Esti insarcinata? Aceste antibiotice sunt asociate cu riscul de avort spontan

Esti insarcinata? Aceste antibiotice sunt asociate cu riscul de avort spontan

Esti insarcinata? Aceste antibiotice sunt asociate cu riscul de avort spontan

Unele antibiotice sunt legate de riscul de „avort spontan”, ceea ce înseamnă pierderea sarcinii înainte de a 20-a săptămână.

- vei citi:
Unele antibiotice sunt legate de riscul de avort
Pe de altă parte, nitrofurantoina pare a fi o opțiune mai sigură
Azitromicina și claritromicina cresc riscul de avort spontan
Deci, ce face o femeie dacă este însărcinată și are o infecție bacteriană?

Unele antibiotice sunt legate de riscul de avort - spune un studiu publicat pe WebMD

Macrolidele, chinolonele, tetraciclina, sulfonamidele și metronidazolul au fost asociate cu un risc crescut de „avort spontan”, ceea ce înseamnă pierderea sarcinii înainte de a 20-a săptămână de sarcina.

Studiul nu dovedește cauza și efectul. Dar, se leagă utilizarea anumitor medicamente cu un risc mai mare de avort - până la dublarea riscului pentru unele clase de antibiotice, au spus cercetătorii.

„Unele par a fi mai sigure când vine vorba de riscul avortului spontan, iar altele nu”, a declarat autorul studiului Anick Bérard, profesor la Facultatea de Farmacie a Universității din Montreal, Canada.Cu toate acestea, noile dovezi nu sugerează că femeile însărcinate ar trebui să înceteze să ia antibiotice pentru a trata infecțiile bacteriene. „Acesta [avortul spontan] este încă un rezultat rar”, a adăugat Bérard. Citeste si: Infectii posibile in timpul sarcinii

Motivul pentru care unele antibiotice par a fi mai riscante decât altele, poate fi legat de modul în care fiecare medicament funcționează în organism, a spus Bérard.

Tetraciclina, de exemplu, nu este recomandată în sarcină, deoarece decolorează permanent dinții fătului și poate afecta creșterea oaselor fetale, a spus ea. Există, de asemenea, date despre animale care arată că, chinolona afectează ADN-ul, a spus Bérard.

Citeste si Semne ale avortului spontan: de ce e bine sa le stii

Pe de altă parte, nitrofurantoina pare a fi o opțiune mai sigură

Nitrofurantoina pare a fi o opțiune mai sigură.  Nu a fost asociată cu un risc crescut de avort și poate fi o alternativă bună pentru tratarea infecțiilor tractului urinar, au remarcat autorii studiului. Bérard a spus că infecțiile tractului urinar sunt cel mai frecvent tip de infecție în sarcină.

Citeste aici Infectiile urinare in timpul sarcinii - simptome,cauze si tratament

Penicilina pare să fie și ea o alegere bună, a adăugat dr. Errol Norwitz, care nu a fost implicat în studiu.

Deși asocierea dintre antibiotice și rezultatele adverse ale sarcinii nu este nouă, dovezile legate de avortul spontan nu au fost la fel de solide, a explicat Norwitz, președintele de obstetrică și ginecologie de la Școala de Medicină a Universității Tufts din Boston, SUA. "Probabil nu există o asociere, dar acest studiu sugerează că poate exista", a spus el. "În general, [studiul] a fost destul de bine făcut", a adăugat Norwitz.

Pentru a elimina efectele antibioticelor, Bérard și echipa ei de la Universitatea din Montreal, Canada -  au asociat 8.700 de cazuri de avort spontan cu peste 87.000 de controale în funcție de vârsta gestațională și anul de sarcină. Cercetătorii au folosit date de la femei cu vârste cuprinse între 15 și 45 de ani. Aproximativ 16% dintre femeile care au avut avorturi spontane au fost expuse la antibiotice în timpul sarcinii timpurii.

Norwitz a fost surprins că atât de multe femei au primit antibiotice înainte de 20 de săptămâni de sarcina. "Nu credeam că numărul va fi atât de mare", a spus el.

Azitromicina și claritromicina cresc riscul de avort spontan

Azitromicina și claritromicina, care aparțin clasei de antibiotice macrolide, au fost asociate cu un risc crescut de 65% și, respectiv, dublu. Studiul a arătat că Norfloxacin, un tip de chinolonă, a fost asociat cu un risc mai crescut de patru ori.

Cea mai mare deficiență a studiului, în opinia lui Norwitz, este că nu a abordat problemele genetice care stau la bază, despre care a spus că reprezintă marea majoritate a avorturilor.

Bérard a recunoscut cu siguranță cine a avut un diagnostic prenatal care ar fi putut explica avortul spontan. De asemenea, cercetătorii nu au putut exclude că severitatea infecțiilor femeilor ar fi putut influența rezultatele. Dar ei nu cred că astfel de diferențe explică pe deplin constatările lor.

Ad-Extra3:

Deci, ce face o femeie dacă este însărcinată și are o infecție bacteriană?

Cea mai bună abordare este să vizăm „cea mai mică doză eficientă” folosind cel mai adecvat antibiotic, a spus Norwitz.

Studiul apare în numărul 1 mai al Jurnalului Asociației Medicale din Canada.

Antibioticele si sarcina: categorii sigure si categorii cu risc

Viitoarele mamici ne intreaba des daca au voie sa ia antibiotice in timpul sarcinii. In timpul sarcinii se pune frecvent problema antibioticelor care pot fi folosite, fie ca este vorba despre o infectie urinara, de vaginita, de o infectie a sinusurilor, de herpes, sau de alte boli. Iata detalii despre antibiotice in sarcina cat si despre categoriile de antibiotice care pot afecta sarcina sau fatul.

Iata ce trebuie sa stie o graviduta despre folosirea antibioticelor in sarcina: categorii de antibiotice sigure si categorii care prezinta riscuri pentru fat.


merita sa cititi acum: Top 5 cele mai bune antibiotice naturale si antivirale

Tot despre folosirea medicamentelor in timpul sarcinii, de stiut:

Ibuprofenul mareste riscul de avort spontan!
Paracetamolul in timpul sarcinii corelat cu problemele comportamentale ale copiilor
Sarcina si aspirina
Antidepresivele si sarcina
Ce picaturi de nas pot folosi in timpul sarcinii?
Gripa in timpul sarcinii si riscul autismului la copil
Produsele chimice cresc riscul pierderii sarcinii si a Sindromului Down
Folosirea somniferelor in timpul sarcinii: riscuri si atentionari

 

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.

Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

citeste cum poti primi si tu Geanta BebelusuluiGeanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com  - © 2020
sursa aici

Ad-Extra3:

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII