Ințărcarea corectă: evită angorjarea sânilor cu aceste sfaturi care iți pot fi de folos

Intarcarea corecta -  evita angorjarea sanilor cu aceste sfaturi care iti pot fi de folos

Ințărcarea corectă: evită angorjarea sânilor cu aceste sfaturi care iți pot fi de folos

Pentru ca procesul de înțărcare să se desfășoare bine - atât pentru bebeluș, cât și pentru tine, dragă mami, este important să încerci să reduci lactația treptat și în mod corect.

Astfel, poți evita eventualele complicatii. De asemenea, este crucial să tratezi engorgarea sânilor pentru a preveni infecții sau alte complicații. 🤱

veti citi
Angorjarea sânilor după înțărcare
Răspunsul consultantei in alăptare
Alte experiențe și sfaturi pentru ințărcarea blânda a copilului
Despre ințărcarea bebelusului citește și sfaturile noastre
 

Angorjarea sânilor după înțărcare

Iata ce intrebare am primit pe sectiunea de intrebari 

Bebelușul meu a hotărât că nu mai vrea lăptic de la mine 🙈și am probleme cu sanii. Sanii sunt plini de lapte si simt că plesnesc... Sunt angorjati. Ce as  putea bea, manca ca sa scadă lactația mai repede?

⦿ Răspunsul consultantei in alăptare

Pentru ca procesul de intarcare sa se desfasoare bine - atat pentru bebe cat si pentru tine draga mami, este important sa incerci scaderea lactatiei treptat si in mod corect - pentru a evita eventuale complicatii. Este important să tratezi angorjarea sânilor pentru a preveni infecțiile sau alte complicații.

Iata 6 sfaturi care iti pot fi de folos:

♦ Redu treptat timpul de alăptare: Încearca sa reduci timpul de alăptare cu câteva minute în fiecare zi, astfel încât să permiti corpului tau să se adapteze la scăderea cererii de lapte.

Aplică pe sani comprese reci: Aplica comprese reci pe sâni pentru a reduce inflamația și pentru a ajuta la reducerea producției de lapte.

♦ Foloseste cateva zile un sutien strâmt: Poarta un sutien strâmt pentru a ajuta la comprimarea sânilor și la reducerea producției de lapte.

Bea multă apă: Asigura-te ca bei multă apă pentru a te menține hidratată, dar nu totusi sa nu fie prea multe lichide pentru a nu stimula producția de lapte.

♦ Incearca fitoterapia: Anumite plante precum menta sau chimenul pot ajuta la reducerea lactației.

♦ Poti apela la anumite suplimente alimentare care pot ajuta la scadea lactatiei. Există unele suplimente alimentare care pot ajuta la scăderea lactației, dar este important să verificați cu medicul sau cu un consultant în alăptare înainte de a lua orice suplimente. Iată câteva exemple de suplimente care ar putea ajuta la reducerea lactației:

Extract de salvie: Acest extract din plante poate ajuta la reducerea lactației și poate fi luat sub formă de capsule sau ceai.

Vitamina B6: Această vitamină poate ajuta la scăderea producției de lapte și poate fi luată sub formă de supliment.

Bromocriptină: Acest medicament poate ajuta la scăderea lactației și este disponibil doar pe bază de prescripție medicală.

Cabergolină: Acest medicament poate ajuta, de asemenea, la scăderea lactației și este disponibil doar pe bază de prescripție medicală.

Daca ai in continuare probleme, cere si parerea unei consultante in alaptare pentru a primi sfaturi suplimentare.

⭐️ Citeste aceste sfaturi de la mamici Nu știu CUM să ințarc copilul. 6 mămici povestesc experiența ințărcarii bebelușului lor - confesiuni

Alte experiențe și sfaturi pentru ințărcarea blânda a copilului

Tehnici de intarcare, sfaturi

cum sa il intzarc prin metode naturale??


Cum ati renuntat la mesele de noapte (alaptat)

Cum ati intarcat copiii de 1,5 ani?

Cum sa o intarc daca nu vrea biberon?

Ad-Extra3:

Despre ințărcarea bebelusului citește și sfaturile noastre

Ințărcarea lină a bebelușului: 7 sfaturi esențiale

Suprimarea lactatiei: sau despre intarcarea bebelusului - ce trebuie sa faci

Esti o mămică ce are nevoie de sfaturi?

Forumul de ALăPTARE

Pe forumul desprecopii exista un FORUM SPECIAL DEDICAT ALAPTARII de unde puteti afla o multime de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari. Dincolo de argumentele pasionale veti gasi si raspunsuri menite sa te linisteasca.

autor: Desprecopii -realizat cu sfaturile dnei medic pediatru Stefana Zamfir si a dnei Delia Bruma, consultanta in alaptare, Iasi.
Toate drepturile rezervate  2024

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII