Păstrează-ți bebelușul confortabil in canicula verii cu aceste sfaturi. Supraincalzirea bebelușului este un pericol pentru sanatatea sa.
Bebelusul depinde de parintii sai pentru a se simti confortabil, în special în zilele caniculare ale verii. Capacitatea bebelusilor de reglare a temperaturii nu este încă pe deplin dezvoltată. De asemenea, nu ne pot spune dacă deja se simt prea cald.
Bebelușii sunt foarte sensibili la modificările drastice ale temperaturii corpului (și la temperaturile medii extreme). Bebelușii (și copiii foarte mici) se deshidratează și se supraîncălzesc mult mai repede și mai ușor decât adulții. De exemplu, chiar și o creștere temporară de 2 grade a temperaturii camerei poate stresa imediat copilul. Somnul copilului este întrerupt. Corpurile lor se pot compensa prea mult prin transpirație excesivă și respirație rapidă și superficială. O deshidratare brusca ii poate afecta grav rinichii.
Pastreaza-ti bebelusul comforabil in canicula verii cu aceste sfaturi. Supraincalzirea bebelusului este un pericol pentru sanatatea sa.
Temperaturile exterioare pot depasi 30℃ și mai mult. Adăugați la aceasta creșterea nivelului de umiditate (până la 65%), iar căldura devine intolerabilă chiar și pentru noi, adulți. Bebelușii pot deveni foarte stresati de aceste temperaturi. În plus, supraîncălzirea poate fi cu adevărat periculoasă pentru bebeluși.
veti citi
Cum protejam bebelusul de vremea caniculara? Iata de ce este crucial pentru sanatatea bebelusului sa nu se supraincalzeasca
Cum iti pastrezi bebelusul in siguranță in aceste zile de vară caniculara?
Setati aerul conditionat la 24 ℃ (DAR nu il tineti deschis in timpul noptii)
Asigurati o buna circulatie si ventilatie a aerului din camera
Racoreste periodic bebelusul cu comprese cu apa sau cu servetele umede
Bebelusul trebuie imbracat cat mai lejer pentru a nu se supraincalzi
Cum protejam bebelusul de vremea caniculara? Iata de ce este crucial pentru sanatatea bebelusului sa nu se supraincalzeasca.
Bebelușii sunt foarte sensibili la modificările drastice ale temperaturii corpului (și la temperaturile extreme). Bebelușii (și copiii foarte mici) se deshidratează și se supraîncălzesc mult mai repede și mai ușor decât adulții. De exemplu, chiar și o creștere temporară de 2 grade a temperaturii camerei poate stresa imediat copilul. Somnul copilului este întrerupt. Corpurile lor se pot stresa prea mult prin transpirație excesivă și respirație rapidă și superficială.
Este esențial să prevenim acest scenariu pentru ca bebelusul se poate deshidrata iar acest lucru ii pune sanatatea in pericol. În acest fel, copilul va rămâne confortabil și ii protejați sănătatea.
Citeste si Deshidratarea la bebelusi - verifica schema normala de urina la bebelusi
Cum iti pastrezi bebelusul in siguranță in aceste zile de vară caniculara?
Cheia este evitarea schimbărilor extreme și drastice ale temperaturii. Un nivel bun de stabilitate și consistență va menține copilul confortabil și sănătos chiar și atunci când soarele strălucește.
Iată lucruri specifice pe care le puteți face pentru a păstra o temperatura adecvata:
- Setați aerul condiționat la 24 ℃ (dar evitați să îl mențineți deschis peste noapte).
- Mențineți o bună circulație a aerului și ventilație in camera
- Racoreste periodic bebelusul cu comprese sau șervețele umede
- Imbracati bebelusul lejer pentru somn
Setati aerul conditionat la 24 ℃ (DAR nu il tineti deschis in timpul noptii)
24 de grade - este o temperatură bună de menținut, în special în intervalul 10:00 - 14:00 (când soarele devine necrutator). Dar, aceasta temperatura împiedică temperatura mediului din camera copilului să atingă 26 și mai mult.
Pe lângă controlul temperaturii, aparatele de aer condiționat ajută la reglarea nivelului de umiditate din interiorul unei încăperi. Acest lucru ar putea avea un efect de răcire suplimentar, motiv pentru care 24 ℃ este deja suficient de bun.
Totuși, este bine să setați cronometrul, astfel încât nivelurile de temperatură să fluctueze puțin, cu cateva grade. Copilul ar putea deveni excesiv de sensibil la ușoare creșteri ale temperaturii. Dacă aerul condiționat funcționează continuu la 24 ℃, aerul ar putea deveni un pic mai rece și mai uscat în cameră. Acest lucru ar putea duce la pierderea de căldură din corpul copilului și posibile probleme respiratorii.
Pentru a păstra copilul răcoros și în siguranță, setați aparatul de aer condiționat la 24 ℃ și programați-l pentru câteva ore. De asemenea, este ideal să monitorizezi îndeaproape starea copilului pentru primele zile și să vezi reacția corpului său la schimbarile de umiditate ale camerei pe care le produce aparatul de aer conditionat.
Asigurati o buna circulatie si ventilatie a aerului din camera
O bună circulație a aerului și ventilația este necesara pentru sistemul respirator al bebelușului (și, de asemenea, pentru prevenirea creșterii mucegaiului în camera bebelușului). Acesta este motivul pentru care în orele răcoroase (de exemplu, dimineața devreme, după-amiaza târziu), este bine să opriți aparatul de aer condiționat și să permiteți bebelușului să respire bine aerul curat.
O cameră cu ventilație slabă poate fi la fel de dăunătoare ca supraîncălzirea. Ventilația slabă și circulația aerului ar putea duce, de asemenea, la transpirație excesivă. În plus, aerul stătut rezultat este un mediu ideal pentru ca mucegaiurile și microbii să prospere. Ar putea compromite sistemul respirator al bebelușului dvs. (de exemplu, iritarea gâtului, tuse, congestie nazală).
Cum să vă asigurați că camera copilului este bine ventilată? Camera trebuie să aibă cel puțin două deschideri pentru a permite aerului să circule liber (usa si geam) În afară de îmbunătățirea ventilației, este un mod natural de a-ți menține copilul confortabil. Aerul care circulă ar permite transpirația copilului să se evapore încet. Ca urmare, căldura se acumulează încet și ușor se estompează. Acest lucru evită „șocul” pentru sistemul de temperatura al copilului.
Instalarea și utilizarea ventilatoarelor (ventilatoare montate pe perete sau pe tavan și suport) pot îmbunătăți, de asemenea, circulația aerului. Ar putea induce intrarea și ieșirea aerului într-o cameră. În plus, aerul care circulă ar putea ajuta, de asemenea, să usureze evaporarea transpiratiei.
Aveti grija insa ca ventilatorul sa nu fie indreptat direct către copil. Aerul direct de la ventilatoare ar putea cauza bebelușului pierderi de căldură rapide și uscăciune a pielii. Scopul este de a face aerul să circule, ceea ce ar putea fi deja suficient pentru a menține copilul racorit și confortabil.
Racoreste periodic bebelusul cu comprese cu apa sau cu servetele umede
Acesta este un alt mod de a scăpa ușor de căldura acumulată din corpul copilului. O baie caldă sau calduta va face corpul copilului să se răcească, prevenind pierderea bruscă de căldură și șocul termic.
Faceți asta mai ales în timpul orelor de caldura - in jur de ora 12 pana la 15.00. Dacă voi adultii va simțiți transpirati, copilul trebuie să se simtă la fel (sau mai cald și mai incomod). O baie caldă (sau câteva șervețele umede la fiecare oră sau două) ar putea face multe pentru a-ți menține copilul rece, în ciuda verii călduroase. Experiența devine de asemenea mult mai bună dacă există o pernă de baie care va face copilul să se simtă în siguranță și relaxat.
Bebelusul trebuie imbracat cat mai lejer pentru a nu se supraincalzi
Noaptea copilul petrece cel puțin 8 ore dormind. Un somn confortabil și neîntrerupt este crucial pentru dezvoltarea sa optimă. Orice întrerupere (din cauza disconfortului și a altor motive) ar putea opri dezvoltarea bebelușilor și chiar le poate dăuna sănătății.
Acesta este motivul pentru care trebuie sa ne asiguram ca bebe este imbracat lejer si se simte confortabil. Hainutele largi si confortabile vor menține aerul care circulă în jurul corpurilor lor. Va exista o reglare mai ușoară a temperaturii, ceea ce duce la îmbunătățirea confortului și prevenirea supraîncălzirii.
Acest lucru se aplică și atunci când este doar timpul de somn pentru copilul tău. Îmbrăcămintea trebuie să fie confortabilă pe tot parcursul zilei. O regulă generală este să îți îmbraci copilul așa cum te-ai îmbrăca. Confortul pe care l-ai simți ar putea fi similar cu ceea ce simte copilul tău.
Alte sfaturi
In timpul verii caniculare, cheia este de a face reglarea temperaturii corpului cât mai lină și ușoară pentru copilul tău. Acest lucru include faptul că copilul tău poartă haine ușoare și libere, aplicând șervețele sau baie de apă, menținerea unei bune circulații a aerului și menținerea temperaturii camerei suficient de rece.
În afară de acestea, iată alte sfaturi pentru a vă proteja copilul de vremea caldă:
Protejați-vă copilul de soare (pălărie și protecție solară).
Mergeți într-un loc mai răcoros (de exemplu, casa părinților sau a prietenilor) dacă casa dvs. este neobișnuit de caldă.
Rămâneti în interior între orele 11:00 și 17:00 (cele mai fierbinti ore din zi). Mergeți afară când este mai racoare.
Când călătoriți, alegeți călătoriile pe distanțe scurte sau programați-le pentru orele mai racoroase ale zilei.
Pentru mămici, alăptați mai frecvent (bebelușii se deshidratează mai ușor).
Nu lăsați niciodată copilul în interiorul unei mașini (atunci când nu sunteți în preajmă și mașina este parcată). În interiorul mașinii se poate încălzi foarte repede.
În lunile călduroase de vară, păstrați-vă copilul în siguranță, la o temperatura confortabila - urmând sfaturile de mai sus.
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
Esti panicata? Pune o intrebare pe sectiunea de PANICA
autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII