Colicile: primele dureri ale bebelusului

Colicile -  primele dureri ale bebelusului

Colicile: primele dureri ale bebelusului

Esti proaspata mamica, iar bebelusul tau nu se mai opreste din plans? Ei bine, colicile sunt din pacate, primele dureri ale bebelusului. Este irascibil, isi strange genunchii la piept si are un somn agitat?

Poti alina durerea bebelusului tau cu cu Alinan, un anticolic cu proprietati calmante, antispastice si digestive.
 

- despre colici si despre cum calmam bebelusul cand are colici, veti citi:
Bebelusul nu se mai opreste din plans ...
Fiecare mamica trece prin aceste serii de nopti nedormite
Alinan previne si alina colicii bebelusului

Bebelusul nu se mai opreste din plans ...

Esti proaspat mamica, iar bebelusul tau nu se mai opreste din plans? Este irascibil, isi strange genunchii la piept si are un somn agitat?

Nu este momentul sa intri in panica,  fii sigura ca tu, nu ai facut nimic gresit! Este perioada colicilor, prin care trec 80% dintre bebelusi, dupa prima saptamana de viata. Principala cauza de aparitie a colicilor este digestia incompleta, datorata imaturitatii aparatului digestiv al bebelusului tau.

Fiecare mamica trece prin aceste serii de nopti nedormite

Desi toate prietenele te-au avertizat in legatura cu colicile, ca fiecare copil si parinte trec prin aceasta perioada chinuitoare, nu ai crezut niciodata ca va fi chiar asa: nopti nedormite si leganat in brate prin toata casa.

Colicile apar atunci cand gazele creeaza spasme abdominale dureroase si il fac pe bebelus sa planga incontrolabil, adesea ore is sir. De obicei, gazele apar din cauza aerului pe care bebelusul il inghite in timpul mesei, mai ales daca este hranit din biberon. In cazul bebelusilor alaptati exclusiv, cauza colicilor nu poate fi intotdeauna determinata, desi, adesea prezenta lor poate indica o alergie la un anumit aliment consumat de mamica.

Fiti calmi si optimisti - in cateva saptamani, cu ajutorul sfaturilro noastre, colicii vor fi un capitol depasit din istoria dvs de parinte. Mai presus de orice, nu cedati nervilor sau frustrarii. Orice mica zgaltiere a copilasului ii poate provoca leziuni pe creier sau chiar moartea.

Cum alinam bebelusul cu colici?

Fiecare copil este diferit, la fel si intensitatea durerii resimtite. Cateva lucruri simple te vor ajuta pe tine si pe bebelus sa treceti mai usor peste aceasta perioada:

  puneti o compresa calda pe abdomenul sugarului;
  balansati bebelusul intr-un scaun special sau intr-un leagan;
  faceti micutului o baie cu apa calduta;
  mangaiati-l bland pe burtica.

Ad-Extra3:

Alinan alina colicii bebelusului

 

< Alinan Happy Drink

Alinan Happy Drink regleaza tranzitul intestinal, amelioreaza starile de disconfort si agitatie ale sugarilor hraniti cu lapte praf. Mai multe detalii, compozitie si administrare cititi aici.

Poate fi administrat bebelusilor inca din primele zile de viata.

- Are actiune complexa: anticolici, digestiva, antispastica, calmanta.
- Eficacitate terapeutica dovedita clinic in reducerea timpului de plans la sugar.
- Fara zahar, coloranti, aromatizanti, conservanti.

 

< Alinan Happy Baby solutie

Alinan Happy solutie contine un amestec de extracte naturale cu proprietati calmante, antispastice si digestive si este special conceput pentru bebelusii alaptati.

Alinan Happy se recomanda pentru a alina colicile abdominale, pentru a regla tranzitul intestinal si pentru a ameliora starile de disconfort si agitatie cauzate de eruptiile dentare, administrarea de vaccinuri etc. Se administreaza usor, picaturile fie se pune direct in gurita bebelusului, fie pe sanul mamei, iar cand micutul este alaptat le primeste in mod natural.
Mai multe informatii despre acest produs anti-colici puteti citi aici.

Colicile abdominale se intalnesc la majoritatea bebelusilor, indiferent daca alimentatia este naturala sau artificiala. Se poate spune ca un bebelus are colici cand plange tare, se inroseste la fata, are o expresie incordata si are burtica tensionata din cauza spasmelor musculaturii abdominale. Postura tipica a bebelusului ce prezinta colici este cu picioarele stranse si pumnii inclestati. Plansul si agitatia sugarului incep brusc, posibil chiar la aceleasi ore din zi. Copilul plange mai mult de trei ore pe zi, mai mult de trei zile pe saptamana, de la varsta de trei saptamani pana la trei luni. Exista insa situatii cand aceasta perioada se poate extinde peste trei luni.

Diversificarea alimentatiei poate fi o sursa de disconfort datorita manifestarilor digestive: balonari, diaree, crampe abdominale, ce pot sa apara pana la adaptarea organismului la noul tip de hrana.

Despre colici - ghid complet

Cum deosebim plansul din cauza colicilor de alte crize de plans
Biberoanele anticolici: mit, realitate si marketing
Simptomele colicilor la bebelusi
Ceaiul de fenicul in lupta cu colicile bebelusului
Alaptatul si intoleranta la lactoza a bebelusului: sfaturi obiective si nu de la producatorii de lapte
Ceaiuri anticolici pentru bebelusi – recomandari de produse romanesti
Colicile bebelusului si alimentatia mamei
Alaptarea exclusiva si colicile bebelusului
De ce plange bebelusul: motive si sfaturi

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII