Topul celor 12 mai eficiente probiotice naturale - aceste bacterii minune si prietenoase intestinului

Topul celor 12 mai eficiente probiotice naturale - aceste bacterii minune si prietenoase intestinului

Topul celor 12 mai eficiente probiotice naturale - aceste bacterii minune si prietenoase intestinului

Probioticele sunt bacterii benefice care trăiesc în intestine și ajută la menținerea sănătății digestive. Acestea pot fi găsite în mod natural într-o varietate de alimente fermentate, cum ar fi iaurtul, kefirul, murăturile și kimchi, dar și în suplimente probiotice. Aceste bacterii sunt importante pentru menținerea echilibrului florei intestinale și îmbunătățirea digestiei și absorbției nutrienților. Cercetările au arătat că probioticele pot ajuta la tratarea unor afecțiuni precum sindromul de colon iritabil, diareea, inflamația intestinală și alte afecțiuni digestive. Cu toate acestea, mulți dintre noi nu sunt conștienți de faptul că probioticele se găsesc în alimente și nu sunt necesare suplimente costisitoare pentru a beneficia de efectele lor. Consumul regulat de alimente bogate în probiotice poate ajuta la menținerea unei flore intestinale sănătoase și la prevenirea unor afecțiuni digestive.

Iata un top 12 al celor eficiente probiotice naturale.

Ce sunt probioticele

Probioticele sunt bacterii vii și alte microorganisme care, atunci când sunt consumate în cantități adecvate, oferă beneficii pentru sănătatea gazdei lor. Aceste bacterii benefice se găsesc într-o varietate de alimente și suplimente, și sunt de obicei asociate cu sănătatea digestivă, deși pot avea beneficii și pentru alte părți ale corpului.

Probioticele se găsesc în mod natural în alimente fermentate, cum ar fi iaurtul, kefirul, murăturile și kimchi, precum și în suplimente probiotice. Aceste bacterii probiotice ajută la menținerea echilibrului florei intestinale, îmbunătățesc digestia și absorbția nutrienților, susțin sistemul imunitar și pot oferi alte beneficii pentru sănătatea fizică și mentală.

Deși cercetările sunt încă în curs de desfășurare pentru a înțelege pe deplin modul în care probioticele afectează organismul uman, există dovezi că acestea pot fi utile în tratarea unor afecțiuni precum sindromul de colon iritabil, diareea, inflamația intestinală, alergiile, infecțiile vaginale și chiar depresia și anxietatea. Este important de menționat că nu toate suplimentele probiotice sunt la fel, iar eficacitatea și siguranța acestora pot varia în funcție de compoziția lor. Prin urmare, este important să se discute cu un medic înainte de a lua un supliment probiotic și să se urmeze instrucțiunile de pe etichetă pentru dozare și utilizare adecvată.

12 cele mai bune probiotie naturale

Iată o listă cu 12 probiotice naturale, care sunt benefice pentru sănătatea digestivă și pot fi incluse în alimentația zilnică:

♦ Iaurtul - conține bacterii lactobacillus, care ajută la menținerea echilibrului florei intestinale și îmbunătățește digestia.

♦ Kefir - este o băutură fermentată din lapte, care conține bacterii probiotice, dar și vitamine și minerale.

♦ Murăturile - castraveții, gogonelele, varza murată, au în compoziția lor bacterii lactobacillus care ajută la menținerea sănătății intestinale.

♦ Kimchi - este o garnitură coreeană din legume fermentate, care conține bacterii probiotice și ajută la reducerea inflamației și a nivelului de colesterol.

♦ Miso - este o pastă fermentată din soia și cereale, care conține bacterii probiotice și enzime care îmbunătățesc digestia.

♦ Kombucha - este o băutură fermentată din ceai dulce, care conține bacterii probiotice și antioxidanți, ajutând la detoxifierea organismului.

♦ Ghimbirul - are proprietăți antibacteriene și antifungice, ajută la eliminarea toxinelor din corp și la îmbunătățirea sistemului imunitar.

♦ Usturoiul - are proprietăți antivirale și antibacteriene, ajută la reducerea inflamației și îmbunătățirea sistemului imunitar.

♦ Ceapa - conține prebiotice care ajută la hrănirea bacteriilor benefice din intestine.

♦ Bananele - conțin inulină, o fibră prebiotică care ajută la menținerea echilibrului florei intestinale.

♦ Sparanghelul - conține prebiotice care ajută la menținerea sănătății intestinale.

♦ Ciupercile - conțin beta-glucan, o fibră prebiotică care ajută la menținerea sănătății intestinale și la îmbunătățirea sistemului imunitar.

💛 Mai multe informatii despre PROBIOTICE - si rolul lor, cititi aici.


 

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII