Confesiunile unei mame: Daca ai un singur copil ...

Confesiunile unei mame -  Daca ai un singur copil ...

Confesiunile unei mame - Daca ai un singur copil ...

  • Nu stiu daca mi-am dorit sa am doar un copil - insa viata a decis ca eu trebuie sam am doar un copil. Uneori universul si forta divina este cea care aranjeaza lucrurile in viata si oricat de tare ai incerca sa schimbi ceva ... nu vei reusi. Sa incerci sa schimbi unele lucruri e ca si cum ai misca niste astre. Am inteles ca in soarta mea sta scris sa fiu mama unui copil unic si am acceptat cu fericire aceasta provocare.

Am un singur copil si sunt o mama super fericita si implinita

Am un singur copil si sunt o mama super fericita si implinita. E un copil dorit si minunat care imi umple viata si ii da un sens. Traind prin ochii lui copilaria, re-traiesc (chiar daca de la distanta de parinte) sentimente si emotii peste care timpul a asternut deja o coaja dulceaga de uitare ...

Un copil unic nu este un copil egoist decat daca il cresti fara sa il inveti sa inteleaga si sa perceapa emotiile celor din jur. In general parintii cu mai multi copii - sunt insa cei care ii eticheteaza pe copii unici drept egoisti - si asta probabil dintr-o simpla si plata necunostinta de cauza.

Legatura unica si perfecta

In perfecta cunostinta de cauza, pot sustine ca am o legatura unica si speciala cu copilul meu, unic.
E oarecum logic, a avea un copil unic iti da sansa sa dezvolti o legatura speciala cu copilul tau  - desi de aici incepe sirul erorilor posibile pe care le pot face parintii cu un singur copil. Uita sa ii invete sa zboare ...

Oricat de mult ne-am iubi copilul, el va pleca pe usa intr-o zi, in directia vietii lui de aceea este important sa ... il lasi sa simta libertatea ...si sa nu il legi ca pe o cocon de omida intre propriile tale egoisme de parinte.



Taiati cordonul

Cultivati-i independenta - copilului dumneavoastra. Copiii unici dezvolta o relatie foarte apropiata cu parintii lor, unii devin depedenti de parinti pentru sprijin moral dar si pentru teme si pentru amuzament. In mod inconstient, parintii sunt cei ce incurajeaza aceasta dependenta.

Dati-i copilului cateva responsabilitati. Copilul unic trebuie sa invete cum sa-si ocupe timpul si singur si cum sa se descurce si in timp ce parintele face altceva. Parintii nu exista doar pentru a-si amuza sau servi copiii.

Daca esti mamica unica ... fii pregatita pentru o intrebare

La un moment dat, copilul tau unic... te va intreba de ce nu are frati sau surori... Cand e mic, si chiar adolescent, copilul nu trebuie expus motivelor ginecologice sau financiare ale parintilor ... dar desigur, mai tarziu in viata poti sa ii explici foarte deschis motivele si sa ii vorbesti despre conspiratia universului ... care au dus impreuna la faptul ca e unic la parinti.

Unele fapte si intamplari ale vietii au un iceberg de cauze ... care au la origine un intreg sir de evenimente ale parintilor care sunt greu de explicat. Daca destinul l-a facut - copil unic - el trebuie sa stie ca acest lucru este o sansa ... Sansa de a avea doar pentru el toata atentia si dragostea parintilor. Mai departe, depinde doar de el sa valorifice acest cadou imens de dragoste. Invara-l sa stie ca toate lucrurile - chiar si cele bune - se intampla cu perfecta noastra cooperare si vointa :)

Nu ascultati rautatile celor din jur

Aproape intotdeuna si pretutindeni pe planeta, orice mama de copil unic este supusa unor rautati automate si plate .. intrebari retorice de genul: de ce nu i-ai facut o pereche (???), sau de ce il lasi singur in viata (????), sau de ce nu ai mai vrut sa faci un copil (... de parca explicatiile se dau in 2 cuvinte si merita date oricui....) Nimanui nu ii pasa insa oricum ...Copiii nu se fac pentru numar, nici pentru salvarea unei relati, nici pentru alocatie si nici pentru a completa o imagine in poza.

Nu stiu daca mi-am dorit sa am doar un copil - insa viata a decis ca eu trebuie sa am doar un copil. Uneori universul si forta divina este cea care aranjeaza lucrurile in viata si oricat de tare ai incerca sa schimbi ceva ... nu vei reusi. Sa incerci sa schimbi unele lucruri e ca si cum ai misca niste astre. Am inteles ca in soarta mea sta scris sa fiu mama unui copil unic si am acceptat cu fericire aceasta provocare.

Nu stiu daca inca un copil si inca un copil ... te face o mama Si mai fericta sau si mai implinita. Un copil nu este o poseta. La urma urmei exista intodeauna un numar mai mare ce poate surclasa comparatia (Bunica mea a avut 12 fete)  ... cred insa in calitatea meseriei de mama si in calitatea educatiei pe care o dai copilului tau... fie ca e unic sau al saselea ...

Pentru ca... de multe ori ...less is more ...

 

Tot despre copilul unic mai puteti citi


Copilul unic la părinti: despre cordon, creștere și educație

Copilul unic la părinti: despre cordon, creștere și educație

Ai un singur copil? Să-ți trăiască și să-l crești frumos! 🥰 Se spune adesea despre copiii care sunt singuri la părinți că sunt egoiști,…

Copilul singur la parinti

Copilul singur la parinti

Deseori auzim, ca un stereotip de altfel - ca un copil singur la parinti e obraznic, rasfatat sau egoist - exact sau numai ca urmare a faptul ca e singur la parinti. Vestea cea buna, sustinuta de…

Confesiunile unei mame de băiat - lista mea de principii

Confesiunile unei mame de băiat - lista mea de principii

Sunt mamă de băiat și îmi iubesc copilul mai mult ca viața. 💙 Când îl văd zâmbind, sunt fericită și împlinită. Știu…

 


 Cititi: 10 metode de a creste un copil rasfatat - si cum va puteti schimba abordarea asupra disciplinei copilului si TEST: Ce fel de mama esti?

Va recomandam sa cititi:  Mai multe despre psihologia copilului aici >


Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri:

Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

 

Articole despre Psihologia Copilului


autor: Mirela Popescu Zoita, Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) iunie 2013

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII