Cum putem imbunatati puterea creierului bebelusului? Metode si sfaturi de la specialisti.

Cum putem imbunatati puterea creierului bebelusului? Metode si sfaturi de la specialisti.

Cum putem imbunatati puterea creierului bebelusului? Metode si sfaturi de la specialisti.

Peste 400.000 de bebeluși se nasc în fiecare zi pe planeta noastră. Care dintre ei va crește pentru a deveni un viitor Shakespeare, să găsească o metodă de vindecare a cancerului sau chiar să dovedească că Einstein a greșit? Succesul lor depinde nu doar de gene, ci și de modul în care fiecare bebeluș este hrănit, iubit și stimulat.

Iată cum putem îmbunătăți capacitatea cognitivă a bebelușilor:

veti citi:
Cum sunt stimulati bebelusii?
Stimularea bebelusului in activitati concrete

In fiecare zi se nasc aproape 400.000 de bebelusi pe aceasta planeta

Peste 400.000 de bebeluși sunt născuți în fiecare zi pe planetă. Care dintre ei va crește să devină un viitor Shakespeare, să găsească o cale de vindecare a cancerului sau chiar să dovedească că Einstein a greșit?

Pentru a crește un bebeluș mai deștept, experții spun că nu doar informația din cărți este importantă, ci și dezvoltarea emoțională joacă un rol crucial în creșterea copiilor inteligenți.

"Trebuie neapărat să schimbăm această teorie istorică, care separă dezvoltarea cognitivă de cea emoțională, și să acceptăm că emoțiile noastre reprezintă realul 'combustibil' care generează impulsul dezvoltării comportamentului social și, de asemenea, cel al atingerii diferitelor nivele de inteligență," spune Dr. Stanley Greenspan, cercetător al dezvoltării copilului la Universitatea de Medicină George Washington.

Cum sunt stimulati bebelusii?

Genetica joacă un rol important, dar, conform lui Greenspan, viitorul unui copil nu este predestinat de ADN-ul său. "Indiferent de istoricul coeficientului de inteligență în familie, dacă văd persoane grijulii, cu suflet cald, sociabile, care știu să aprecieze și să răspundă adecvat la semnalele emoționale transmise și să se adapteze bine celor din jur, de obicei copiii acestora vor crește fericiți, competenți și deștepți," afirmă Greenspan. Pe lângă relația părinte-copil, există alte metode de stimulare a dezvoltării cerebrale a bebelușului care au fost evidențiate recent:

Alăptarea este extrem de importantă pentru bebeluș, și mulți experți consideră că este vitală pentru dezvoltarea cerebrală a acestuia. Conform unui studiu publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane în mai/anul curent, copiii care au fost alăptați între 7 și 9 luni au avut scoruri superioare la testele de inteligență comparativ cu cei alăptați pentru o lună sau mai puțin.

Deși se credea că ascultarea muzicii îmbunătățește aptitudinile matematice, o analiză efectuată de Facultatea de Medicină Harvard în 1999, care a revizuit mai mult de o duzină de studii în acest sens, nu susține această idee. Cu toate acestea, muzica și dansul s-au dovedit a fi excelente metode de socializare.

De citit Activitati de joaca pentru nou-nascuti

Ad-Extra3:

Bebelusii invata simplul limbaj al semnelor inca inainte de-a incepe sa vorbeasca.

Alte cercetări arată că bebelușii învață limbajul simplu al semnelor chiar înainte de a începe să vorbească. Acești bebeluși tind să fie puțin mai inteligenți, însă experții cred că acest rezultat se datorează mai mult interacțiunii sporite dintre părinte și copil prin intermediul acestui limbaj al semnelor.

Popularitatea lecțiilor de citire pentru bebeluși este în creștere. Producătorii de casete video, cărți și felicitări animate susțin că uneori au copii de 2 ani care citesc cărți simple pentru copii, ca rezultat al expunerii la produsele menționate. Opiniile experților sunt împărțite în privința acestei abordări:

"Dacă încurajezi copilul să exploreze aceste cărți și îl faci curios despre ilustrații și semnificația cuvintelor asociate, dar nu te implici într-o învățare foarte structurată și sistematică la vârste foarte fragede", spune Greenspan, "și de asemenea interacționezi în plan emoțional cu copilul prin intermediul jocurilor de imitare a personajelor și situațiilor, atunci poți obține cele mai bune rezultate atât pe plan cognitiv, cât și emoțional."

Această abordare echilibrată, care combină explorarea independentă cu interacțiunea ghidată, pare să fie cheia dezvoltării armonioase a copilului, stimulând atât creșterea intelectuală, cât și pe cea emoțională.

Stimularea bebelusului in activitati concrete:

Jucaria preferata a bebelusului tau: care este si de ce
Limbajul Dunstan sau limbajul bebelusilor pe intelesul tuturor
Bebelusii invata sa vorbeasca citind pe buze
Cum vorbim cu bebelusul si de ce este important acest lucru
Creierul bebelusului si legatura perfecta cu lumea 

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024  

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 9 comentarii

  1. Florina
    Florinatrimis la 21/2/2012

    La ofetita de ani este bine sa-i administrez lecitina, daca da in ce cantitate? Ce ce altceva as putea-o ajuta , pentru memorie este in clasa 1 , nucile nu-i plac. Astept raspuns de la cunoscatori, cazuri similare.

    Raspunde la acest comentariu
  2. sergiana
    sergianatrimis la 8/12/2011

    eu am avut evolutii surprinzatoare ca si intelect in urma consumarii drajeurilor cu soia lecitina,( acestea sunt un supliment alimentar )se gaseste in stare naturala in concentratie mare in mierea de floarea saorelui de aceea ea se cristalizeaza si foarte repede.

    Raspunde la acest comentariu
  3. mariana
    marianatrimis la 5/11/2010

    buna ma numesc Mariana si am un baietel de 8 anisori care are mici probleme de vorbire dar si de memorare .as vrea sa merg undeva cu el ca sa ma ajute cineva dar nu stiu unde sa merg.a si am uitat sa va spun este nascut prematur la 8 luni poate cineva sa ma ajute daca da va rog sa-mi trimiteti un e-mail va rog sunt o mama disperata care are nevoie de ajutor mai ales ca el este la scoala si nu stiu cum sa-l ajut

    Raspunde la acest comentariu
  4. mandache cornelia
    mandache corneliatrimis la 19/12/2005

    Consumand cat mai multe nuci poti imbunatati, spori, activitatea creierului.

    Raspunde la acest comentariu
  5. cristina
    cristinatrimis la 12/7/2005

    referitor la inteligenta emotionala as citi cit mai multe articole trebuie sa avem, grija ce asimileaza copilul nu numai privind alimentaatia

    Raspunde la acest comentariu
  6. ramona
    ramonatrimis la 11/7/2005

    Sunt dezamagita .Ma asteptam la mai mult

    Raspunde la acest comentariu
  7. bic maria
    bic mariatrimis la 14/6/2005

    Eu cred ca muzica ii ajuta mult pe copii. Al meu are 3 ani si ii cant si acum si este foarte receptiv.

    Raspunde la acest comentariu
  8. dana
    danatrimis la 27/12/2004

    sint disperata....fetita mea isi tot pune mina jos....sa spunem masturbare chiar daca desi nu este acelasi lucru ca la adulti....prima data s-a intimplat la patru ani si credeam ca nu a mai facut asa ceva dupa ultimile discutii dar acum constat cu disperare ca o face inca ,nu stiu cum sa reactionez sau sa ma comport cu ea.....nu stiu ce anume ii lipseste ca sa se ascunda in spatele acestui obicei...am nevoie de ajutor ptr a-mi ajuta fetita.....daca e nevoie de mai multe amanunte ptr a intelege comportamentul ei si ptr a ne ajuta va rog sa-mi scrieti va voi fi recunoscatoare ....multa sanatate astept un raspuns...multumesc

    Raspunde la acest comentariu
  9. Mihai
    Mihaitrimis la 7/4/2003

    Articolul e incomplet. Tema din titlu te face sa te astepti la niste scheme si, de fapt, gasesti niste umile informatii despre ceea ce se crede ca nu s-a crezut bine si asa mai departe. Hai sa fim seriosi!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII