Ghiozdanul - prietenul sau inamicul copilului?

Ghiozdanul - prietenul sau inamicul copilului?

Ghiozdanul - prietenul sau inamicul copilului?

  • Designul este, pentru copil, probabil cel mai important dintre aspect.

Aproape 12 ani din viata, noua luni pe an, cinci zile pe saptamana, copilul cara  in spate minimum 3-4 manuale si culegeri, cel putin tot atatea caiete, penarul, blocul de desen, trusa de lucru manual sau echipamentul pentru ora de sport. Impreuna cantaresc cateva kilograme ceea ce este nu doar mult, ci si periculos pentru spatele unui copil care abia depaseste 20 de kilograme atunci cand merge pentru prima oara la scoala.

Designul este, pentru copil, probabil cel mai important dintre aspecte. Sa fie cu printesele Disney, cu Spiderman, cu papusile Monster High sau eroii din Transformers este tot ce conteaza pentru fetita sau baietelul tau. Si tu ar trebui sa tii cont de asta, caci ce copil va vrea sa mearga la scoala cu un ghiozdan care nu-i place?!  Sa-ti multumesti copilul acum nu este insa suficient. Trebuie sa ii alegi ghiozdanul astfel incat sa iti multumeasca el peste ani, atunci cand nu va trebui sa faca gimnastica medicala si nici sa viziteze un ortoped mai des decat isi viziteaza bunicii.

/Images/ghiozdane diverta.jpg

  Diverta iti spune ce trebuie sa stii atunci cand ii cumperi copilului tau un ghiozdan, indiferent de varsta pe care o are!

Ghiozdanul gol trebuie sa cantareasca cat mai putin, ideal sub un kilogram.
Ghiozdanul plin nu trebuie sa cantareasca mai mult de 10% din masa corporala a copilului
Bretelele ghiozdanului trebuie sa fie late, reglabile si captusite, astel incat sa nu apese prea tare pe umerii copilului provocandu-i durere sau, mai rau, semne.
Spatele ghiozdanului trebuie sa fie captusit si sa aiba forma fixa
Ghiozdanul trebuie sa aiba foma ergonomica, cat mai bine definita, astfel incat sa permita distribuirea optima a masei lui pe spate
Ghiozdanul trebuie sa aiba pe bretele, dar si pe fata, laterale si inchizatori benzi reflectorizante pentru siguranta copilului in trafic

La fel de important ca aceste carcateristici este si modul in care copilul poarta ghiozdanul. Trebuie evitata purtarea lui pe un singur umar si limitat la maximum timpul in care copilul tine in spate ghiozdanul - de pilda in mijloacele de transport sau in asteptarea intrarii “la clasa” copilul trebuie sa evite sa tina ghiozdanul pe umeri.

Daca va intrebati cum arata un astfel de ghiozdan, aruncati o privire peste imaginile de mai jos. Herlitz este unul dintre producatorii care investeste mereu in tehnici de constructie a ghiozdanelor, care sa ii asigure copilului confort. Astfel de ghiozdane, ce imbina ingenios elementele de siguranta cu un design atractiv pentru copii de diferite varste fac parte an de an din oferta magazinelor Diverta.

/Images/ghiozdanele diverta.jpg

 Va recomandam sa mai cititi si:

44 de sfaturi pentru sanatatea scolarilor

44 de sfaturi pentru sanatatea scolarilor

Copiii, mai ales scolarii - se imbolnavesc frecvent. Este un lucru natural, pe masura ce li se dezvolta sistemul imunitar. Dar ca parinti, le puteti stimula sanatatea in multe moduri.Iata o lista de…

Cum ne motivam copilul pentru școală: iată cum poți contribui la succesul școlar al copilului tău

Cum ne motivam copilul pentru școală: iată cum poți contribui la succesul școlar al copilului tău

Lipsa de entuziasm la școală, refuzul de a se conforma regulilor impuse de un sistem mai mult sau mai puțin rigid, plictiseala și indiferența manifestată constant…

Ce facem atunci cand copilul uraste scoala - sfatul psihologului

Ce facem atunci cand copilul uraste scoala - sfatul psihologului

Alexandra este in clasa a IV-a, si intr-o zi a venit acasa de la scoala, anuntand din senin ca uraste scoala. Iata cum trebuie procedat atunci cand copiii devin frustrati de presiunea scolii.



Forumuri specializate si grupuri de suport

 

 Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare! Am nevoie de un baby-sitter...

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

autor: https://www.clubdiverta.ro/  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2013

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:La scoala

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII