Căciulița bebelușului nou-născut: de ce e importantă și cum o alegem? 🧢
Când bebelușul se naște, va primi aproape instantaneu o căciuliță pe cap. O căciuliță îl va ajuta la menținerea corpului la o temperatură potrivită. El vine dintr-un mediu cald, protejat, direct într-o lume rece.
Iată de ce sunt căciulițele indispensabile și cât timp trebuie copilul să le poarte?
veti citi:
Căciulița pentru bebeluși, de ce nu poate lipsi
Rolul căciulitei?
Verifică temperatura bebelușului in prima săptamană de viată
Dezvoltarea pe săptămani a bebelușului in prima lună
Ce tip de căciulită e cea mai bună?
Care dimensiune este potrivită?
Câte căciulițe de bebeluși ar trebui să cumpar?
Pâna la ce varsta are bebelușul nevoie de căciulită?
15 lucruri pe care prospetele mămici le invată in primele săptămani de la nașterea bebelușului
Ești mămică incepătoare?
Căciulița pentru bebeluși, de ce nu poate lipsi
Cand bebelusul se naste, va primi aproape instantaneu o căciulita pe cap. El vine dintr-un mediu cald, protejat, direct intr-o într-o lume rece. De ce sunt caciulitele indispensabile, si cât timp trebuie copilul sa le poarte?
Rolul căciulitei?
Un copil îsi controleaza temperatura in primul an de viata, în principal cu ajutorul capului sau. Bebelusii au un cap relativ mare în raport cu restul corpului, si au o fontanela deschisă. Ca urmare, el pierde caldura mai repede decât un copil sau un adult.
Citeste detalii aici Fontanelele la bebelusi: cand se inchid si ce pot semnala
În plus, bebelusii nu pot distribui caldura corpului in mod eficient. Daca bebelusului ii este cald, el va putea folosi acea energie pentru a creste. Prin urmare, o caciulita poate ajuta la mentinerea copilului la temperatura potrivita. De asemenea, poate ajuta sa protejati copilul de la diverse tipuri de stimulente. Daca bebelusul se naste prematur, el poate purta o caciulita pentru mai mult timp decât bebelusii mai mari.
2 puisori cu caciulite
Verifică temperatura bebelușului in prima săptamană de viată
În timpul primei saptamani de viata, verificati temperatura copilului cu fiecare schimbare a scutecelor. La un nou-nascut este important ca el sa nu aiba variatii. Temperatura trebuie sa fie între 36,5 si 37,5 grade Celsius. Daca temperatura este mai mare sau mai mica, aceasta poate indica, de exemplu, o infectie.
Daca bebelusul are o usoara crestere, între 37,5 si 38 de grade Celsius, atunci puteti indeparta un strat de imbracaminte, pentru a se racori putin. Verificati din nou temperatura mai târziu.
Daca continua sa creasca, este bine sa va adresati medicului sau moasei. Daca copilul are o reducere de temperatura, între 36 si 36,5 grade Celsius, îmbracati-l putin mai cald. Apoi verificati din nou temperatura. Daca bebelusul ii este înca frig, trebuie sa contactati si medicul sau moasa.
Dezvoltarea pe săptămani a bebelușului in prima lună:
Bebelusul la 1 saptamana
Bebelusul la 2 saptamani
Bebelusul la 3 saptamani
Bebelusul la 4 saptamani
Ad-Extra3:
Ce tip de căciulită e cea mai bună?
Sunt disponibile diferite tipuri de caciulite pentru copii. Cea mai buna este asa-numita caciulita-casca. Aceasta cade peste urechi, si pastreaza fruntea copilului libera.
Materialul este, de asemenea, important. Caciulitele facute din tesaturi sintetice este mai bine sa fie evitate. Acestea nu absorb umezeala, facând-o sufocanta. Alegeti o caciulita de bumbac. Aceasta este moale, se potriveste confortabil cu capul copilului dvs., iar bumbacul respira bine. Articolele tricotate si crosetate sunt, de asemenea, potrivite pentru copilul dumneavoastra, în special în timpul iernii, deoarece sunt adesea mai calduroase.
Care dimensiune este potrivită?
Dimensiunea caciulitelor pentru copii este aceeasi ca si circumferinta capului copilului dvs., în centimetri. Daca nu stiti aceasta dimensiune, puteti gasi adesea o eticheta pe interiorul acesteia, cu dimensiunea ei. Uneori, acest lucru este descris ca fiind "între 0 si 3 luni" sau dimensiunea este aceeasi ca dimensiunea îmbracamintei, cum ar fi "50" sau "56".
Câte căciulițe de bebeluși ar trebui sș cumpar?
Sunt de ajuns doua palarii. Copilul dumneavoastra va purta una imediat dupa nastere si, de asemenea, în zilele urmatoare. Daca exista una la spalare, este util sa aveti alta la indemana. Depinde doar de momentul nasterii copilului. În primavara sau vara, va avea mai putin nevoie decât în toamna sau iarna.
Pâna la ce varsta are bebelușul nevoie de căciulită?
Depinde de câtiva factori pâna când copilul are nevoie de caciulita. Daca bebelusul se naste prematur, va dura mai mult timp înainte ca acesta sa-si poata controla singur temperatura. El va purta o caciulita pentru un timp mai lung decât un copil nascut la timp, sau mai târziu. Dupa primele câteva saptamâni, copilul nu mai este nevoie sa o poarte in casa. Atunci copilul îsi poate controla temperatura de unul singur. Mai mult, el trebuie sa fie capabil sa-si disipeze caldura, si el o face prin cap. Înainte de a iesi afara impreuna cu copilul, verificati câte grade sunt afara, si daca bate vantul. In acest caz este mai bine sa-i puneti o caciulita.
Puteti lasa copilul sa poarte o caciulita atât timp cât credeti ca este necesar. Aveti grija ca copilului dvs. sa nu ii fie prea cald. Un loc bun pentru a verifica daca copilului dvs. nu ii este prea cald, este gâtul lui. Simtiti ca transpira sau pielea se simte umeda? Apoi, este posibil ca bebelusul dvs. sa fie îmbracat prea gros.
15 lucruri pe care prospetele mămici le invată in primele săptămani de la nașterea bebelușului
Cand esti insarcinata vei fi asaltata de sfaturi ... insa ceea ce inveti LIVE din meseria de mama de bebelus este cu totul si totul altceva ...
Mai devreme sau mai tarziu, in timpul sarcinii mamicile incep sa colectioneze tot felul de informatii care le-ar putea fi de folos dupa nastere - cum sa alapteze mai usor, cum sa-l scape pe bebelus de colici, ce carucior este mai bun, ce sapun sa foloseasca si alte astfel de informatii utile care ar putea umple cu usurinta sute de pagini ale unor carti dedicate maternitatii.
Iata 15 lucruri pe care prospetele mamici le invata in primele saptamani de la nasterea bebelusului
Ești mămică incepătoare? Citește si:
Cum sa nu iti urasti sotul dupa ce ai copii
9 lucruri pe care nimeni nu ti le spune inainte sa devii mama!
17 momente pe care doar mama unui nou-nascut le poate intelege
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII