Diversificarea bebelusului: cu ce incepem cu fructe sau legume?
Cand te hotărăști să începi diversificarea puiului tău, prima dilema este cu ce incepem. Incepem cu fructe sau legume? - Iată sfatul medicului pediatru.
veti citi
Incepem diversificarea cu legume sau cu fructe?
6 semne ca bebelusul este pregatit pentru a primi alimente solide (diversificarea) - conform Academiei Americane de Pediatrie
Etapele diversificarii bebelusului - pas cu pas si retete pentru bebelusi
Diversificarea Alimentatiei Bebelușului cu ajutorul unei aplicatii mobile
Incepem diversificarea cu legume sau cu fructe?
Vreau sa incep diversificarea bebelusului meu si as vrea sa stiu daca trebuie sa incep cu un fruct sau cu o leguma? Ce ma sfatuiti? - ne intreaba o mamica la sectiunea de Intrebari.
Iata sfatul medicului pediatru
Despre primul aliment solid cu care incepem diversificarea bebelusului exista diverse teorii. In general, noi medicii pediatri credem ce nu are nici o importanta daca e fruct sau leguma.
Dar, exista tot felul de teorii si sustinatoare infocate ale ambelor grupuri. Într-o tabără se spune că bebelușul tău va accepta mai usor legumele dacă incepi diversificarea cu ele (din moment ce fructele au un gust mai dulce, cum ar fi laptele matern sau formula cu care copilul este deja obișnuit).
Celalalt grup sustine ca oferirea de fructe mai întâi va ajuta bebelușul să se adapteze mai bine la solide, iar mai târziu puteți adauga mai usor legumele.
Într-adevăr, decizia e la tine mami si oricum nu e asa o mare problema.
Exista alimente cu aroma mai usoara - cum ar fi cartoful dulce, morcovul, piersici sau mazăre.
Cel mai important aspect este sa începeți un aliment nou la un moment dat și așteptați aproximativ trei zile înainte de a introduce altceva. Acest lucru oferă sistemului digestiv al copilului tău timp pentru a se adapta și vă permite să știți exact care este alimentul vinovat în cazul în care bebelușul are o reactie alergica.
Vezi aici Introducerea alimentelor pe luni - in diversificarea bebelusului - INFOGRAFIC.
6 semne ca bebelusul este pregatit pentru a primi alimente solide (diversificarea) - conform Academiei Americane de Pediatrie
Diversificarea bebelusului, sau introducerea graduala a alimentelor in alimentatia sa - este un proces foarte important pentru el. Imaginati-va stomacelului unui bebelus, obisnuit sa fie hranit mai intai prin cordonul ombilical in perioasa sarcinii si apoi cu laptic - fie matern fie lapte formula - atat de multe luni...Conform Academie Americane de Pediatrie - acestea sunt semnele ca bebelusul este pregatit pentru alimente solide.
Etapele diversificarii bebelusului - pas cu pas si retete pentru bebelusi
Diversificarea alimentatiei bebelusului se face conform unor etape, in functie de dezvoltarea sistemului sau digestiv, de testarea alergiilor si desigur, de dorinta lui de a incerca alimente noi. Multe mamici intampina probleme cu introducerea alimentelor, a gasirii celor mai interesante combinatii de legume si fructe si de a gasi un echilibru nutritional. Iata cum se face diversificare bebelusului in etape - pas cu pas. Am împărțit fiecare etapă într-un ghid ușor de "digerat" :)
Despre diversificarea bebelusului mai poti citi
Copiii care incep prea devreme diversificarea sunt mai predispusi la obezitate
Introducerea legumelor in alimentatia bebelusului
Cum introducem cerealele in primele zile de diversificare
Diversificarea Alimentatiei Bebelușului cu ajutorul unei aplicatii mobile
Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)
Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. (4,99 euro pentru accesul intregului continut)
► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.
► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Pe FacebooK: Diversificarea alimentatiei bebelusului - grup de suport ~ DESPRECOPII
autor: Desprecopii.com, Redactor Medic pediatru Stefana Zamfir - Toate drepturile rezervate (c) 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII