Greseli in alimentatia copilului. Nu ceda la acel: ce vrei dragă să rămână ne-mâncat copilul - da-i ce ii place și termină cu prostiile - confesiuni
Greseli in alimentatia copilului. Nu ceda la acel: ce vrei dragă să rămână ne-mâncat copilul - da-i ce ii place și termină cu prostiile - confesiuni
Greselile mele in alimentatia copilului meu: Greșeala numărul doi
Greselile mele cu alimentatia copilului meu - au inceput din perioada de diversificare. Citeste aici Diversificarea bebelușului meu: prima greșeală pe care am făcut-o - confesiuni
Când a mai crescut copilul - undeva pe la doi ani dacă am văzut că nu vrea și nu vrea ciorbă i-am zis lasă că nu-i nimic - mai sunt atât de multe mâncăruri pe care le poți încerca.
Așa că am tras linie și am trecut direct la felul doi. O zi două trei - până a devenit un obicei. Apoi am ajuns în faza în care băiatul meu deschidea gura numai dacă vedea în farfurie șnițel cu piure .
Astfel nu accepta nimic era inflexibil...
ce vrei dragă să rămână ne-mâncat copilul - da-i ce ii place și termină cu prostiile.
Apoi am cedat pentru că mama mea îmi spunea ce vrei dragă să rămână ne-mâncat copilul - da-i ce ii place și termină cu prostiile.
Presiunea pe care bunicile o pun în alimentația nepoților poate fi, uneori, copleșitoare. De multe ori, ele au abordări greșite, bazate pe tradiții și concepții vechi... Acest aspect devine cu atât mai evident atunci când vine vorba despre alimentația unui copil, iar mamele se simt adesea prinsă între cele două generații, încercând să găsească un echilibru între ceea ce știu că este sănătos și ceea ce bunicile cred că este corect.
Așa s-a întâmplat și în cazul meu. Mă simțeam presat să respect regulile stricte ale alimentației impuse de bunica mea. Ea susținea că un copil trebuie doar să mănânce ce ii place - si, în ciuda intențiilor ei bune, această abordare a pus o presiune enormă asupra mea ca părinte.
"Ce vrei dragă, să rămână copilul tău ne-mâncat?" sau "Dă-i ce îi place și termină cu prostiile." Era greu să te opui acestor sfaturi, mai ales când veneau din partea cuiva care avea mai multă experiență în creșterea copiilor.
Așa că am cedat. Am tăiat orezul, brocoli, legumele din alimentația copilului meu, înlăturând chiar și carnea fiartă. Nu am făcut-o fără strângere de inimă, deoarece știam că aceste alimente erau bune pentru el. Dar, din păcate, lucrurile nu au mers bine. Copilul meu a început să piardă în greutate și să arate slăbit și obosit.
DAr, trebuia să găsesc un echilibru între ceea ce știam că este sănătos și ceea ce îi plăcea copilului meu. Astfel, am început să reintroduc treptat legumele în alimentatia sa, într-un mod mai plăcut pentru el. Am gătit rețete mai variate și am creat o atmosferă pozitivă în jurul mesei.
Rezultatele au fost uimitoare. Copilul meu a început să se simtă mai bine, să mănânce mai bine și chiar să pună pe el câteva kilograme. Mama mea a fost puțin nemulțumită inițial, dar când a văzut îmbunătățirile în starea copilului, a înțeles că uneori, abordările tradiționale trebuie ajustate în lumina noilor informații despre nutriție și sănătate.
Presiunea bunicilor în privința alimentației nepoților poate fi puternică, dar ca părinți, este responsabilitatea noastră să luăm decizii informate despre ceea ce este mai bine pentru copiii noștri. Este important să ascultăm sfaturile bunicilor cu respect, dar și să avem încredere în propriile noastre cunoștințe și intuiție în ceea ce privește sănătatea și bunăstarea copiilor noștri.
Citeste si Când copilul refuză mâncarea: abordări care funcționează
Deci unde am greșit unde am greșit?
Păi am greșit din capul locului. Am lăsat copilul să împrumute obiceiurile noastre alimentare, proaste bineînțeles.
De pilda, când mâncăm împreună, tati era primul care spunea mie să nu-mi dai supă, treci direct la piure și friptură. Probabil că așa ași făcut și eu - n-aș fi mâncat supe și ciorbe, nici pilaf, sufleuri, budinci - pentru că unele nu-mi plăceau dar nu așa se crează obiceiuri alimentare sănătoase la un copil.
Nu mi-am dat seama că și copilul nostru ne va invita în tot ceea ce facem. Da, am greșit .
Despre mofturile la masa, merita citit:
10 metode de a creste un copil rasfatat - si cum va puteti schimba abordarea asupra disciplinei copilului
Cum sa construiesc un meniu sanatos pentru copilul meu?
10 alimente care stimuleaza creierul copilului
Cum ajutam copiii sa manince sanatos?
Cum stimulam copiii sa manance legume
La bucatarie
Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!
autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII