Alegerea sănătoasă – alegerea naturală
Începând de la vârsta de 6 luni, când laptele matern nu mai satisface integral necesităţile de hrană ale micuţului, şi până pe la 3-4 anişori, când copilul poate consuma cam tot ce consumă şi un adult, acesta trece printr-o perioadă deosebit de sensibilă, de adaptare la o mare diversitate de alimente noi.
Dincolo de tranziţia de la o sursă unică de hrană lichidă la descoperirea unor gusturi şi texturi noi, din asocieri între mai multe ingrediente, acest proces de adaptare presupune şi digestia şi asimilarea unor alimente diferite de laptele 100% organic cu care era obişnuit.
Important este prin urmare în această perioadă ca părinţii să îi ofere alimente simple, din ingrediente naturale. Fiindcă, dacă organismul unui adult a învăţat să asimileze şi să se adapteze la o mare varietate de alimente, şi are o constelaţie de enzime digestive la dispoziţie, ca şi o floră intestinală puternică pentru a se apăra, sistemul imunitar şi tubul digestiv al unui copil nu sunt pregătite să facă faţă acestei schimbări. Părinţii trebuie să fie extrem de atenţi la alimentele pe care le includ în dieta micuţului, pentru ca etapa de diversificare a alimentaţiei micuţului să decurgă fără incidente.
Venind în continuarea alimentaţiei la sân, iaurtul este primul aliment consistent recomandat la prima diversificare a alimentaţiei copilului. Valoarea sa este data nu numai de continutul semnificativ de proteine si calciu, dar şi de bacteriile din cultura de fermentare, care susţin echilibrul florei intestinale, atât de importantă pentru sănătatea copilului. Ulterior, brânzica de vaci, bogata in proteine şi săţioasă, aduce nutriţie concentrată, de bună calitate, copilului, al cărui stomăcel e mic, deşi nevoile lui nutriţionale legate de crestere si dezvoltare sunt mari. In aceasta perioada, până la un an, este bine să îl obişnuim pe copil să consume şi sa aprecieze gustul natural al alimentelor, fără adaos de zahăr sau sare. După un an, când avem şi dinţişori, putem începe aventura descoperirii altor alimente: fructe si legume crude, în forma lor naturală, cărniţă, pâine, biscuiţi şi alte bunătăţi. Aceasta este perioada în care părintele poate avea o influenţă capitală în formarea preferinţelor alimentare ale copilului, care pot face diferenţa între a avea un copil armonios dezvoltat sau cu tendinţe supraponderale. Şi în această etapă, ca de altfel în întreaga viaţă, consumul de lapte şi produse lactate este vital pentru o bună sănătate.
Ţinând cont în egală măsură de îngrijorările părinţilor şi de necesităţile nutriţionale ale celor mici, echipa de specialişti de la Danone a dezvoltat un nou produs, Danonino Brânzică Natur, care, după cum denotă şi numele, este compus din ingrediente 100% naturale: brânză proaspătă degresată, în proporţie de 65% şi 35% iaurt. Produsul nu conţine zahar adaugat, nici sare, fiind preparat ca „în casă”. În plus, infirmând prejudecata conform căreia produsele naturale şi sănătoase au adesea un aspect, miros sau gust mai puţin plăcut decât cele mai sofisticate, Danonino se remarcă printr-o textură fină, cremoasa şi un gust delicios.
Din însoţirea brânzicii cu iaurtul a rezultat un amestec care valorifică virtuţile ambelor, fiind bogat în proteine, îmbogăţit cu calciu si vitamina D şi, în acelaşi timp, având o consistenţă care îi permite copilului să o consume uşor.
O masă cu Danonino îi va „încărca” pe copii cu energie şi reprezintă o opţiune naturală şi sănătoasă pentru perioada de creştere.
- Alimentatia Juniorului. Rolul parintilor in alimentatia celor mici.Afla mai multe
- Alimente savuroase pentru copii. Cum ne asiguram ca sunt si sanatoase?Afla mai multe
- Brânzica Danonino – speciala pentru copiiAfla mai multe
- Alegerea sănătoasă – alegerea naturală Afla mai multe
- Zaharul in alimentatia copiilor Afla mai multe
- Alimentatia copiilor – grija permanenta a parintilor Afla mai multe
- Beneficiile includerii brânzicii de vaci în alimentaţia zilnică a copilului tău Afla mai multe
- Importanta Calciului si Vitaminei D pentru cresterea copiilor Afla mai multe