahăr, în special de fructoză (un tip de zahăr găsit în multe băuturi răcoritoare și dulciuri), poate duce la acumularea de grăsime, în special în jurul organelor vitale, cum ar fi ficatul. Aceasta poate duce la o afecțiune cunoscută sub numele de ficat gras non-alcoolic, care este asociată cu un risc crescut de diabet.
Dereglarea metabolismului: Consumul frecvent de zahăr poate perturba metabolismul normal al corpului, ceea ce poate duce la creșterea în greutate și la o serie de alte probleme metabolice. Acest lucru poate contribui în mod direct la dezvoltarea diabetului de tip 2.
Efectul pe termen lung asupra sănătății: Pe lângă diabet, consumul excesiv de zahăr este asociat cu alte probleme grave de sănătate, cum ar fi bolile de inimă, hipertensiunea arterială și obezitatea. Toate aceste condiții cresc și mai mult riscul de diabet și complicațiile sale.
Așadar, reducerea consumului de zahăr și adoptarea unei diete echilibrate sunt esențiale pentru prevenirea diabetului și menținerea unei stări de sănătate optime.
Ad-Extra3:
Pentru fiecare 12 grame de bautura indulcita cu zahar, rata de diabet zaharat creste cu 1%
Punctul cheie in aceasta stire medicala de mare importanta este aceasta:
Fiecare 150 kcal / persoana / zi se regaseste in procentul de 0,1% de prevalenta a diabetului (nu este semnificativ), in timp ce 150 kcal regasite in consumul de zahar sunt asociate cu un procent de 1.1% in aparitia diabetului zaharat. Astfel: pentru fiecare 12 grame de bautura indulcita cu zahar introduse pe persoana pe zi in sistemul alimentar al unei tari, rata de diabet zaharat creste cu 1%.
Studiul nu a gasit diferente semnificative intre tarile care folosesc mai mult sirop de porumb, bogat in fructoza si cele care folosesc zahar din trestie de zahar.
Pentru a dovedi "stiintific" cauzalitatea, acest luat in evidenta controlul alimentatiei la mii de persoane pe parcursul a zeci de ani.
La fel cum si companiile de tutun au luptat, ignorat, mintit si disimulat ani de zile legatura dintre tutun si cancerul la plamani, asa e foarte posibil ca batalia de educare a populatiei despre nocivitatea zaharului sa inceapa cu mari greutati.
Zaharul este toxic
Dar, asa cum spune Lustig (unul dintre autori studiului): Acest studiu este o dovada suficienta ca zaharul este toxic. Acum e momentul sa facem ceva.
Urmatorii pasi sunt evidenti, logici si clari pentru "Administratia Americana a Alimentelor si Medicamentelor" (FDA). Agentia are misiunea de a raspunde acestor informatii prin re-evaluarea toxicitatii zaharului, stabilirea valorii zilnice a zaharului adaugat care este sigura pentru populatie. Mai mult, agentia trebuie sa elimine fructoza (molecula dulce din zahar care dauneaza de pe lista "general recunoscute ca fiind sigure" pentru ca acest lucru licentiaza industria in contaminarea alimentelor).
Pe alt front, multi oameni de stiinta si medici duc o campanie de informare pentru stabilirea limitelor sigure de consum a zaharului, cat si recunoasterea faptului ca zaharurile adaugate de pe lista "de siguranta" ar trebui declarate nesigure la nivelul la care acestea se consuma.
Corpul nostru trateaza caloriile din zahar diferit
Trebuie sa clarificam cateva aspecte: Oamenii de stiinta au insistat de-a lungul ultimilor ani asupra faptului ca nu toate caloriile sunt create egal. Prin definitie, toate caloriile emana aceeasi cantitate de energie atunci cand sunt arse, dar corpul nostru trateaza caloriile din zahar diferit, iar aceasta diferenta este daunatoare.
Si, dupa cum Lustig a sustinut in cartea sa "Fat Chance" in 2012, este clar ca nu obezitatea in sine este cauza cresterii dramatice a bolilor cronice. Mai degraba, este sindromul metabolic, care ii poate lovi pe cei cu greutate "normala", precum si cei care sunt obezi. Sindromul metabolic este un rezultat al rezistentei la insulina, ceea ce pare a fi un rezultat direct al consumului de zaharuri adaugate. Aceasta explica contrazicerile unui sfert din cercetatori asupra afirmatiei "obezitatea nu te va ucide", deoarece, din punct de vedere stiintific, obezitatea este un marker pentru sindromul metabolic, nu o cauza .
Nu a manca peste masura este pericolul real, ci supra-alimentarea cu zahar. Avem, in sfarsit, dovada pentru un verdict: zaharul este toxic!!!
Mai cititi despre diabet si urmatoarele:
Comunitate, grup de suport
Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.
Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
referinte: NY Times si https://www.plosone.org/article/
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII