Papaya la bebeluși: când o putem oferi lui bebe, ce conține și cum să i-o servim

Papaya la bebelusi -  cand o putem oferi lui bebe, ce contine si cum sa i-o servim

Papaya la bebeluși: când o putem oferi lui bebe, ce conține și cum să i-o servim

Papaya este un fruct ideal pentru bebelusii care incep diversificarea. Papaya conține multă vitamina C si astfel este un fruct ce contribuie la întărirea sistemului imunitar al bebelușului și îl va proteja împotriva bolilor.

Fructul de papaya este bogat în fibre si va îmbunătăți digestia lui bebe. Mai mult, papaya acționează ca un laxativ natural care reglează mișcările intestinale. Este un remediu vechi pentru constipație.

• Iata ce trebuie sa stii despre introducerea fructului de papaya in alimentatia lui bebe - cand, in ce fel si ce contine.

veti citi
Cand putem da papaya bebelușului
Ce beneficii nutritive are papaya?
Ce fel de fruct este papaya și ce origini are?
In ce mod oferim papaya bebelușilor care incep diversificarea

Cand putem da papaya bebelușului

Fructul de papaya copt bine - poate fi introdus in alimentatia lui bebe de indata ce este gata să înceapă diversificarea, care in în general are în jur de 5-6 luni.

• Vezi aici recomandarile Academiei Americane de Pediatrie pentru varsta la care este indicata diversificarea lui bebe: Inceperea diversificarii alimentatiei bebelusului - recomandarile AAP cu update de 2022

Papaya este coaptă și gata de mâncare atunci când cea mai mare parte a pielii verzi s-a decolorat, este parfumată și dă atunci când este presată, ca un avocado, pepene galben sau roșie copt. Petele maro pete pe piele și un miros de mosc sunt semne că fructul a atins vârful de coacere.

Ce beneficii nutritive are papaya?

Fructele de papaya coapte sunt pline de vitamine A și C - nutrienți esențiali pentru a susține vederea, sistemul imunitar și pielea bebelușului.

De asemenea, vitamina C ajută copilul să absoarbă fierul din alimentele pe bază de plante, iar papaya are o mulțime de vitamina C, chiar mai mult decât merele, bananele și portocalele. Fructul de papaya contine, de asemenea, o mulțime de vitamine B pentru energie, vitamina E pentru celule mai puternice, și fibre pentru un intestin sănătos.

Deși informațiile și cercetările sunt limitate, studiile arată că fructele de papaya necoapte conțin mai mult latex și papaină decât papaya coaptă, care pot acționa ca iritanti pentru sistemul digestiv (aceștia pot favoriza și contracțiile la femeile însărcinate). In plus, cercetările pe animale sugerează, de asemenea, că semințele sau extractul de semințe de papaya nu sunt alimente sigure pentru femeile insarcinate.

★ Sfat: spălați întotdeauna papaya coaptă. Fructul este de obicei pulverizat cu pesticide, iar spălarea pielii înainte de a-l tăia poate ajuta la minimizarea expunerii bebelușului la toxine

Ce fel de fruct este papaya și ce origini are?

Papaya își are originea în America Centrală înainte de a fi dusă de către colonizatorii europeni în Africa, Asia și Australia, unde uneori este numit papaw. Astăzi, pomul fructifer prosperă oriunde cerul este însorit, temperaturile sunt constant calde și există o mulțime de precipitații pentru a spori fructele. La fel ca toate produsele, există diferite soiuri - unele sunt mici și au forma unei pare, altele sunt alungite și cântăresc până la cinci kilograme - cu pulpa care variază în culori de la roșu somon la roz piersic la galben foc.

Din punct de vedere botanic, fructul de papaya poate fi consumat crud, ca un pepene galben când este copt, sau gătit ca dovleceii când este încă tânăr, ferm și verde. Pe măsură ce fructele tinere de papaya se coac, pulpa lor se înmoaie și coaja verde se estompează, unele devin galben pal, altele până la auriu intens, cu farduri de roz. Aroma fructelor de papaya se schimbă, de asemenea, pe măsură ce se coace, la început strălucitoare și dulce, apoi din ce în ce mai pământoasă pe măsură ce fructul se coace. Mirosul pronunțat provine de la papaină, o enzimă vegetală care ne ajută corpul să descompună proteinele și care poate fi folosită în marinate și frecări pentru a fragezi carnea.

Ad-Extra3:

In ce mod oferim papaya bebelușilor care incep diversificarea

de la 6 până la 12 luni:

Oferiți „bastonase” de fructe de papaya coapte (coaja și semințele îndepărtate).

papaya la bebelusi

Dacă fructele sunt prea alunecoase pentru ca bebelușul să-l țină in mană, stropiți-l cu pesmet, cereale pentru sugari, nucă de cocos mărunțită sau nuci măcinate fin pentru a adăuga aderență și textura.

Fructele de papaya coapte si zdrobite pot fi servite, singure sau amestecate cu cereale pentru bebelusi, pot fi amestecate cu chia sau fulgi de ovaz inmuiati in apa peste noapte - sau cu iaurt.


12 până la 24 de luni:

Oferiti copilului bucăți de papaya de mărimea unei mușcături pentru a fi mâncate cu o furculiță sau cu degetele.

Aplicatie mobilă - Diversificarea Alimentației Bebelușului

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)

 Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. 

► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 In plus - pe sectiunea speciala: Diversificarea alimentatiei bebelusului vei gasi multe sfaturi si retete pentru bebelusi.

autor: redactor DC - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2022
referinte: Academia Americana de Pediatrie
 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII